Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Dél-Tirol: 10 új sílift épült ebben a szezonban

2017.02.16. Bata Attila

Az olaszországi dél-tiroli régió a legdinamikusabban fejlődő sírégiók közé tartozik az utóbbi években. Főleg a Dolomitok impozáns pályáiról ismert környék a 2016/17-es szezonban 10 új liftet épített. Fele-fele arányban adtak át ülő (székes, kabinos vagy kombi lifteket), valamint húzólifteket.
Val Gardena
Val Gardena
A régió első nyolcszemélyes liftjét Ratschings-Jaufen (Racines-Giovo) síterepén adták át. A lehajtható "buborékos" Enzian a korábbi négyszemélyes liftet váltotta fel.

Ratschings
Ratschings
Csak két héten múlt a síterep elsősége, hiszen nem sokkal utána Gröden/Plan de Gralba (Val Gardena) síterepén egy hasonló nyolcszemélyes liftet állítottak forgalomba.

Plose síterepén épült Pfannspitz kabinosról már mi is beszámoltunk. Ez a lift két korábbi háromszemélyes lift feladatait veszi át, és 10 perccel rövidíti meg az utazást.

Obereggen és a kombi lift
Obereggen ebben a szezonban egy kombi lifttel (székes + kabinos vegyesen) lett gazdagabb. Itt egy négyszemélyest szereltek le és kerülhet át más síterepre.

Még a szezon előtt cserélte le hatszemélyes kabinosát tízszemélyesre Klausberg síterepe.

Klausberg
Klausberg
A lenti térképen látható az új húzóliftek (Schlepplift) színhelyei is. Volt ahol a 40-50 éves liftek már kiszolgálták az idejüket, cseréjük időszerű volt.

10 új lift a térképen
10 új lift a térképen
2015-ös adatok szerint a régióban 45 millió eurót (kb. 13,9 milliárd forint) költöttek fejlesztésekre. Ebbe beletartoznak az új liftek, az új pályák, a hóágyúzás feltételeinek javítása, ratrakok vásárlása és egyéb infrastrukturális fejlesztések.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástipp
Cesa Vedla apartmanok
A Cesa Vedla apartmanok egy kis faluban, Bullaban találhatóak, kb. 5 km-re Val Gardena legközelebbi, 1-es jelölésű kabinos felvonójától. A házban két, alpesi stílusban, de modernül felszerelt apartman található, melyek akár egybe is nyithatóak! Vezeték nélküli internet, parkolás, és háziállat is vihető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.