Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Elkezdődött a nagy havazás Nyugat-Európában

2013.11.20. Bata Attila

Novemberben már harmadszor zúdul hideg, sarkköri levegő a kontinensre, és ezúttal már nagy havazásokat is hozott magával. A nagy havazás inkább a hóesés térbeli kiterjedésére vonatkozik, hiszen ma reggelre hatalmas területen havazott egyszerre, Skóciától Horvátországig beköszöntött a havazás.
Slemish, Észak-Írország (Kép: www.mirror.co.uk)
Slemish, Észak-Írország (Kép: www.mirror.co.uk)
Nagy-Britannia északi részén már tegnap délután megkezdődött a havazás. Az északi és az észak-keleti területeken mára már komoly gondokat okozott a hó. A havazás fokozatosan tart délnek, London felé. Egyesek más posztoltak ki havas híreket Londonból is. Frissített blogot a brit havazásról itt lehet követni. Franciaország jelentős területe ma reggelre komoly havazásra ébredt. Az ország nagy részén, 400-600 méteres magasságban 10-20 cm friss hó hullott. A lakott települések közül legtöbbet Montfaucon-en-Velay (875-968 m) faluban mértek, 32 cm hullott reggel 8-ig. A havazás itt is sok helyen gondokat okozott az utakon, ahogy ez a videóban is látható.

Németországban is havazik, és már nemcsak a Zugspitze és a Feldberg havas, hanem az alacsonyabb fekvő hegyek is. Átlagosan 15 cm friss hó hullott 1000 méteres magasságban, de az alacsonyabb részekre is hullott néhány centi.

Olaszországban is havazik. Piedmont tartományban már eddig is 80 cm hó esett az elmúlt napokban, most további 20-30 cm várható a mai napon. A hegyekben a havazás akár vasárnapig is elhúzódhat, van esély egy újabb kiadós havazásra.

Dél-Ausztriában, Karintiában, és Szlovéniában is elkezdődött a havazás. Ha nem is folyamatosan, de ezeken a részeken is több napon át havazhat egészen a hétvégéig.

Ma reggelre még Horvátországban is havazott, ahogy a Zavizanra (1594 m) frissen felszerelt webkamera képe mutatja.

Zavizan, Horvátország, ma reggel
Zavizan, Horvátország, ma reggel
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.