Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovákia: havazás után beindultak a hóágyúk

2013.11.25. Bata Attila

Hétfő reggelre megérkezett az első nagyobb havazás Szlovákiába is. A havazással együtt a várva vár hideg is beköszöntött, így végre elkezdődhetett a hóágyúzás az ismertebb szlovák síterepeken. Pontos nyitási dátumokról még senki sem beszél, meglátjuk, hogy a hétvégéig mennyit javul a helyzet.
Röpködtek a mínuszok ma reggel a Tátrában. A Lomnici-csúcson mínusz 15 fokot, Chopokon mínusz 13 fokot mértek. A Magas-Tátra szlovák oldalán 3-15 cm, az északi – lengyel – részeken pedig 20-45 cm friss hó esett. A havazás 10 centi friss havat hozott Zakopánéban is.

Jasna, Zahradky
Jasna, Zahradky
A havazás után beindultak a hóágyúk is a Tátrában és Donovalyban is. Chopokon egyszerre 100 hóágyú ontja a havat a Biela Pút, Koliesko, Priehyba, Luková, Priehyba és Záhradky pályákon. A Csorba-tónál 16 hóágyú indult be az Interski és Esícko részeken. Donovalyban pedig elkezdődött a Zahradiste (a laposabb) oldal hóágyúzása.

Csorba-tó, Interski
Csorba-tó, Interski
Hogy mikor lesz ebből nyitás? Erről még korai beszélni. Ha a mostani hétvégére kinyitna az első pálya Szlovákiában, arról természetesen beszámolunk.

Donovaly, Zahradiste oldal
Donovaly, Zahradiste oldal
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Vila Horal
A Vila Horal Demänova falu szélén található, Jasná sípályától kb. 10 km-re. A Vila Horal összesen 6 csendes, stílusosan berendezett apartmant kínál, egyenként 4-5 személy részére. Az egész házban ingyenes WIFI internet használható.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalets Four Leaf
Újonnan épült 2 db házikó Chopok északon, közvetlenül az új 14-es kék pálya mellett! Egyszerűen berendezett szobák LCD TV-vel és saját fürdőszobával. Bérelhető szobánként, szintenként, vagy az egész ház is egyben, max 14 fő részére!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Jasná Deluxe Centrum Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Elegáns, alpesi stílusú, luxus, pályaszállás apartmanok Chopok Grand kabionos felvonójától 50-100 méterre 2-6 fő részére. A faházak egy részében saját kis wellness részleg szaunával, pihenőszobával és kültéri pezsgőfürdővel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.