Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Friss hétvégi körkép a hazai sípályákról

2015.01.30. sielok.hu

Friss hétvégi körkép a hazai sípályákról A friss hónak köszönhetően január 31-én és február 1-én számos hazai síterepen lehet majd síelni. Alábbi cikkünkben röviden összegyűjtöttük, hol lehet síelni itthon ezen a hétvégén. Érdemes kihasználni a remek, friss és természetes havat!
Bánkút: péntek éjjel 5 centivel gyarapodott a hóréteg. A havazás erős szélrohamok kíséretében folyamatos. Amennyiben holnapig még legalább 10 cm hó esik, úgy szombaton 9:00 órakor nyit a síterep! Friss infók a bankut.hu weboldalon!

Dobogókő: itt már pénteken délben kinyitott a síterep, 20-25 cm friss hó van a pályákon.
Eplény: a Nordica Síarénában csütörtökön 20-25 cm friss hó esett, aminek köszönhetően az összes pályát üzembe tudták helyezni, így már több mint 7 km-nyi lejtőn lehet csúszni, üzemel a négyüléses felvonó és mind a 6 húzólift is. Ráadásul szombat délután busz is indul Budapestről közvetlenül a sípályára!
Eplény
Eplény
Kékestető: a folyamatos hóágyúzásnak és a természetes hó segítségének köszönhetően szombat reggeltől teljes felvonóhosszban használható lesz a Déli sípálya. Üzemelni fog a csákányos lift (900 méter) és az oktató lift.

Mátraszentistván: Extrém havazás van most a Mátraszentistváni Síparkban. A természet a kedvünkre jár, mert amíg az ország nagy részén eső esik, itt minden csapadék hó formájában hullik le. Ebben a szezonban még nem láttunk ilyen mennyiségű természetes havat. Reggel óta 10 cm hó hullott és az időjárási modellek szerint a folytatásban is csak havazás lesz. Várhatóan estig újabb 10-15 cm hó fog hullani a Mátrában. A sípályákon jelenleg átlagosan 45-70 cm a hóréteg. Érdemes lesz tehát feljönni, mert a Hófesztivál idején kiváló havon lehet csúszni egész hétvégén.
Mátraszentistván
Mátraszentistván
Nagy Hideg-hegy: 5 év szünet után, az elmúlt napok jelentős havazásának köszönhetően jan. 31-től, szombattól ismét működnek a síliftek. Nagy-Hideghegyen géppel előkészített három pálya és három tányéros sífelvonó várja a sportbarátokat, a Magas-Taxon pedig a tanulópálya fog üzemelni.

Pécs: Pécsett péntek estére várják a havazást, szombat reggeltől egész hétvégén üzemelni fog a sílift!

Sátoraljaújhely: szerencsére a Zemplén Kalandpark sípályáit is elérte a havazás, ráadásul a hóágyúk is dübörögnek! Az 1-es pálya biztosan várja a síelőket, az üzemeltetők pedig folyamatosan dolgoznak a 2-es pálya behavazásán is, remélhetőleg hamarosan ezen is lehet majd csúszni!

Visegrád: a Nagyvillámon már 8-ból 6 lift üzemel, itt is tevékenykedett Holle Anyó, kb. 10 cm friss hó hullott! Összesen közel 1 km-nyi pályán lehet csúszni: reggel 9-től este 10-ig folyamatosan nyitva az 1/A, 2/A, és a bébi pályák, valamint az esti sízésnél a Doppelmayr liftünk is üzemel a 3/A pályával együtt. Szánkózni is lehet, ingyenesen a sípályák melletti dombon!
Legfrissebb magyarországi hójelentés »

Webkamera képek »
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.