Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Három nap múlva Kitzbühel! Jönnek a celebek is

2016.01.20. Bata Attila

Már csak három nap a nagy versenyig. A kitzbüheli verseny rangját nemcsak a pálya nehézsége és izgalma adja, hanem az óriási érdeklődés is. Ez az egyik legnézettebb televíziós közvetítés évről-évre Ausztriában, valamint egy társadalmi esemény, ahol a helyi és külföldi hírességek is összegyűlnek.
Tegnap már lezajlott az első edzés a lesiklóknak. Mondhatnánk, hogy rendben volt, de egy-két bukás és sérülés tegnap is történt. A helyiek egyik kedvence Max Franz a traverzen bukott, így a hétvégi versenyt ki kell hagynia. A veszély mindig is benne volt ebben a pályában, talán ezért is népszerű ez a verseny.

Az idén tovább emelték a versenyzők díjazását. Érdekesség, hogy a teljes összeg nagyobb lett, de a győztesek valamivel kevesebbet kapnak. Összesen 645 ezer eurót (kb. 204 millió forint) osztanak szét, a szlalom és a lesiklás győztesei 70 300 eurót kapnak (kb. 22 millió forint). Igen ez a versenysí, a pénzdíjak elég messze vannak a tenisz vagy golf versenyektől. Ezzel együtt Kitzbühel továbbra is a legjobban fizető hétvége a versenynaptárban.

Már film is készült a versenyről
A pénzdíjakon kívül ott a televíziós nézettség. Tavaly kevesebben nézték, mert az időjárás miatt minden bizonytalan volt és rövidített versenyt kellett rendezni. 2014-ben 1,3 millió, 2014-ben pedig 1,56 millió osztrák követte a lesiklás legizgalmasabb pillanatait a tévé előtt, amely 73, illetve 79 százalékos piaci arányt mutat.

Akkor még nem is beszéltünk az ide érkező hírességekről. Arnold Schwarzenegger már törzsvendégnek számít. Idén is várják, hogy az amerikai forgatásáról Tirolba repüljön a versenyre. A verseny szponzora, az Audi hatalmas partit ad a hétvégén. A meghívottak listáján szerepel többek között az Oscar díjas színésznő Gwyneth Paltrow és a brit akciósztár Jason Statham. A színészek közül érkezhet Noomi Rapace és Luke Evans. A focista Christiano Ronaldo egykori kedvese, az orosz szupermodell Irina Shajk is meghívottak között szerepel.

"Földi halandók" is lesznek bőven, a három nap alatt több mint 100 ezer nézőt várnak. Az osztrák vasút 50 ezer szurkoló szállítására készül a hétvégén. Vonattal szinte közvetlenül a célegyeneshez lehet jutni.

Aki a tévében szeretné nézni, annak az Eurosportot ajánljuk az itthon fogható csatornák közül. Szombaton 11:45-kor kezdődik a közvetítés. Természetesen, akik tudják az osztrák vagy német közszolgálati adókat fogni, ők ott is követhetik a versenyeket. Ezeken a csatornákon részletes felvezetéssel és szakértői elemzésekkel kibővített közvetítést adnak.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Boutique Hotel Bruggwirt csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos Boutique Hotel Bruggwirt St. Johann in Tirol központjában található, 900 m-re a sífelvonótól. Szobái egyedi bútorokkal és dizájnelemekkel berendezettek, egy részük kilátással a kitzbüheli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Ludwighaus
A Ludwighaus fiatalos alpesi ház Neukirchen am Grossvenediger központjában, a Wildkogel Arena sítereptől kb. 600 m-re található, de Kitzbühel és Zillertal síterepei is 15 perc alatt elérhetőek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.