Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazás és áramszünet: öt napig bezárt a síterep

2017.02.14. Bata Attila

Az Egyesült Államok nyugati részén egészen kivételes hóadatokat produkált eddig az idei tél. Sokan örülnek a rengeteg hónak, több a síelő és több a bevétel. Múlt héten Jackson Hole öt napon át volt kénytelen zárva tartani, mert a hatalmas hóvihar mindent megbénított, beleértve az áramszolgáltatást is.
Az áramszünet előtti havazás február 5-én (Kép: Destin Peters / Facebook)
Az áramszünet előtti havazás február 5-én (Kép: Destin Peters / Facebook)
A múlt hét óta szinte folyamatosan havazott a Wyoming állambeli Teton County területén. A nagyszerű off piste lehetőségeiről ismert régióban található Jackson Hole síterep is, amelyet napokra le kellett zárni az áramszünet miatt.

A hóvihar méteres havat hozott és megrongálta a villanyvezetékeket. Az áramszolgáltatás kedden szűnt meg és a napokon át tomboló hóviharban nem tűnt egyszerűnek a szolgáltatás visszaállítása. A síterep már akkor értesítette vendégeit, hogy legkésőbb öt nappal később tudnak újra nyitni.

Az utakat megpróbálták megtisztítani, de az autókat nem engedték fel a hegyekbe, ahol a fokozott lavinaveszély miatt gyakran robbantottak a szakemberek.

A síterep nem kívánta számokban kifejezni, de valószínűleg komoly bevételtől estek el, hogy a főszezon forgalmas időszakában öt napon keresztül nem tudtak vendégeket fogadni.
Az egyik leghasznosabb helyi sorozat: a hórétegek elemzése. Kétméteres hómagasság, a felső 70 cm friss hó, a felső 160 cm instabil. Újranyitás előtt nagyon rövidre sikeredett a riport...
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.