Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Így drágulnak a napijegyek az osztrák síterepeken

2023.10.11. Bata Attila

Az idei szezont sem ússzuk meg áremelkedés nélkül az osztrák síterepeken. A belépők ára idén is átlagosan kb. 10%-kal emelkedik, ezt a lifttársaságok a megemelkedett költségeikkel magyarázzák. Számos síterepen olcsóban lehet bérlethez jutni, ha jóval az indulás előtt az interneten megvásároljuk.
Fotó: Ski amadé
Fotó: Ski amadé
A tavalyi áremelés után az idén is egyre mélyebben kell a pénztárcába nyúlniuk a síelőknek az osztrák síterepek kasszáinál. Az indoklás az idén is hasonló, vagyis a megemelkedett energiaárak és az alkalmazottak költségei teszik szükségessé az emelést. Számos síterep közzétette már az idei árakat, így a már ismert napijegyárakból válogatunk.

70 euró felett

A legtöbbet a nyugat-ausztriai Ski Arlberg kér majd egy napijegyért, itt 75 eurót kell majd leszurkolni érte. Nem sokkal marad el tőlük Sölden karácsonykor és síszünet idején (74,50), valamint a Zillertal Area (72,50), Kitzbühel (72) és Ischgl (72). Természetesen napijegyet ritkán vásárolunk egy hétvégi síelés alkalmával, de a napijegy árak összehasonlítása jelzi a síterep árszínvonalát a többi bérletkategóriában is.

A magyarok körében is népszerű Ski amadé (pl. Schladming, Zauchensee vagy Flachau) pályáin 73,50-be kerül egy napijegy, kivétel a Gastein-völgy, ahol még többet kell fizetni (73,90).

A hatalmas saalbachi sícirkuszban 72 euróba kerül az a napijegy, amely két évvel ezelőtt még 60,50, tavaly pedig 66 euró volt.

70 euró alatt

Érdekesség, hogy Obertauern megtartotta „relatíve” olcsó napijegyét, a tavalyi 53 euró után idén 59-re emeltek.

Kreischbergen az idén főszezonban 62 eurót kérnek, míg a szomszédos Lachtalon 55-öt.

Karintia legdrágább síterepei 62 eurós napijegyet vezetnek be, ennyiért lehet Nassfeld, Bad Kleinkirchheim, Mölltal és Gerlitzen pályáin síelni. Katschbergen 60,50 eurót, Heiligenbluton 56,50 eurót kérnek. Kisebb síterepeken olcsóbban lehet síelni, mint pl. Goldeck (51), Klippitztörl (43) vagy Petzen (45,50) pályáin.

A legtöbb osztrák síterep a jegyek előzetes online vásárlását ajánlja vendégeinek. Például, ha már most tudjuk mikor síelünk a Ski amadéban, akkor most 10 euróval olcsóbban lehet napijegyhez jutni. Minél jobban közeleg a síelés napja, az interneten elérhető kedvezmény annál jobban csökken.

A tarifaemelés ellenére az összes síterep biztatóan tekint a szezon elé, a szálláshelyek előzetes foglalásaival az üzemeltetők elégedettek. Ha a tavalyi szezont vesszük alapul, amikor hasonló mértékben emelték az árakat, akkor megállapíthatjuk, hogy a síelők nem maradtak el a pályáktól. A forgalom már megközelítette a covid előtti korszak rekordjait. Amennyiben tavaly az időjárás is kedvezőbb lett volna a síterepeken, akkor az áremelés ellenére is sok síterep rekordszezont zárt volna.
KOMMENTEK
bouquetk | 2023.10.11. 11:48
A vicc az, hogy fajlagosan a besízhető pálya km-t nézve a drágábbak az olcsóbbak. Az más kérdés, hogy mit lehet kezdeni egy 200 km-es rendszerrel. Mert jó marketing, hogy elmehetünk Zauchensee-ből Alpendorfig, a valóságban ez nem így van. Én a magam részéről jobban elszórakozom egy 2 km-es erdőben akár napokig is, de ez persze egyén függő.
csabeszka | 2023.10.11. 21:09
Hát igen, amíg kifizetik addig emelik; kérdés hol a lélektani határ tán 100 Eurónál???
andrewboy | 2023.10.12. 08:57
bouquetk : egyetértek azzal, ha friss hó esett, akkor én is elvagyok 2 km-en az erdőben ... De ugyanúgy élvezetes faluból faluba síhintázni akár több +10 km-eket.
Nálam már ez a 75 eur/ nap is már közelíti a lélektani határt + a szállás + az utazás... igazi luxus lesz napi 5-7 órát csúszkálni a léceken.
Az osztrák pályákon nőttem fel bő 20 évvel ezelőtt, de előbb utóbb kiszorítanak az árak az országból és marad a keleti / dél keleti sírégió. (balkán)
Garajc | 2023.10.12. 21:27
A Balkánról is elkezdtek szállingózni az első hírek a síbérlet árakról. A nagyobb sípályákon az egynapos főszezoni felnőtt jegyárak valahol 30€ és 45€ közé fognak esni:

Jahorina (44€): https://www.instagram.com/p/Cw0q4cR...NIXw/?img_index=1

Pohorje˙(39-43€): https://www.visitpohorje.si/en/sale...s-season-2023-2024/daily-...

Krvavec (37€): https://www.rtc-krvavec.si/en/price...-list/

Rogla (34-38€): https://skipass.rogla.eu/#

Nincs még hír Kopaonik (tavalyi ár: 4300 dínár ~ 37€), Kolašin (tavalyi ár: 25€), és Vogel (tavalyi ár: 40€) idei árairól.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.