Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jasná: egy fontos kabinos lift építését kezdik meg

2021.08.22. Bata Attila

A szlovák síterep a héten jelentette be, hogy megkezdik egy új lift építését, amely egy kritikus szakaszon szüntetheti meg a hosszú sorokat a jövőben. Az új lift megépítésére még várni kell és csak a következő, 2022/23-as szezonban készül el.
Lassan 12 éve már hogy elkészült az első terv a Biela púť és Priehyba részek (északi oldal) közötti összeköttetésre. A korábbi grandiózus tervek kissé szelídültek az évek során, és mostanra érett meg a helyzet, hogy elkezdhetik az építkezést.

A síterep szerint, ha valaki felül a négyülésesre Biela púť állomásnál, és utána a Twinliner fogaskerekűt választja, akkor csúcsidőben akár 60-90 percet is kell várakoznia, hogy eljusson Priehybára. Az üzemeltetők szerint az új lift megépítésével ez a probléma megszüntethető.
Az új lift nyomvonala a térképen
Az új lift nyomvonala a térképen
Az új lift nem lesz teljesen ismeretlen. Hasonló típus, 15 személyes kabinos, már közlekedik a déli oldalon. Egyrészt gyorsabb elérést tesz lehetővé a parkolóból, valamint a hegyi vendéglők élelmiszer utánpótlását is ezzel tudják majd könnyebben megoldani. A síterep megígérte, hogy az új nyomvonal miatt kivágandó fák helyett kétszer annyi új fát ültetnek a síterepen.
Az új lift óránként 2800 utast szállíthat, szemben a Twinliner 250 fős kapacitásával.
Csökkenhetnek a sorok a fogaskerekű előtt
A 930 méter hosszú lift építése ugyan még az idén megkezdődik, de a síelőknek a következő szezon elejéig (2022 december) várni kell az átadásra.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Chalet Alaskit Jasná csillagcsillagcsillagcsillag
Jasná szívében, Oputné-n, a Chopok lábánál található újonnan épült, francia stílusú 6 fős apartman kültéri jakuzzival 200 méterre a sípályától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Srdiecko csillagcsillagcsillag
A 2018-ban felújított Srdiečko (Szívecske) hegyi szálloda egyike a kevés pályaszállásoknak Chopok déli oldalán! A wellness központtal rendelkező hotel a 4-üléses Srdiečko völgyállomástól 50 m-re várja vendégeit modern szobáival.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Holiday Village Tatralandia csillagcsillagcsillagcsillag
A Holiday Village Tatralandia üdülőfalu bungalókat és apartmanokat kínál Közép-Európa legnagyobb aquaparkjának szomszédságában, 15 km-re Jasnától. Sorház jellegű házakban 4-5 fős apartmanok, illetve különálló 3-5 fős és kétszintes 7-8 fős faházak foglalhatók.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.