Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jéghotel Finnországban, hóból épített szaunával

2018.02.02. Bata Attila

Jéghotelek ma már számos országban épülnek a téli szezonra. A finnek még ebben sem hazudtolják meg önmagukat. Természetesen szauna is jár a szállás mellé, amelyet hóból (is) építettek. A jéghotel mellett egy iglufalu is épült, ahonnan az üvegtetőn át csodálható a sarki fény.
Arctic SnowHotel & Glass Igloos szálláshely, Lappföld fővárosa, Rovaniemi mellett található. Bár az igazi iglu hóból készül, itt fából és üvegből építették meg a "hókunyhókat". Az iglu teteje üvegből készült, így semmi akadálya annak, hogy elalvás előtt ágyból gyönyörködjünk az északi fényben.

Az igluk mellett hagyományos jéghotel is épült, itt szinte minden hóból és jégből épült, a belső hőmérséklet mínusz 5 és nulla fok között alakul.

Finnországról van szó, tehát nem hiányozhat a szauna sem. A megszokott finn szaunákon kívül egy különleges szaunát is építettek. Ez a szauna a padok kivételével csak hóból és jégből épült. Az olvadó fal egy kis extra gőzzel járul hozzá a szauna élményhez. A helyiek szerint egy szaunázás alatt kb. 3-5 milliméterrel csökken a hófal vastagsága. A helyiek nem csinálnak belőle gondot, ha egyszer csak elolvad a szauna, újraépítik és kezdődhet minden elölről.

A szezon az iglukban már november végén megkezdődött, a jéghotel csak karácsony előtt nyitott ki.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.