Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kánikula után havazás a magasabb francia hegyekben!

2023.08.28. Bata Attila

Három nap alatt nagyot változott a világ a francia hegyekben. Csütörtökön még a hegyekben is szokatlanul magas értékeket mértek, ma reggelre pedig több ismert francia síterepen is kb. 10 cm hó hullott.
Val Thorens, ma reggel
Val Thorens, ma reggel
Val Thorens, az Alpok legmagasabban található üdülőfaluja. Csütörtökön még 27 fokot mutatott a hőmérő, majd ma reggelre a síterep központjában már nulla fokot mértek 2300 méteres magasságban. A fenti kép a településen készült, a környező hegyekben akár 30 cm hó is hullhatott. A szezonkezdet még kissé messze van, csak november 25-re tervezik a nyitást, de havas képeket mindig jó nézegetni.
Alpe d
Alpe d'Huez
Alpe d’Huez síterepén is 28 fokos kánikula tombolt még csütörtökön. Ma reggelre a 3330 méteres Pic Blanc tetejét már 10 cm vastag hó borította. Itt csak a 3000 méter feletti hegyek fehérlettek, ellenben a dél-francia és a pireneusi hegyekkel, ahol már 2000 méter felett havazott.
Val d'Isére
Érdekesség, hogy a hirtelen érkezett havazás miatt a híres Galibier panorámaút hegyi hágóját le kellett zárni. Az üzemeltető elmondta, hogy nem emlékszik arra, hogy korábban bármikor is havazás miatt kellett korlátozni a forgalmat augusztusban. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.