Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bizonytalan a helyzet a szerb Kopaonikon

2008.09.29. Bata Attila

Idén ősszel a már másodszor próbálják meg privatizálni a síterep szállodáit, miután az első körben senki sem tolongott értük. Miközben mindenki az új tulajdonosok pénzében reménykedik, már biztos, hogy a vendégek nagy részét kitevő britek az idén elkerülik a legjobb szerb terepet.
Kopaonikon magánvállalat kezelésében vannak a sífelvonók, de ők eddig sem mutattak érdeklődést a helyi szállodák magánosítása iránt. A szállodákat az egykori állami cég, a Genex kezeli, de már nagyon szívesen megszabadulnának tőlük. A tavaly kiírt tenderen senki sem indult, pedig például 45 millió euróért három szállodát és több száz apartmant vehetett volna magának.

Az idén nagyon bíznak benne, hogy a második tender már sikeres lesz. Egyrészt csökkentek az árak, enyhítettek a feltételeken is, valószínűleg így már csábítóbb lesz a portéka a nagy befektetők számára is. A síterep legnagyobb szállodáit az állam erős hátterű, szakmai befektetőknek adná a legszívesebben, de hamarosan kiderül, hogy mi lesz az álmokból.

Sokkal megnyugtatóbb lenne, ha már a szezon előtt új kézbe kerülhetnének a terep szálláshelyei. Persze a rossz híren ez már nem sokat változtat, hiszen az idén jelentősen csökkenni fog az angolok száma. A legnagyobb brit utazási irodák az elmúlt két szezon tapasztalatai alapján egységesen kivették a szerb terepet prospektusaikból. Hiányuk meglátszhat majd a bevételeken, az elmaradó bevételek pedig veszélyeztetik, hogy megépülhetnek a tervezett liftek és a hóágyúrendszer.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Putnik
Teljesen felújított, 4 csillagos szálloda Szerbia legnagyobb síterepén, 1200 méterre a legközelebbi ülőlifttől. Svédasztalos félpanziós ellátás, wellness részleg medencével és sokféle szaunával, valamint sok egyéb szolgáltatás.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Junior csillagcsillagcsillag
Családias szálloda saját 400 m-es tanulópályával, Kopaonik új kiskabinos liftjétől 800 métere, kisbusz transzferrel. Félpanziós ellátás, a'la carte étterem, wellness részleg, disco, játszószoba szolgálja a vendégek kényelmét.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Viceroy Kopaonik csillagcsillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív, közvetlen pályaszállás Szerbia legnagyobb síterepén, Kopaonikon. Szobatípusok a franciaágyas deluxe szobáktól kezdve egészen a 253 m2-es luxuslakosztályig, bár, 2 étterem, könyvtár, valamint kiemelt wellness szolgáltatások.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.