Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Maribor: elkészült a szlovén síterep négyszemélyes ülőliftje

2023.12.17. Bata Attila

Aki nem hallott a szlovénok idei nagy síterep-átalakító programjáról, az talán nem is olvassa a híreinket. A szlovén kormány kedvező üzletet ajánlott a síterepeknek. Beruházásainak jelentős részét megtérítette helyettük, ha vállaltak egy kisebb önerős részt.
Kép: Visit Pohorje
Kép: Visit Pohorje
A héten már beszámoltunk a szlovén síterepfejlesztési program első átadásáról. Rogla után most következzen Maribor-Pohorje, ahol a fentebb említett konstrukció úgy alakult, hogy a 7,5 millió eurós fejlesztésekből közel 6 milliót fizetett a szlovén kormány, a maradékot pedig a síterepnek kellett kigazdálkodnia.

Ebből az összegből építettek egy négyszemélyes felvonót, egy középállomást a meglévő kabinos liftjükhöz, három kerékpárpályát és egyéb, kisebb négyévszakos beruházásokat is tető alá hoztak.
Kép: Visit Pohorje
Kép: Visit Pohorje
A legnagyobb újdonság a négyszemélyes Ruška ülőlift (109-es a sítérképen), amely a hasonló nevű csákányos, és egy másik csákányos (Orel) helyén épült az Areh oldalon. A Leitner új liftje inkább a kényelmet szolgálja, hiszen kapacitásban elmarad a két csákányostól, időben pedig szinte ugyanannyi (kb. 10 perc) kell a két állomás közötti 1285 méter, illetve 241 méteres szintkülönbség leküzdéséhez.

Ezzel egyidőben a sítérképen 101-es számú kabinoslift egy középső állomást kapott. Az ok egyszerű, mostantól a felső részén található hóágyúzott pályáról egyből a középállomásra lehet csúszni. Nem kell a völgyig csúszni, mert mostanában a hó többször hiánycikk volt a völgy alján. Mostantól versenyek rendezése is bátrabban tervezhető a felső részre.
Kép: Visit Pohorje
Kép: Visit Pohorje
A síterep tájékoztatása szerint az utóbbi 14 évben nem történt a mostanihoz hasonló jelentős fejlesztés. Ezekből bőven jutott a négyévszakos (kerékpárutak, parkok, gokart pályák stb.) beruházásokra is, amelyek még nagyobb hangsúlyt kapnak a következő években.
Az idei szlovén fejlesztések közül eddig az alábbi síterepekről számoltunk be:
KOMMENTEK
RM | 2023.12.18. 18:40
Az areh-i reszen ezzel az osszes palyat ulolift szolgalja ki. Az uj ulos mellett piros egy kellemes vonalvezetesu eredei palya. Eddig a csakanyos miatt kevesebben hasznaltak, ez gondolom valtozni fog. Ha gazdaja akadna a lepukkant hotelnek, ott is lehetne egy jo kis palyaszallast kialakitani ... Erdemes nezni a hojelentest, idojaras elorejelzest es menni Mariborba ha minden klappol ... :-)
bouquetk | 2023.12.19. 09:46
Régebben többször aludtunk az Areh Hotelben. Már akkor sem volt túl modern, de a célnak tökéletesen megfelelt. Én itt szembesültem azzal, hogy milyen egy igazi pályaszállás. És jó volt a konyhájuk is. Akkortájt volt olyan akciójuk, hogy a szálláshoz ingyen járt a bérlet, és március közepén egy hétig hatalmas hóban síztünk. Ma már szinte hihetetlen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
Hotel Habakuk csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A 2022/23-as síszezonra teljesen megújult luxushotel Maribor-Pohorje völgyállomásától 100 méterre. Szolgáltatásai: hatalmas wellness részleg medencékkel, szaunavilág, fitneszterem, étterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Forest Hotel Videc csillagcsillagcsillag
Újszerű, 3 csillagos hotel a maribori kiskabinos lift felső állomása közelében, 300-500 méterre a sípályáktól. A vendégek kedvezményesen használhatják a szomszédos Bolfenk WellNest Centrum szolgáltatásait!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Arena csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A négycsillagos Hotel Arena közvetlenül a maribori sípályák lábánál található, a kétüléses lift völgyállomásnál. Szolgáltatásai: étterem, bár, pezsgőfürdő, szaunák, fitneszterem, relaxációs terem, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.