Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rogla: átadták az új fejlesztéseket, köztük a hatszemélyes sífelvonót

2023.12.14. Bata Attila

Kezdenek beérni az első gyümölcsei a szlovén kormány célzott turisztikai támogatásának. Kilenc szlovén síterep az idén kb. 55 millió eurós segítséget kapott a fejlesztésekre, és a héten már át is adták az első újdonságokat.
Kb. 12 millió eurós (4,56 milliárd forint) beruházással épült meg a Mašinžaga Park Roglán, amelynek a legjelentősebb beruházása a hatszemélyes ülőlift. A síterep 8 millió eurós vissza nem térítendő támogatást kapott az államtól, a maradék négymilliót az üzemeltető cég, az Unitur fizette.
A síelés szempontjából a legfontosabb változás a Doppelmayr új, hatszemélyes felvonója. A fűthető ülésekkel és „buborékokkal” ellátott a felvonó az előző évtizedek kedvenc lifttípusa volt. Színvonalát tekintve a modernebbek közé tartozik, bármely alpesi ország síterepe örömest építene egy ilyet bármikor.
Roglának nagyon jól jött, hogy a kormány anyagilag is támogatta a fejlesztéseket, így bátran belevágtak a Mašinžaga Park átalakításába, amelyben kapott helyett a hasonló nevű hatszemélyes felvonó. Korábban a nyomvonalán két csákányos lift közlekedett egymás mellett. Az elmúlt 42 évben a két húzólift kb. 2 millió utast szállított a viszonylag hosszú, kb. egykilométeres nyomvonalán.
Az új lift a sítérképen
Az új lift a sítérképen
A kapacitás valamelyest emelkedik, a két húzólift óránként együttesen 2000 síelőt tudott kiszolgálni, míg az új, hatszemélyest 2400 utasra tervezték. Sokkal fontosabb a kényelem és a gyorsaság. Régen közel 10 perc alatt ért fel a csákány a csúcsra, most négy perc sem kell a völgyből a kiszállásig. És akkor tényleg nem beszélve a kényelemről, főleg cudar időben.

Az átadás napjára megérkezett a havazás is, valamint a meghívott horvát turisztikai miniszter is, hiszen a helyiek is jól tudják, a vendégkör jelentős része Horvátországból érkezik.
Egy kép vagy 1000 szó? Ez a flying coaster
Egy kép vagy 1000 szó? Ez a flying coaster
A Mašinžaga Park másik fontos beruházása a helyiek szerint a világ leghosszabb Flying Coaster pályája. A fenti képen a schladmingi hasonló szórakozási lehetőség látható. Ennél a típusnál egy csőrendszerhez rögzítik az ülést. A szlovén síterepen a csöveket már kiépítették, de az adrenalin rajongóknak kicsit még várniuk kell, mire megérkeznek a megnyitásához szükséges engedélyek.
A csövek már állnak
A csövek már állnak
Az idei szlovén fejlesztések közül eddig az alábbi síterepekről számoltunk be:
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
Hotel Natura csillagcsillagcsillagcsillag
2014-ben átadott modern szálloda Roglán, a 10-es ülőlift felső állomásától 250 m-re, saját étteremmel. Wellness részlegének szolgáltatásai: pezsgőfürdő, szaunák, gőzfürdő.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Planja Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
A Rogla Hotel*** a 10-es számű ülőfelvonó hegyállomásánál található. A hotelben egy-, két- és háromágyas, családi szobák, lakosztály és apartman közül választhatnak a vendégek. Étterem, wellness és sportcentrum is rendelkezésre áll.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Rogla & Gaber bungalók
Rogla & Gaber bungalók a 10-es ülőlift állomásától kb. 200 méterre találhatóak. 2+1 és 4+2 személyes, viszonylag kis alapterületű stúdiók és apartmanok, kedvező áron! Igény szerint étkezés kérhető a szomszédos hotelben.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.