Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Maribor-Pohorje: sorra nyílnak a pályák

2016.12.29. Bata Attila

Nehezen indult be az élet a kevés hó miatt a szlovén Maribor-Pohorje síterepén, karácsony óta azonban folyamatosan helyezik üzembe a lifteket és indítják be az újabb pályákat. Már síelhető a stadion részen található pálya is, ahol a világ legjobb síelő hölgyeinek versenyét rendezik meg tíz napon belül.
Hivatalosan már december 10. óta lehet síelni a maribori síterepen, de gyakorlatilag ez eddig négy rövidebb pályát jelentett és a kínálatnak megfelelően kedvezményes, napi 10 eurós jegyekkel. Jelentős hó azóta sem hullott, de legalább a hóágyúk tudtak dolgozni.

Új pályák karácsony óta
A stadion feletti három liftből (B, C, D) eddig csak a legfelső üzemelt, karácsony első napján azonban beindították a középső (Postela) liftet, majd egy nappal később már a legalsó (Radvanje) liftet is. Ez azt jelenti, hogy a síterep legismertebb része már síelhető, és már az estén sízést is megtartották. A rossz hír, hogy vége a 10 eurós jegyeknek, már főszezon van.

Új pályák karácsony óta
A síterep nagyon készül a nők világkupa versenyére, amelyet január 7-8-án rendeznek a most átadott pályákon. Addig folyamatosan hóágyúznak. A helyi előrejelzések arról szólnak, hogy szilveszter éjszakájára mínusz 10 fokot várnak, január 3-a körül pedig egy kisebb havazást.

A versenyt remélhetőleg sikerül megrendezni és szintén reméljük, hogy a szlovénok legendás női síelője, Tina Maze, ezen a versenyen, hazai pályán tud elbúcsúzni a rajongóitól.

KOMMENTEK
dzseki | 2016.12.29. 18:54
Aki 30-án akar menni, ahogy én is, annak rossz hír, hogy a stadion aznap zárva lesz, éppen e szlovén csapat edzése miatt. Remélem, a felső pályák nyitva lesznek.
http://www.visitpohorje.si/snezni-s...tadion-bo-30-decembra-zap...

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Forest Hotel Videc csillagcsillagcsillag
Újszerű, 3 csillagos hotel a maribori kiskabinos lift felső állomása közelében, 300-500 méterre a sípályáktól. A vendégek kedvezményesen használhatják a szomszédos Bolfenk WellNest Centrum szolgáltatásait!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Bolfenk csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Bolfenk szállodai szobákat kínál többféle méretben a maribori kiskabinos lifttől 300-500 méterre. A központi épületben medence és szaunavilág található, valamint az éttermében lehetőség van reggelis/félpanziós ellátásra is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Vilaraj
Felújított alpesi stílusú apartmanok és szobák az erdő szélén, csendes helyen, csodás kilátással a Dráva-völgyre, a maribori sífelvonótól 7,7 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.