Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

3. hely! Miklós Edit hatalmas sikere Kanadában

2016.12.03. Bata Attila

Hatalmas sikerrel kezdte meg a világkupa szezon első hétvégéjét Miklós Edit. Már a tegnapi első lesikláson is nagyon biztatóan síelt, a mai napon azonban szinte hibátlan teljesítményt nyújtott és sikerült dobogóra állnia. A szezon második versenyén Miklós Edit harmadik helyezést ért el.
Jó ezt a képet nézegetni :) Balról jobbra: Lara Gut (2.), Ilka Stuhec (1.) és Miklós Edit (3.)
Jó ezt a képet nézegetni :) Balról jobbra: Lara Gut (2.), Ilka Stuhec (1.) és Miklós Edit (3.)
Miklós Edit elsőként, egyes rajtszámmal vágott neki a versenynek. Tökéletes körülmények között, napsütés és előkészített pálya, bátran síelve ért be a célba. Csak a későbbiekben bizonyosodott be, hogy az időeredménye mit ér a többiekhez képest.

Az első 10 versenyző után a harmadik helyen állt. Csak a későbbi győztes, és egyben a tegnapi futam első helyezettje, a szlovén Ilka Stuhec előzte meg, valamint a nagy esélyes svájci Lara Gut ért be a második helyre.

Később a szerencse is besegített. Eltűnt a napsütés, megkezdődött a felhősödés, és valamelyest romlottak a látási viszonyok. Az élversenyzők második tízes csoportjából már csak ketten tudták beverekedni magukat a legjobb 10 közé.

Mondhatni, hogy az időjárás visszavette, amit tegnap elvett, hiszen akkor a magasabb rajtszámmal induló versenyzőknek voltak kedvezőbbek a körülmények. Edit akkor is a mezőny elején indult, hatos rajtszámmal.

A pénteki 10. helyezését követően azzal az elhatározással vágott neki a távnak alpesi sízőnk, hogy még többet farag az időből az előkelőbb pozíció érdekében a kanadai Lake Louise-ban rendezett második lesikló futamban. Olimpiai hetedik helyezett sízőnk magabiztosabban haladt a pályán és jól vette a kritikusabb középső szakasz kanyarjait is. Nagyon koncentrált volt, látszott a mozgásán, hogy fejben is jól összerakta a futamát. Végül a több kockáztatás ellenére is hibátlanul teljesített.

„Fantasztikusan érzem magam, nagyon örülök ennek a harmadik helynek! Amikor leértem nem gondoltam, hogy ez elég lesz, de hát a harmadik helyet kértem, úgyhogy meg is kaptam! Vura Márta pszichológusomnak nagyon köszönöm és ölelem!!! Meg kell mondjam, hogy szerencsém volt az időjárással is. Nagyon elégedett a csapatom! Köszönöm a sok szurkolást!” – mondta Miklós Edit a verseny után.

Ezzel Miklós Edit a 2015-ös St. Moritz-i szenzációs teljesítménye után ismét dobogón végzett.

Az élmezőny
Az élmezőny
KOMMENTEK
krajnik | 2016.12.04. 18:59
Gratulálok csak így tovább !!!!!!!!
halasit69 | 2016.12.05. 18:22
Nagyon nagy gratula!!! Csak így tovább!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.