Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szőllős Barnabás hatalmasat bukott a kitzbüheli lesikló edzésen

2024.01.17. Bata Attila

Az izraeli színekben versenyző Szőllős Barbabás nagyon csúnyán bukott a kitzbüheli lesikló verseny második edzésén. Édesapja tájékoztatása szerint nincs életveszélyes állapotban. Fejsérülésekkel szállították az innsbrucki kórházba, ahol várhatóan holnap megoperálják.
Részlet a lenti videóból
Részlet a lenti videóból
Szombaton rendezik a világ egyik legismertebb lesiklóversenyét a világ egyik legnehezebb versenypályáján. A verseny előtti második edzésen a 69-es rajtszámmal induló Szőllős Barnabás hatalmasat bukott. A lenti közvetítésben az látszik, hogy az esés következtében a feje a földhöz csapódik és a bukósisakja leválik a fejéről, majd a védőháló fogja meg a kanyarban. A baleset az egyik legveszélyesebb szakaszon, a Mausefalle ugrató után történt.
Édesapja közösségi oldalán késő este tájékoztatást adott az állapotáról. Agyrázkódással az innsbrucki kórházba szállították, ahol áll- és arcsérüléseket állapítottak meg. Ezen felül egyéb testrészein zúzódásokat is kimutattak. Szerencsére maradandó egészségi károsodást nem szenvedett, és holnap megoperálják.

Szőllős Barbabás 2018-ban váltott országot két testvérével együtt (Noa és Benjamin). A Magyar Sí Szövetség akkori vezetése megpróbálta ellehetetleníteni karrierjüket. Mivel édesapjuk kettős állampolgárként egykor az izraeli válogatottban is versenyzett, azóta Izraelt képviselik a világversenyeken. Nem is rosszul, hiszen Barnabás a 2022-es pekingi olimpia kombinációs számában a hatodik helyen végzett. Ez minden idők legjobb magyar olimpiai helyezése lenne az alpesi sportban, ha nincs az országváltás.
KOMMENTEK
HJH | 2024.01.18. 08:03
"Irsinn" - üzenet a rendezőknek.
A hülyeség határtalan. Még puklisabb pályán még "izgalmasabb" lenne, többször jönne a helikopter.
Nemethf | 2024.01.18. 12:41
Szerintem ez a kijelentés elég szubjektív, hogy itthon ellehetetlenítették a karrierjüket.
Csaba Pocsai | 2024.01.18. 14:13
HJH
A világ legjobb versenyzői nem kék pályán tolják. Ismerik a pályát és megpróbálják a maximumot kihozni. Ez mos így sikerült. Hétvégén megnézhető, hogyan lehet ezt a puklis pályát teljesíteni. A többiek is így és még gyorsabban fognak jönni.
Nekem inkább az akadt meg, hogy vajon miért esett le róla a sisak.
bouquetk | 2024.01.18. 15:12
Csaba Pocsai
Szerintem az nem normális, ha egy versenyzői hiba következménye a szinte biztos sérülés. Ezek nem versenyzők, hanem gladiátorok, akik az életükért küzdenek a cirkuszban. Persze "önként" vállalják. Rájuk van írva a célban, hogy a legnagyobb boldogság az hogy megúszták.
HJH | 2024.01.18. 19:13
Az német RTL-en az előbb biciklis jött le a pályán - szaltózva kezdte a startot.
(Akkor sem rendes dolog az egész.)
David_P | 2024.01.18. 19:37
Jobbulást, mielőbbi felépülést kívánok!
skioutlet | 2024.01.18. 19:52
Remélem sikerül a gyors felépülés! Jobbulást!
Sansovino | 2024.01.18. 21:10
Mielőbbi jobbulást a nagy kedvencemnek!

(Félő, hogy nem ő lesz az egyetlen aki esni fog ott. Meglep, hogy a mai technika mellett mindenki "nyilt sisakkal" versenyez, holott... de úgy tűnik ez a cirkusz része. Rendesen fizikai fájdalmat érzek, mikor látom az elrepülő "tömeget" - pedig én minden bukást nevetve, baj nélkül - igaz hallottam néha reccsenni a koponyámat- ... eddig. És holnap?)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Boutique Hotel Bruggwirt csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos Boutique Hotel Bruggwirt St. Johann in Tirol központjában található, 900 m-re a sífelvonótól. Szobái egyedi bútorokkal és dizájnelemekkel berendezettek, egy részük kilátással a kitzbüheli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ludwighaus
A Ludwighaus fiatalos alpesi ház Neukirchen am Grossvenediger központjában, a Wildkogel Arena sítereptől kb. 600 m-re található, de Kitzbühel és Zillertal síterepei is 15 perc alatt elérhetőek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.