Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Turracher Höhe: itt is tilos a sítúrázás a pályán

2015.12.16. Bata Attila

Újabb síterep vezetett be túrázási tilalmat a sípályáin. A karintiai-stájer határon található Turracher Höhe biztonsági okokból tiltotta be a túrázást a műhavas pályáin. A síterep szóvivője szerint a tilalom csak ideiglenes, addig tart, amíg egy nagyobb havazás után nem javulnak a hóviszonyok a síterepen.
Nem sokkal a flachaui bejelentés után újabb síterep korlátozza a túrázókat a pályáin. A hóhiányra és biztonsági szempontokra hivatkozva Turrach síterepe is betiltotta a sítúrázást és a hótalpas túrázást a pályáin. Ennek oka, hogy természetes hó hiányában a túrázók csak a behavazott pályákat tudják használni.

A síterep vezetője szerint a túrázók gyakran egymás mellett vagy csoportokban vonulnak a pályákon. Elképzelni is szörnyű egy olyan balesetet, amikor egy síelő ütközne éppen a pályán keresztül haladó csoporttal.

Most nem ilyenek a hóviszonyok, havat csak a pályákon lehet találni
Most nem ilyenek a hóviszonyok, havat csak a pályákon lehet találni
A síterep azt ígéri, hogy az intézkedés ideiglenes, amint lesz elegendő mennyiségű természetes hó, a tilalmat visszavonják.

A flachaui eset kapcsán már elhangzottak vélemények a témával kapcsolatban. Az átláthatóság kedvéért az általánosságban megfogalmazott véleményeket inkább odavárjuk.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Gasthaus Luggwirt
A 21 ágyas Gasthaus "Luggwirt" 1150 m magasan, a Gurk folyó völgyében, Bad Kleinkirchheim síterepétől kb. 11 km-re, Falkerttől 13 km-re míg Turracher Höhétől 20 km-re található. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panorama Hotel
Panorámás hotel Turracher Höhe központi részén, mindössze néhány lépésre a 12-es számú sípályától. Szolgáltatások: panorámás fedett medence pezsgőfürdővel, szaunarészleg, fitneszterem, játszószoba. Háziállat megengedett!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Turracherhof csillagcsillagcsillagcsillag
Pályaszállás Turracher Höhén, közvetlenül a gyerekpályák és liftek mellett. Kétágyas, valamint családi szobáihoz félpanziós ellátás jár. Wellness oázis gőzfürdővel, finn szaunával, fényterápiás szaunával, infrakabinnal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.