Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Turrach: heti egyszer, egy pályán lehet sítúrázni

2015.12.27. Bata Attila

Számos osztrák síterep tiltotta be a sítúrázást az elmúlt időszakban. Szinte csak a műhavas pályákon tudnak a sítúrázók ennek a szenvedélynek hódolni mostanában. A tiltással kapcsolatban mindkét oldal hangoztatja az érveit. Turrach síterepe megpróbált lépni: kijelölt időben és helyen szabad a sítúrázás.
Hétvégenként akár ezren is túráztak a sípályákon, sokszor balesetveszélyes helyzet alakult ki a nagy sebességgel érkező síelők és a pályán néha átvágó sítúrázók vagy hótalpasok között. A síterepek a legegyszerűbb megoldást választották. Amíg nem változnak a hóviszonyok, addig tilos a műhavas pályákon sítúrázni.

Természetesen a tiltás nem a legjobb marketing a síterepeknek, így erről legtöbbször csak pályák alján kihelyezett tiltó táblákról vagy sajtóhírekből értesülünk. Tilos túrázni, többek között, pl. Flachau, Katschberg, Nassfeld, Turrach, Bad Kleinkirchenheim, valamint Reiteralm és a Ski amádé több terepén is.

Karácsonykor jelentették be Turrachon, hogy ezentúl csütörtökönként 16:30 és 21:00 óra között ráengedik a túrázókat a Kornock pályára. A síterep bejelentette, ha az időjárás engedi, akkor a sípályákon kívül egy külön pályát építenek kizárólag a sítúrázók részére.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Alpenpark Turracher Höhe
Új hüttefalu Turracher Höhe szívében, 45 db luxus berendezésű faházzal, a legközelebbi sípályáktól 1000-2000 méterre. A 12-16 fős házikók saját pezsgőfürdővel és szaunával felszereltek!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Naturchalets Turrach
Új alpesi stílusú, panorámás 3-4 hálószobás luxus apartmanok 1700 méter magasságban a cirbolyafenyők között saját jakuzzival vagy szaunávalTurracher Höhén.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Turracherhof csillagcsillagcsillagcsillag
Pályaszállás Turracher Höhén, közvetlenül a gyerekpályák és liftek mellett. Kétágyas, valamint családi szobáihoz félpanziós ellátás jár. Wellness oázis gőzfürdővel, finn szaunával, fényterápiás szaunával, infrakabinnal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.