Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A szezon utolsó magyar snowboard kupafutama

2012.03.06. Gémesi Jóka

A szezon utolsó magyar snowboard kupafutama Sikerrel zárult a Make Some NOiSE nevű rendezvény küldetése, hogy összehozza a magyar snowboard élet több generációját. A hétvége alatt minden korosztály képviselte magát: közel száz sportoló nevezett be a versenyekre. Az esemény újdonsága a speciális kanyartechnikáról szóló bankedslalom volt.
A Make Some NOiSE nevű rendezvényt egy 30 évesen elhunyt deszkás, Makács Zoli emlékére állították a szervezők, és megemlékeztek a közösséget korán itthagyó snowboardos barátokról is. Zoli kedvenc trükkje volt a nose press, a deszka orrán csúszás, amely egy gyorsan elsajátítható alap trükk, azonban nehéz igazán szépen kivitelezni. Péntek kora este összegyűltek a barátok és a legjobb riderek, hogy együtt hozzák ki a legjobbat ebből a trükkből és így tisztelegjenek a barátaik előtt. Ezt követően egy big air bag-ben gyakorolhattak a résztvevők. A hatalmasra felfújt paplan mindenkinek lehetőséget adott, hogy nehéz trükköket próbálhasson kockázat nélkül. A szombati nap sűrű programja, szikrázó napsütésben az alpin versenyszámmal indult, amelyen Pátkai Marcell végzet az első helyen Sümegi Péter és Pallag Tibor előtt. A nők között Viszlay Vanda, Stróbl Apolka és Schneider Sára állt föl a dobogóra.

Ezt követte a látványos, most már olimpiai versenyszámként nyilvántartott slope style futam. A helyszínt biztosító mátraszentistváni Sípark ismét kitett magáért: változatos, több ugratóval és csúszóelemmel tarkított pályával készült az eseményre. A férfi snowboardosok között Kis Benedek, a férfi freeski versenyzők között pedig Csanaky Péter nyert. A női hódeszkásoknál Czika Krisztina, míg a síelőknél Gyetvai Katalin lett a legjobb.

A rendezvény nemcsak a helyieket csábította a szabadba, többen utaztak a Mátrába vidékről, hogy versenyezzenek, vagy csak amatőrként megnézzék a legjobbakat és közben csússzanak egyet. Hírességekből sem volt hiány. Papp Gergő, a TV2 műsorvezetője, Gianni, valamint a Barátok Köztből ismert Barna Zsombor is snowboardot csatolt a Síparkban. Szombat délután a döntött kanyarokkal tűzdelt, speciális kanyartechnikáról szóló banked slalom verseny következett. Bankedslalom verseny még nem volt Magyarországon, így mind a szervezők, mind a résztvevők kiváncsian várták, hogy milyen pályát sikerül építeni. A hótartalékoknak köszönhetően magas, döntött kanyarokkal tűzdelt, igazán technikás pályát sikerült összehozni a Síparkratrakos brigádjának, és a lelkes lapátos csapatnak. A kicsiktől a nagyokig mindenki élvezte a pályát, amelyben a versenyszámok indulói között több mint 30 év korkülönbség volt. Ebben a versenyszámban külön senior korcsoportot is indítottak, amelyben Sticzay Péter nyert, Gianni Annoni pedig harmadikként végzett.

A Make Some NoiSE ideje alatt a legfiatalabb generáció a Kids On Board táborban csiszolta tudását, és kapcsolódott be a hazai snowboard versenyek világába.

A vasárnapi nap a már jól ismert MuMuS snowboard csapatverseny jegyében telt. A rekordszámú nevezőt látva, a szervezők úgy döntöttek, hogy ez alkalommal sorsolják a csapatokat, így azok is elindulhattak, akik nem tudták összeszervezni a háromfős csapatot. Az izgalmas sorsolási ceremónián a csapatok az egyre nehezedő elemeken adták be a szerencsekerék segítségével sorsolt trükköket. Az izgalmas fináléban, három csapat gyűjtötte be a kiesést jelentő S betűt, így a Balogh Ádám, Fritz Botond, Bogár Bálint összetétetelű, PASSZ névre keresztelt csapat győzedelmeskedett. A MuMuS díjkiosztója után, mielőtt mindenki hazaindult, a résztvevők megfogták egymás kezét és egy nagy körbe összeállva megemlékeztek elvesztett barátaikról. A mátrai Síparkban rendezett futammal lezárult a Magyar Snowboard Szövetség idei szezonjának hivatalos kupasorozata, már csak az országos bajnokságon bizonyíthatnak a sportolók. Március 15-18. között a 20. Fundango Snowboard Magyar Bajnokságon és Síkupán kiderül, ki lesz a bajnok.

Eredmények
Slope style snowboard
Férfi
Női
Junior
Gyerek
1. helyezett
Kis Benedek
Czika Krisztina
Kovátsd Domonkos
Szajkó Balázs
2. helyezett
Kocka Gergő
Nebusz Csenge
-
Fricz Botond
3. helyezett
Manninger Máté
Kis-Simon Maresz
-
Fricz Balázs
Eredmények
Slope style ski
Férfi
Női
Junior
Gyerek
1. helyezett
Csanaky Péter
Gyetvai Katalin
Dóra Sebastian
Tóth Kristóf
2. helyezett
Bánkúty Bence
Visy Dóra
Jordán Belián
-
3. helyezett
Miklósvári Ambrus
-
Elek Álmos
-
Eredmények
Alpin
Férfi
Női
Gyerek
1. helyezett
Pátkai Marcel
Viszlay Vanda
Hrustinszki Tamás
2. helyezett
Sümegi Péter
Strobl Apolka
Nagy Bence
3. helyezett
Pallag Tibor
Schneider Sára
-
Eredmények
Banked Slalom
Férfi 1976-
Férfi (1977-1993)
Gyerek
1. helyezett
Sticzay Péter
Balogh Ádám
Fricz Botond
2. helyezett
Márkusz Roland
Pátkai Marcell
Fricz Balázs
3. helyezett
Gianni Annoni
Takács Balázs
Szajkó Balázs
Eredmények
MuMuS Csapatverseny
1. helyezett
PASSZ – Balogh Ádám, Fricz Botond, Bogár Bálint
2. helyezett
FEKETE KARÁCSONY – Lotfi Peiman, Ajtay András, Bozó Károly
MARADÉK SE – Czét-Tóth Máté, Kováts Domonkos, Pordán Attila
MUSKETIEREN – Kiss Benedek, Sticzay Péter, Viczián Gábor
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.