Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelés, kultúra és gasztronómia = Maribor

2013.01.24. 2013.03.25. sielok.hu | frissítve: 2013.03.25.

A szlovéniai Maribor a hazánkhoz legközelebb található, és legkényelmesebben elérhető viszonylag nagyobb síközpontok egyike. A Budapesttől mindössze 340 km távolságra van és végig autópályán haladva alig több mint 3 óra alatt kényelmesen elérhető.
A városközponttól 7 km-re található síközpont síbusszal vagy a szállások által szervezett transzferrel néhány perc alatt megközelíthető. Az új, modern kabinos felvonóval 1150 méter magasra utazhatunk, és a léceinket felcsatolva máris kedvünkre választhatunk a tudásunknak megfelelő pályák egyikéből. Innen indul az 5 km hosszú FIS völgypálya is, melyen akár éjszaka is lehet csúszkálni, hiszen ez Európa leghosszabb kivilágított sípályája. A kellően hosszú, lendületes piros pálya a haladók igényeit is biztosan kielégíti. A csúcs közelében lehetőség van a kezdők oktatására, akik pedig már inkább a technikájukon szeretnének javítani, érdemes tovább haladni az Areh irányába, és a Zigart 1347 méter magas csúcsáról induló rövidebb, de rendkívül élvezetes piros és kék pályákon gyakorolni. Ezeket a pályákat egy új hatüléses felvonó szolgálja ki, tehát igazán sokat csúszhatunk ezeken a pályákon, anélkül hogy hosszú felvonózással töltenénk az időnket.

A pályák többségéről csodálatos kilátás nyílik a Dráva völgyére és Mariborra, a több mint 41 km sípálya északi fekvésének köszönhetően meglepően hóbiztos, az alacsony magasság ellenére is. Tanulóknak, kezdőknek, hétvégi síelőknek kiváló úti cél lehet, modern infrastruktúrával, kedvező árakkal. Maribor közel 200.000 lakosú város számos kulturális és gasztronómiai élményt kínál a látogatóknak. Természetesen lehetőség van közvetlenül a síközpontnál megszállni, akár a kabinos felvonó völgyállomása körüli szállások (Hotel Arena**** és Hotel Habakuk*****), vagy fent a csúcson található pályaszállások egyikében (Bolfenk Apartmanok, Hotel Videc***, Hotel Bellevue****), különleges lehet azonban a városközpontban aludni ( Hotel Orel ***, Hotel Piramida****), hiszen így esténként kényelmesen barangolhatunk Mariborban, és kipróbálhatjuk a város kínálta lehetőségeket. Ott jártunkkor mi is így tettünk, és síelés után számos éttermet, sörözőt és kedves vinotékát meglátogattunk, valamint sétáltunk a Dráva partján, bejártuk a jól megőrzött középkori városmagot, lefényképeztük a világ legidősebb termő szőlőtőkéjét, mely a Lent nevű városrészben található. Ez a városrész az otthona a nyaranta megrendezett kb. 1 hónapon át tartó Lent fesztiválnak is, amikor Maribor a legszebb arcát mutatja.

A szállásunkon lehetőség volt választani, hogy a vacsorát a hotelben, vagy a városban található 3 különböző étterem egyikében fogyasszuk el. Örültünk a lehetőségnek, hiszen így a félpanziós ellátást minden este más étteremben élvezhettük, megismerve különböző fogásokat, ételeket. A szlovén konyha igazán sokszínű, az osztrák, az olasz (tengerparti ételek), a magyar és természetesen a balkán ízei keverednek itt. A kitűnő pljeskavicától, a savanyúkáposztán át, a friss tenger gyümölcsei ételekig mind megtalálhatók Maribor belvárosában, mindez kedvező áron.

A vacsorázást követően érdemes beülni egy-egy hangulatos vinotékába, hiszen a Maribor híres bortermeléséről is. A vinotékákat általában cégérek jelzik a belvárosban. Mivel Maribor egyetemi város, így a belvárosban található kocsmák és sörözők hétköznap is tömve vannak vendégekkel, közéjük vegyülve figyelhetjük a helyi szokásokat, próbálgathatjuk a helyi ízeket. A síelés szerelmesei számára tehát Maribor egy igazi kuriózum lehet, hiszen ennyire gazdag kulturális és gasztronómiai élményt kevés síterepen találhatunk, érdemes ide elutazni télen és nyáron is.

Népszerű szórakozóhelyek és bárok: Éttermek, borozók:

Kedvezményes sí-csomagajánlatok Maribor-Pohorjén:

Hotel Videc*** - Pályaszállás 1050 méteren
Az új építésű, 3 csillagos sporthotel a kiskabinos lift felső állomásánál található, 150 méterre a sípályáktól
Szabad szobák febr. 10-26-ig! Szállás*** félpanzióval 51-56 € /fő /éj +5% kedvezmény a síelők.hu vendégei részére!
Bővebb információk és szállásfoglalás
Hotel Bellevue**** - pályaszállás 1050 méteren
A 4 csillagos, wellness részleggel is rendelkező szálloda a kiskabinos lift felső állomásánál található, közvetlenül a sípályák mellett. 3 éj szállás, félpanzió, 3 napos nappali&esti síbérlet, wellness: főszezonban 237 € /fő!
Bővebb információk és szállásfoglalás
Hotel Arena**** - pályaszállás az alsó állomásnál
A 4 csillagos, wellness részleggel is rendelkező szálloda a "B" ülőlift alsó állomásánál található, közvetlenül a sípályák mellett! Március 2-től szállás +nappali&esti síbérlet +félpanzió +wellness = 51 € /fő-től +5% extra kedvezmény a Síelők.hu vendégeinek!
Bővebb információk és szállásfoglalás
Hotel Orel*** - sí-csomagok verhetetlen áron!
A 3 csillagos szálloda Maribor pezsgő óvárosában található, vendégeit síbusz szállítja a felvonókhoz! Főszezonban szállás, félpanzió, nappali&esti síbérlet, wellness fürdő belépő = 57 € /fő /éj!
Bővebb információk és szállásfoglalás
KOMMENTEK

Szállástippek
Forest Apartments Videc csillagcsillagcsillag
Újszerű, 3 csillagos apartmanok a maribori kiskabinos lift felső állomása közelében, 300-500 méterre a sípályáktól. A vendégek kedvezményesen használhatják a szomszédos Bolfenk WellNest Centrum szolgáltatásait!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Habakuk csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A 2022/23-as síszezonra teljesen megújult luxushotel Maribor-Pohorje völgyállomásától 100 méterre. Szolgáltatásai: hatalmas wellness részleg medencékkel, szaunavilág, fitneszterem, étterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Forest Hotel Videc csillagcsillagcsillag
Újszerű, 3 csillagos hotel a maribori kiskabinos lift felső állomása közelében, 300-500 méterre a sípályáktól. A vendégek kedvezményesen használhatják a szomszédos Bolfenk WellNest Centrum szolgáltatásait!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.