Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Basslovers által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (97)Időben csökkenő Időben csökkenő
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2008.02.11. 17:14
Erdő, erdő, erdőőőőő;)

Csak egyszer kell kipróbálni:)
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2008.02.11. 17:11
Az biztos, hogy nagyobb élmény, és nagyobb lelkierőt ad egy kezdőnek.DE!

A Klösterle aljához a reggeli pár órát kivéve nem süt oda a nap, árnyékban van, ezért szívás, ha valakinek nincs két szemüvege. Ráadásul a tanuló húzólift a hegy meleltt közvetlenül van, oda is enehzen süt a nap. Aki meg a pályáról jön, az inkább a rövidebb úton megy a felvonóhoz és nem körbe a libalegelő részen.

Első napra jó a Klösterle alja, de másnap szerintem mindenképp meg kell mutatni nekik a Kanzelbahn-t és utána a Sonnenlift-nél gyakorolni.Szvsz
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
Topik: Tauplitz
2008.02.04. 22:32
Sajnos adatot a pontos hosszukról én sem találtam. Így saját véleményemet írom csak le.

Lényegretörően a Lawinenstein-i felvonó melletti pálya a legjobb, a 23-as jelzésű, mellesleg a kilátás is gyönyörű. Az 1-es pályát nem ajánlom, könnyen olvad és sokan vannak rajta. A Schneiderkogeli liftet szintén nem javaslom, mert fixszékes felvonó, emiatt lassú, annak ellenére, hogy viszonylag hosszú.

Összegezve a Lawinensteinabfahrt-ot javaslom, rengeteg lehetőség van, adott a szűzhavazás is, csak figyelni kell mindig a lavinajelzést. Variálható pálya rengeteg nyomvonallal, nem lehet egykönynen megunni.

Ui.:A mitternstein csákányosról nemtudok nyilatkozni, nem próbáltam be, hátha felfelé nembírná a lábam, és a görcs miatt lenntragadnék.

Térképet nagyítsd ki és mindent megtalálsz remélem!
http://www.dietauplitz.at/fileadmin/user_upload/download/tpl-pano-homepage-1.jpg

üdv
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2008.02.04. 22:02
Az lenne az ideális, ha mindenki úgy állna meg pihenni, hogy a pálya széle felé, de attól annyi helyet biztosítva, hogy egy boardos vagy egy síző el tudjon menni.Szerintem.

Nomeg azse lenne hátrány, hogy amikor tudom, hogy kibaszott lassan megyek, mert másodpercenként előznek meg, akkor nem zárnák le a pálya széli ívet vazz.

Mondjuk ezekkel a jelenségekkel együtt izgalamasabb a csapatás! :)
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2008.02.04. 16:44
@Zsolti
Még jó, hogy nem nekünk szól, max a fák panaszkodhatnának ránk. Bájdevéj még mindig izomlázam van, pedig nem kondi nélkül mentem ki vazz.

Amugy én a felelőtlen pályaválasztás miatt tenném kötelezővé a bukósisakot!Midnenki érdeke!
Amit még bírtam hétvégén, hogy ahol meg kell engedni, hogy feljuss a dombon ott egy ratraknyomni hó van kezelve és előttem a síelő "faltól-falig" ment, hát baz'meg.Ővígen lökte aztán magát a botokkal míg én kicsatolás után másztam hegyet...
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2008.02.03. 17:45
Köszi én az embed kód-ra gondoltam.
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
Topik: Tauplitz
2008.02.03. 15:00
Sajnos ahonnét a két felvonó indul, egy hatalmas teknő van, ahol, ha az emebr előtte nemeresztette meg, le kell csatolni ill. botozni kell sajnos. A hatos ülős melletti pályát javaslom, a négyes ülős nem éri meg, hosszú lift rövid néhol élvezhetetlen pálya. Merészen megkell engedni és akkor miden okés lesz.
üdv
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2008.02.02. 21:55
Szeva midneki!

Mai nap télleg szarul
indult...Életünkben először mentük fel a csákányossal, valami hihetelenül szörnyű, főleg hogy görcsben volt félúton a lábam.Délelőtti pályák ezen a részen elég furcsák voltak, mintha nem kezelték volna őket, kib****ttnagy hó és jégdarabok a páyla közepén.Ezt tetőzte a rendkívül "jó" köd és erős havazás nagy széllel.Egyet még bepróbáltuk a Promiabfahrt-ot, amiről nc mert lennt az eső esett már...Irány hütte.Nemtom kivolt az az ökör, aki kitalálta, hogy menjünk erdőzni de megérte!(A Steinbachalmi felvonó mellett) Isteni finom hó van benn, és végig le lehet jönni a pálya mellett és arra mehetsz amerre akarsz mert azon a részen az erdőt körbefogja a két pálya vagyis csak kilyukadsz valahol.:D Vannak a felső részen nagyon nagy és jó dzsámperek lejjebb meg szép íveket kell rajzolni, és figyázni a besűrűsödő erdővel.

Boardok tökéletes állapotnak, nekem csak a lábam bánta, hogy megkóstoltam a fenyőt.
Sztem Zsolti a készített képeket linkeld be majd ide vazez!
Let it snow
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
Topik: Tauplitz
2008.01.28. 20:49
Sajnálom, pedig gyönyörű helyen van, a kiszolgálás pedig csillagos ötös. Mondjuk tuti aza másik hely is nagyon szép helyen lesz!
Kellemes időtöltést!

Ui.:ismeretségi tippem ezekszerint nem jó?

üdv
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
Topik: Tauplitz
2008.01.28. 16:58
Hotel 4 jahreszeiten.Ez Bad mitterndorfban van,d e nagyon jó olcsó hely, és van bőven szobájuk. Mi félpanzióval voltunk ott, nemtom lehet e csak reggelit kérni. A háztól kb. 200-300m-re van egy aprkoló, ahonnét megy fel síbusza pályákhoz. Arra, hogy ez fizetős volt-e, már nem emlékszem.
üdv

szerk.:amugy csak msot látom a neved, nincs véeltlenül egy tesód, aki boardozik, nemrég volt gerlitzenbe és Ákosnak hívják?csak tipp...
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2008.01.25. 17:28
Sziasztok!
Most hétvégén mennénk Ausztriába síelni/boardozni. Az lenne a kérdésem, hogy Sopronból, miylen határközeli helyet ajánlotok, amit aránylag gyorsan ellehet érni, nincs tömeg, jó hosszú pályák vannak(pirosak,feketék). Stani főleg a te tippeidet várom, de mindenki hozzászólását megköszönném!

üdv
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2008.01.15. 17:01
Én 7-étől voltam 10-éig. Nagyon jóvolt!

A Klösterle tetejénél van két nagy földsánc, de szinte nincs rajta hó....Nemértem miért nem lehetett behóágyúzni. Mondjuk a vízgyűjtők elég szegéynesen néznek ki, épphogycsak van vmi az aljukon:S
Lejjebb a már említett földsáncok alatt van egy vízszintes széles u korlát, meg se lehet próbálni, nincs elég hó hozzá, picit lejebb van egy sima széles korlát, amihez van normális eldobó is, de lustaságomból adódóan/nemszerelt át a kötést a másik boardomra/ nem próbáltam ki.
Ehhez is kéne még hó bőven!

Amit tudok ajánlani, a Klösterle pályán a felvonó első oszlopa(klösterlebahn II,D a térképen) előtti ugrató. Van egy kis föld összehúzva, és elég sok hó is van rajta, a lehetséges megközelítések száma pedig rengeteg! Csak jól lehet érkezni, bár vigyázni kell, mert ha elszúrja az ember, könnyen a pályánkívüli kavicsos havon találja magát.

Ezenkívül, mi a térképen Rock ’n’ Roll-nak nevezett "pályán" mentünk, ez tulajdonképpen az új carving jet alatt húzódik. Pályakiírást senki se várjon, viszont az élmény...Neugartenabfahrt-on lefelé haladva jobboldalt a második kék 5ös pálya kiírásnál kell a völgybe ugrani. Nincs sok szűzhó de legalább van!!Csodálatos íveket lehet karcolni, a felvonó alatt meg lehet csapatni!

Nálunk állt egy órát a Gipfelbahn(buborékos), ezalatt kértünk engedélyeket és felszerelést, és építettünk egy ugratót a Moserbahn felénél, a pályas szélén. Amíg ottvoltunk nem ratrakolták le, de mostanra szerintem már levitték a felét és/vagy leratrakolták, de nagyon segítőkész és kedves volt a személyzet, szóval akiben van egy kis elszántság, HAJRÁ... :)

Szerintem nagyon jók a pályák.Délelőtt minél előbb fel kell menni és csak a Kanonenrohrabfahrt illetve Klösterle kombón szabad menni. Délután is ezen kell maradni, ameddig idesüt a nap, mert utána ha nemlátod a buckákat, esélytelen hogy belefeküdj és kihasználd. Ahol a két felvonó találkozik, ott a keskeny résznél vigyázni kell, ott ütöttek úgy el engem, hogy rámfogva akarták kihívni a rendőrséget, meg feljelentést tenni(boardom hátulja meg letört, de az már senkit nemérdekelt). Délután meg a Gipfelabfahrt a nyerő, habár nemdurvapálya, de ellehet lenni és legalább lát az ember. Amit kerüljétek el az a Neugartenabfahrt és a Neugarten Hobbyrennstrecke. Szörnyű! Azthittem ilyen széles pályán eloszlik az embertömeg, de nem! Természetesena síoktatók a csoportokat pályaszéltől pályaszélig viszik, egymás seggébe dugva egymást...az iylen széles pályán.Eszem megáll. Nemértek a sí vagy bármilyen oktatáshoz, de ez azé durva... Ha az új liftet kiakarjátok próbálni, akkor csakis rock&roll a felvonó alatt... =)

Én élveztem.

Jah a Wörtherseeabfahrt-ról sincsen túl jó véleményem...Nemrészletezem, mert soklesz... =)

üdv
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2007.11.22. 14:26
Köszi Stani az infokat!

Igen, azt gondoltam, hogy mostmár nem is fogják beindítani, hiszen már alig van némi hó. Érdekesek az emberek síelési szokásai, de ha nem terelgetik őket mint a barmok, akkor ilyeneket csinálnak. Én azt nem szeretem, ha a pálya alján megállok, normálisan, nem befarolva, akkor folyamatosan beszólnak, hogy ne hordjam le a havat a pályáról. Pedig az én érdekem is, hogy minél tovább legyen hó a pályán ugyebár. De amikor egy síelő farol be mellém, akkor a csávó csak ül a fűben.

Nah mind1, lelkiismeretem tiszta, várom, hogy lehessen menni.

Brennbergi sípályáról még nem is hallottam, de akkor valószínűleg ezért.:D

üdv
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2007.11.17. 21:31
Köszi szépen kócos az infókat! Ti is mentek valamikor ki így, vagy esetleg voltatok már?
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2007.11.17. 17:07
Mikor indítják el a felvonókat?
Mennyi az átfutási idő onnéttől kezdve, hogy leesik a megfelelő hómennyiség addig amíg beindul a lift? Esetleg msot már megy?
üdv
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2007.11.17. 16:56
Hello!Valaki tudna mondani valamit, hogy hogyan lehetne eljutni stuhleck-re nem autóval?
Én nem szeretnék úgy menni,hogy boardozás után még vezetnem is kelljen,mert eléggé veszélyes szvsz.
Ha valaki tudja, hogy hányas busszal vagy milyen vonattal leeht eljutni azt megköszönném. Már nagyon szeretnénk kimenni haverokkal.
üdv
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2007.10.23. 22:13
Elvileg van.Gyakorlatilag én a 6 szezon alatt egyzer nemtudtam kihasználni.A térképen az E és az F ülősliftek által bezárt háromszög harmadik odlalán van kb.De semmit nem ér.üdv
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2007.10.20. 16:35
Esett a hó Gerlin!!! Jelentéktelen mennyiségű, de szép látványt nyújt és bizakodóvá teheti az emebrt. Reméljöük egy hóbő szezon nyitánya ez.:DÜDV
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2007.10.01. 22:28
Eisenstadt-i síbörze ideje: nov.30.dec.1.2.
Ez már 80-90%, hogy ekkor lesz a szervezők szerint, természtesen a szokásos helyen. Üdv
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2007.09.28. 18:32
Köszi szépen, várom a cikket.
Üdv
elsőelőzőkövetkezőutolsó
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.