Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

supershape által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (78)Időben csökkenő Időben csökkenő
supershape
78 élménybeszámolót írt
78
16 éve tag
2009.10.16. 21:10
Stani! Az adatok nagyon bíztatóak, de Gargellen az Vorarlbergben van. (Hál Istennek, mert január elején oda készülünk.)
supershape
78 élménybeszámolót írt
78
16 éve tag
2009.10.01. 22:04
Remény! Ne aggódj az autózás miatt! Ha szezonban mész - márpedig január vastagon az - akkor csak felvonóval tudsz feljutni a gleccserekhez autóval nem. A fizetős út ilyenkor "skiweg", vagyis sível le lehet jönni rajta. Ha szezonon kívül mész akkor viszont nem járnak a felvonók a Giggijochon keresztül és csak busszal vagy autóval tudsz feljutni a gleccserekhez. Én jobban aggódnék az időjárás miatt januárban. Kétszer voltam ilyenkor egy hetet Söldenben és az egyik alkalommal fel se jutottunk a gleccserre, mert egész héten nem jártak a felvonók fent a cudar idő miatt. Ilyenkor viszont hatalmas a tömeg a Giggijoch feletti pályákon, nem igazán lehet síelni. Nagyon sokan teszik dobogós helyre Söldent az Ausztria TOP 5 síterülete topicban, de szerintem emiatt csak négy csillagos a hely.
supershape
78 élménybeszámolót írt
78
16 éve tag
2009.09.17. 20:51
Residence Nevesole. https://www.residence-folgarida.com Egyébként majd mindegyik hazai síutakat áruló iroda kínálatában is megtalálhatod, ill. itt a sielők weblapján is.
supershape
78 élménybeszámolót írt
78
16 éve tag
2009.08.27. 22:20
MM
Bocs, hogy ilyen sokára válaszolok, de az elmúlt hetet nyaralással töltöttem és nem voltam net közelében.
Január 30-án megyünk és La Tzoumaz-ban lesz a szállásunk. Grindelwald idén kimarad :( Ami a forralt bort illeti, arra mindig vevő vagyok, ha Ti is arra jártok akkor semmi akadálya.
Egyébként hogy a fórum témájánál maradjak, azért januárban lesz még egy hét Voralbergben Schrunsban is a haverokkal. Tényleg volt már valaki itt?
supershape
78 élménybeszámolót írt
78
16 éve tag
2009.08.18. 18:17
Üdv Mindenkinek!
Mi február első hetében a 4 völgybe megyünk.
MM
Ha Genf közelében gondolkozol, akkor Avoriaz van a legközelebb a szuper terepek közül. Tudom a svájci oldalon már síeltetek egyet, de szerintem a legjobb pályák az Avoriazi oldalon vannak. Amúgy mi is a svájci oldalon laktunk, mert ott olcsóbb a szállás, és Les Crosetsből csak egy-két csúszás Avoriaz. (Csilingelő lovasszánok hangjánál a nyugágyban napozva elkortyolgatni egy-két pohár jófajta francia pezsgőt, hát az sem utolsó dolog!) Val d'Isere/Tignesről én is cak jókat hallottam, egyszer majd kipróbáljuk. Szerintem egyébként ez van a legmesszebb, még Les Arcs/La Plagne is közelebb van és szuper a pályarendszer. Szóba jöhet még Flaine is, de sajnos azt se ismerem, csak fel van véve a "listára".
supershape
78 élménybeszámolót írt
78
16 éve tag
2009.03.07. 18:57
Hi MM!

Várjuk az ígért élménybeszámolót és a fotókat!

Üdv:

Supershape
supershape
78 élménybeszámolót írt
78
16 éve tag
Topik: Wengen
2009.02.25. 18:26
Hi MM!

Miért pont a Jungfrau régió? Mert az egyik legjobb, pláne, ha nem csak a síelési lehetőségeket veszed figyelembe. Fogaskerekű vasútak, az Eiger, a Mönch és a Jungfrau látványa, az Aletsch gleccser, a 007-es étterem a Schilthornon. Soroljam még? Amúgy Svájcban ezen kívül csak a Portes du Soleil régióban síeltem, de mindenképen szeretném kipróbálni a 4 völgyet, Saas-Fee-t, Crans Montanát, és persze Zermattot :) Jó havat és síelést a hét végén.

Üdv:

Supershape
supershape
78 élménybeszámolót írt
78
16 éve tag
Topik: Wengen
2009.02.23. 20:24
Hi MM!
Teszek még fel néhány képet, de ezek nem adják vissza a hely igazi szépségét, bár Te azt úgyis ismered :). Az appartmanunk Grindelwaldban az Endwegen volt 200 m-re a központtól, a neten találtam és foglaltam le még nyár elején. Gyönyörű és hatalmas volt a lakás, csak az ára :( - mikor lefoglatam, akkor se volt olcsó, de akkor még csak 150 Ft volt egy CHF. Kérdésedre a válasz: Pécsről a szlovén - olasz irány a legkézenfekvőbb.

Üdv:
Supershape
DSC-0214.JPG
DSCN1118.JPG
P2130228.JPG
DSC-0163.JPG
DSC-0184.JPG
supershape
78 élménybeszámolót írt
78
16 éve tag
Topik: Wengen
2009.02.20. 19:50
Hi MM!
Hazaöttünk, de eddig sajnos nem volt időm fórumozni. Rövid élménybeszámoló: Ami az időjárást illeti sajnos igazuk volt a meteorológusoknak, de ez nem tudta elrontani a síelésünket. Odafelé az úton olasz barátainknak hála sikerült Velence-Mestre közelében egy 4 órás dugóban araszolni. Építési munkák miatt a 3 sávos autópálya forgalmát leterelték egysávos városi utcákra, így odaútunk 16,5 órásra sikerült. Viszont jó hír, hogy aki mostanában arra autózik az elkerülheti Mestrét, mert elkészült az elekrűlő autópálya szakasz, így egy fizetéssel végig lehet autózni Trieszttől Milánóig. Időjárás: szombat - havazás, vasárnap - havazás, hétfő - borult, kedd délelőtt a völgyben -eső, délután szél, szerda - havazás, csütörtök - havazás, péntek - napsütés, szombat - havazás. A pályákon talán a rossz idő miatt nem voltak tömegek, a felvonóknál semmi sorbanállás nem volt. A pályák állapota tűrhető volt, a sok friss hó ellenre buckásodás csak a meredekebb részeken fordult elő. A keddi eső nem tett kárt a pályákban. Lehetett gyakorolni a szűzhavazást pályán, és azon kívül is. A First-Fliegert ki szerettem volna próbálni, de az időjárás ezt nem tette lehetővé :) Összességében nagyon kellemes egy hetet töltöttünk ebben a fantasztikus síparadicsomban, már várom a következő telet, valószínüleg jövőre is visszatérünk. (Bár a 200 Ft-os SFR eléggé megdrágítja a síelést :( Felteszek két képet: az elsőn "rendesen havazik", a másodikon pedig napsütésben fürdik a varázslatos táj.

Üdv:

Supershape
DSC-0097.JPG
DSC-0201.JPG
supershape
78 élménybeszámolót írt
78
16 éve tag
Topik: Wengen
2009.02.05. 17:07
Szia MM!

Grindelwaldban szállunk meg apartmanban, mert oda be lehet hajtani autóval. Az időjárásjelentések nem sok jóval bíztatnak :(
supershape
78 élménybeszámolót írt
78
16 éve tag
Topik: Wengen
2009.01.29. 18:33
Tényleg az egyik legjobb pálya a környéken, különösen a teteje és az alja élvezetes, a közepe egy kicsit utazós. Még egy hét és megyünk!:) Tavalyi rajtom a mellékelt képen.
P2080596-2.JPG
supershape
78 élménybeszámolót írt
78
16 éve tag
2009.01.17. 20:42
Sziasztok!
Most értem haza Saalbachból. Néhány friss infó, talán valaki számára hasznos lehet. Mivel a január nem főszezon, így tömeg sehol sincs, a leghosszabb sorbanállás néhány kabinosnál volt max 2 perc. Ebből következően még a korábban említett - általában zsúfolt kék pályákon is nyugodtan lehetett síelni. Buckásodás még délután sem volt jellemző, csak a völgybe levezető pályák szűkebb meredekebb részein hála a völgyben lévő hideg időjárásnak. A szerda és csütörtök kivételével az ég felhőtlen volt, úgyhogy tökéletes síelésünk volt. Jegesedés is csak a hét végén volt a TibiF által már említett 2b Jausernabfahrt alsó részén, de ott nagyon. A kék pályajelzés ne tévesszen meg senkit a pálya alsó 1-2 km-e erős piros, sőt ilyen jeges állapotban nehézségben felülmúlta a fekete pályákat is. A másik negatív pályaállapottal a Schönleiten kabinos alatti piros 61-esen találkoztunk. A pálya alsó részén nincs kiépítve a hóágyú rendszer, ezért itt elfogyott a hó, csak némi jég, barna hókása és kavicsok maradtak, de azért még péntek délután is le lehetett vergődni rajta elviselhető lécsérülésekkel :) (Mi itt laktunk a pálya mellett, ezért minden délután meg kellett síelni.) Kedvenc pályáink nagyjából megegyeznek a TibiF által már említettekkel, kiegészítve a piros 59-essel és 3-assal.
supershape
78 élménybeszámolót írt
78
16 éve tag
2008.12.09. 18:13
Természetesen az üzletben a lábodra melegítik.
supershape
78 élménybeszámolót írt
78
16 éve tag
2008.12.08. 17:24
Hello Xero!
A Head RS80-asról tudok véleményt írni. Jómagam 4. éve nyúzok egy ilyet (épp most gondolkodok egy új beszerzésén) és maximálisan meg vagyok vele elégedve. Annak idején, amikor ez a baki még forgalomban volt ez volt a Head második legkeményebb - verseny - bakancsa. Nekem nagyon kényelmes, egész nap el vagyok benne becsatolva - még a hüttében is(!), de azért elég kemény, hogy a pályán ne legyen gondod. Azóta két barátomanak is ajánlottam, megvették és Ők is teljesen elégedettek vele. Ha még találsz valahol elfekvő darabot (K2, tandtsport stb)próbáld fel és vedd meg, ha jó áron adják. Annak idején 80 eFt körül volt az ára.

Üdv:
Supershape
supershape
78 élménybeszámolót írt
78
16 éve tag
2008.10.02. 22:02
Kedves balage39!

Ha jól értettem kérdésedet, akkor a Sella Ronda által összefogott 4 völgy (Val Gardena, Val di Fassa, Arabba és Alta Badia)összes sípályájának hosszára vagy kíváncsi. Nos ez, ha minden beleszámolunk több mint 400 km és gyakorlatilag 99%-ban sílécen buszozás nélkül teljesíthető. Arra azonban figyelmeztetlek, ha a Sella Ronda teljesítése, akár többször oda-vissza a cél, akkor Selva Gardenában (Wolkenstein) szálljatok meg mert itt közvetlenül tudtok becsatlakozni, míg St. Cristinában vagy Ortiseiben ez problémásabb.

Üdv.
supershape
78 élménybeszámolót írt
78
16 éve tag
2008.09.08. 23:28
Hello ConClark!
A pályák kiválóak, ha van elegendő hó:) - ha nincs, akkor sajna sok a kő azokon a részeken, ahol nincs hóágyúzva. Vanoise-expressz nélkül nem az igazi, mert csak kocsival tudtok átmenni (szerpentinen le, aztán szerpentinen fel, jó gyomor kell hozzá!)a Les Arcs-i részre, ahol szintén remek pályák vannak. A gleccser nem egy nagy szám, ki lehet hagyni, sok felvonózás le-fel a Roche de Mioról. A Les Bauches töfködős "kék" pályáját hagyjátok ki, viszont az olimpiai bobpályát feltétlen próbáljátok ki. A felvonóknál a sorbanállás ismeretlen fogalom. Mi annak idején Vallandryban laktunk, nem olyan hatalmasak a betonépítmények, mint La Plagne településein.
elsőelőző
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.