Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Eplény Síaréna topikból

ÜZENETEK (8)Időben csökkenő Időben csökkenő
robbp
16 élménybeszámolót írt
16
14 éve tag
2011.03.08. 09:36
Az Eplényi Síközpont kommentálhatná, hogy hogyan és milyen hatóság adta ki a működési engedélyt a felvonóra...
Előzmény: (robbp 113394)
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2011.03.04. 12:13
A "majomhálót" csak tűzoltásnak gondoltam, tényleges megoldást a hozzáértőnek kellene kidolgozni. Az, hogy abból segítség nélkül nem tud kijönni aki beleesik az habkarika. Aki oda leesik hálóval háló nélkül is segítségre szorul és csak reménykedni lehet benne, hogy komolyabb sérülés nélkül megússza.
Előzmény: (franci252 113406)
franci252
164 élménybeszámolót írt
164
13 éve tag
2011.03.04. 11:10
A jó dolgokat persze, szinte természetesnek vesszük, de örülök, hogy mások is szóvá tették a bosszantó, uram bocsá' veszélyes dolgokat. Már azt gondoltam, csak engem zavar.
Igazán nem akarok ebből "Holle2anyázást" gerjeszteni, de az"óvodás kapuk" problémáját tényleg könnyen meg lehetne oldani. Ha jól láttam a magasságokat nem csak a hóvastagsággal, hanem az oszlopokon lévő állítási lehetőséggel is szabályozni lehet. Hasonlóképpen nem lenne túl költségigényes a pályák megfelelő színű kitáblázása sem. Az óra témához csak anyit, hgy én digis, és hőmérsékletkijelzős változatot javasolnék - igen,kb. a pénztárbódé környékén. A sólyom-beszálló veszélyessége már komolyabb, (és fontosabb ügy!) Szerencsére még nem láttam balesetet, de el tudom képzelni...nem is a fürdés lenne a gáz, inkább a tuskókra, kövekre zuhanás. A majomháló talán gyorsabb megoldás lehet, de hátránya, hogy abból a szerencsétlen sporttárs segítség nélkül bajosan tudna kikászálódni. Végleges és megnyugtató megoldásként egy erős, legalább 3m-re kinyúló deszka-trepni építését javasolnám.
Bízom benne, hogy a következő szezonra már ezt is megoldják.--
franc+
Előzmény: (maci-laci 113399)
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2011.03.04. 09:50
Valóban veszélyes megoldás!! Legalább egy "majomfogó" hálót húznának ki ha véletlenül valaki leesik akkor ne a patakban landoljon. Amiben még problémát látok, hogy a szőnyegen is csúszik az ember!!! Ezeket a szőnyegeket tőlünk nyugatra menet közben is letakarítják a hótól és így már nem is annyira csúszik előre a síelő, ergo kisebb az esélye, hogy itt a patakban fürödjön.
Előzmény: (robbp 113394)
gaboca
3375 élménybeszámolót írt
3375
15 éve tag
2011.03.04. 09:14
A múltkorában mikor lent voltunk valóságos előjátékot kellett a kapuknál bemutatni, hogy végre megnyíljon és be engedjen azt hittem ki fog már bolyhosodni a kabát úján az anyag! :-)
Az óra témához kicsit vissza kanyarodva és konkrétabban az út mellett található pénztár bódé, sípálya felé eső oldalára kellene egy k.b. 60 cm átmérőjű mutatós (ez az olcsóbb variáció) vagy 20cm számokból álló digitális (esetleg piros világítós digetekből)időmérő eszköz elhelyezése örvendetes volna...
Előzmény: (maci-laci 113382)
robbp
16 élménybeszámolót írt
16
14 éve tag
2011.03.04. 09:08
Tegnap Eplényben sajnos az olaj csepegés mellett a 4 üléses felvonó biztonsága a beszállásnál ismét megkérdőjelezhető lett: egy piros dzsekis férfi a nem tudott rendesen beülni a felvonóba és a szakadékban landolt (!)

A tavaly közzétett videón
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:

látszik hogy a jobb oldalon lévő síelő a szőnyegen annyira előre csúszott és csak alig fél méter volt a futószőnyeg vége előtt mire a szék alá került... Szerintem ebből lesz még nagyobb baj is.

Javaslat: a szőnyegre csúszva ne hátrafordulva a széket várjátok - azt is kell figyelni, mert nagyot tud ütni -, hanem araszolni hátrafelé, nehogy ez velünk is előforduljon.
Előzmény: (eperke 113380)
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2011.03.04. 08:06
Javaslom mindenki írja le a liliputi kapuk okozta bosszúságot és talán a következő szezonra lépnek valamit. Nekem a kábát ujjában van a bérlettartóm de így is rá kell feküdni, hogy érzékelje, így ez nem jött be nekik :-((
Valóban érezhető,(nem kicsit) hogy milyen nézeteket vall az üzemeltető de ne politizáljunk, csússzunk, csússzunk, és csak csússzunk.
Előzmény: (eperke 113380)
eperke
197 élménybeszámolót írt
197
17 éve tag
2011.03.04. 07:41
Tegnap kilátogattunk Eplénybe.Bár még sosem jártunk ott, annyi mindent halottunk róla hát úgy döntöttünk megnézzük.
Kilenc után értünk le, nem volt sok autó a parkolóban, ezt éreztük a pénztárnál is mivel nem kellett várakozni.
A pályán nagyot csodálkoztunk. Abszolút kifogástalan minőségű volt a pálya is és a rajta levő hó is.Ilyet még Semmeringen sem találtunk. Még délután 4 órakor is élvezhető volt a buckásabb rész is. Dicséret az üzemeltetőnek. Délben megálltunk ebédelni,az étteremben a kiszolgálás és az adagok nagysága is hibátlan volt.
Viszont azért voltak negatívumok is. A beléptető kapuk sajnos óvodásméretűek /kb 60cm/, bár tisztában vagyok vele hogy az alatta levő hó mennyisége miatt, de azért erre lehetne számolni előre.Amikor megkérdeztük a kezelőt hogy nem lehetne kilapátolni belőle mivel még a nadrágzsebben levő bérlettel is rákellet feküdni azt a választ kaptuk hogy vegyünk olyan kabátot aminek az ujján van bérlettartó. EZT AZÉRT ERŐSNEK ÉREZTÜK!!!!!!!!!!!
A második negatívum az volt hogy olyan fél tíz után a felvonóból fekete zsíros-olajos lé csepegett ránk, vagyis arra aki a beülősben a középső két ülésben ült.Megemlítettük a kezelőknek , a következő kanyarnál már a kapunál figyelmeztették a síelőket, ez korrekt volt , bár nekünk sajna már késő.Még egy észrevétel, bár lehez ez csak nekünk volt feltűnő:egész nap lent Kárpátia bömbölt, fenn a körvárnál pedig Fankadeli és egyebek, nem biztos hogy aki kimegy síelni a természetbe erre vágyik.Mondom ez az én és további 7 barátom véleménye, lehet másnak bejön.
Összességében azért egy nagyon szuper napot tudhattunk magunk mögött, de azért van még mit fejlődni.
Ja és még egy ötlet-javaslat: ha a varázsszőnyeg előtti kapunál nem lenne akkora szintkülönbség akkor kisebb lendülettel csúsznának rá az emberek és nem kellene nekik hátrafelé lépkedniük.
DCAM1556.JPG
DCAM1558.JPG
DCAM1563.JPG
DCAM1564.JPG
DCAM1562.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.