Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazás után: hazai síterepeink készülnek a szezonra

2023.11.30. 2023.12.01. Bata Attila | frissítve: 2023.12.01.

A héten kb. 20-25 centiméter hó hullott az északkeleti országrészben. Legtöbben az első hazai havazás után kezdenek el a síszezonról gondolkozni vagy a síeléseket tervezgetni. Ha síelni még nem is lehet a mostani havon, de arra jó, hogy többen „téli hangulatba” kerültek tőle.
Eplény, a webkamera tegnap esti képe a hóágyúzásról (idokep.hu)
Eplény, a webkamera tegnap esti képe a hóágyúzásról (idokep.hu)
Síterepeink közül Eplény is kapott egy kis havat, azonban itt indult be eddig egyedül a hóágyúzás. Már második éjszaka folyamatosan dolgoztak a hóágyúk az 1-es pályán. A nyitásról még korai beszélni, azonban vélhetően nem kell olyan sokat várni, mint az előző szezonkezdetekere.
Mátraszentisván tegnap (Kép: Sípark)
Mátraszentisván tegnap (Kép: Sípark)
A hóból jutott a Mátrába is. Mátraszentistvánban még kivárnak, hiszen a következő napok időjárási előrejelzéseiben benne van a bizonytalanság, az enyhülés és az esetleges eső vagy havaseső. Vasárnap már okosabbak lehetünk, akkor vélhetően véget ér az enyhülés, és ha megérkezik a jelzett lehűlés, akkor a következő hét elején az esti időjárás a kedvezhet a hóágyúzáshoz.
Kékestető, 2023.11.29.
Kékestető, 2023.11.29.
Tegnap a Mátrában jártuk, a kékestetői pályát néztük meg. Itt kb. 10-15 centiméter hó hullott. A pálya tavaly nem üzemelt, és hiába a havazás, eléggé esélyes, hogy idén sem indulnak be a síliftek…
Kékestető, 2023.11.29.
Kékestető, 2023.11.29.
A keleti havazásból Sátoraljaújhely is szépen kapott. A webkamera igazi téli hangulatot mutat. A sípályák mellé már felsorakoztatták a hóágyúkat. Számuk örvendetesen megnőtt tavaly óta. A tegnapi kamerán már a ratrak is felbukkant.
Sátoraljaújhelyen is készülnek a nyitásra, a pályán láthatók a hóágyúk
Sátoraljaújhelyen is készülnek a nyitásra, a pályán láthatók a hóágyúk
A várható nyitás természetesen az időjárástól függ. Még csak november van, nálunk ideális esetben a karácsonyi iskolai szünet előtt nyitnak ki a pályák. Természetesen oldalunkon beszámolunk a hazai helyzetről. Addig is maradnak az osztrák vagy szlovák pályák, ahol az átlagosnál sokkal havasabban indul(t) a szezon.
Bánkút webkamera | Forrás: Időkép
Bánkút webkamera | Forrás: Időkép
Frissítés 2023.12.01-én 8.00-kor:
Bánkút bejelentette, hogy december 7-re tervezik a nyitást. Jelenleg 20 cm hó borítja pályákat.

Frissítés 2023.12.01.12:37-kor
Holnap, szombaton kinyit a sípálya Sátoraljaújhelyen. Bővebb infó ebben a cikkben.
KOMMENTEK
Oferi1 | 2023.12.01. 09:05
Átvehetné Kékestető üzemeltetését valami normális vállakozás. A jelenlegi évek óta elhanyagolja. Ha kinyit, azt is éppen csak a szezon végén. Szerencßetlen egy banda.
Polgár Jani | 2023.12.03. 12:52
Az szégyen, hogy Magyarország legmagasabban fekvő sípályái nem üzemelnek évek óta!
matesz | 2023.12.05. 11:34
Polgár Jani ! Nem mondanám, hogy évek óta. A tavaly nem, de azelőtt minden évben üzemelt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.