Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rengeteg új lift épült idén az Alpok síterepein

2023.08.27. Bata Attila

Az idei szezonban sem állnak le a fejlesztésekkel az Alpok síterepei. Ha minden jó megy, akkor a szezon kezdetére körülbelül 90 új felvonó közlekedhet az alpesi sípályák mellett.
Gauxjoch / Kitzbühel / Ausztria / hatszemélyes
Gauxjoch / Kitzbühel / Ausztria / hatszemélyes
Bár a covid előtti időszak hatalmas beruházásainak a szintjét az idei fejlesztések nem érik el, ennek több magyarázata is van. Ezeknek a befektetéseknek a finanszírozása manapság már sokkal bonyolultabb, mint a korábbi években. A pénzügyi nehézség mellett a környezetvédelmi engedélyek beszerzése is megnehezedett, így a síterepek sokkal óvatosabban terveznek az engedélyeztetésekkel.
Serfaus-Fiss-Ladis / Auszria / 10 fős kabinos
Serfaus-Fiss-Ladis / Auszria / 10 fős kabinos
Amikor új liftekről beszélünk, az már manapság az esetek jelentős részében a régi, idejétmúlt felvonók cseréjét jelenti egy modernebbre. Ebben az esetben is igaz, hogy egy már korábban engedélyezett felvonó felújítása sokkal könnyebben megkapja a környezetvédelmi engedélyeket, mint az eddig beépítetlen hegyoldalakba tervezett síliftek.
Valmorel / Franciaország
Valmorel / Franciaország
Az idei szezonban sem maradunk látványos építkezések nélkül. Ausztriában is számos új lift épül, amelyekről részletesen beszámolunk. Az idei szezon kellemes meglepetése Szlovénia, ahol 11 év után épülnek új felvonók kilenc (!) síterepen. Terveink szerint itt is az összes beruházásról beszámolunk.
La Plagne / Franciaország / 10 fős kabinos építése augusztus közepén
La Plagne / Franciaország / 10 fős kabinos építése augusztus közepén
A tavalyi szezonban visszaállt a régi rend, vagyis a síelők száma nagyon megközelítette a covid előtti szezon számait. Egy kicsit szerencsésebb (havasabb és hidegebb) időjárás esetén akár újabb csúcsszezon lehetett volna. Mindenesetre, a síterepek nem panaszkodtak a forgalomra a covidos korlátozások után. Előrejelzések szerint, az idei szezon, ha az időjárás is úgy akarja, biztosan sok helyen bevételi rekordot fog dönteni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.