Menü ≡
ROVATOK    HÍREK    HÓJELENTÉS    WEBKAMERÁK
TÉLI SPORTOK    FELSZERELÉS    GALÉRIA
JÁTÉK    AKCIÓK    FÓRUM    SZAKÉRTŐK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍTEREPAJÁNLÓ
Kreischberg - Murau
A magyarok kedvenc síterepe! 42 km kezelt sípálya, 13 lift!
Rauris
Titkos tipp családok részére!
Új kiskabinos lift decembertől!
Lachtal
Hóbiztos sízés 1600 és 2222 m közötti magasságban
UTASBIZTOSÍTÁS -10%
Kövess minket: facebook twitter googleplus youtube

A Käsespätzle (osztrák sajtos nokedli) receptje

2010.04.02. | Frissítve: 2014.04.24.
Az osztrák hütték kedvelt étele a laktató Käsespätzle, melyet általában forró vas serpenyőben szolgálnak fel, zöld saláta kíséretében. Íze a felhasznált sajtoktól függően sokféle lehet. A sajtos nokedli egyik változatának elkészítése roppant egyszerű.
A Käsespätzle-t mindig frissen főzzük, és forrón tálaljuk. Gyomrot nem kímélő étel, így jól esik utána kis mozgás. A recept:

Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 2 dl szódavíz (vagy sör)
  • 1 dl tej
  • 4 tojás
  • bors
  • 30 dkg sajt (ementáli, vagy más erős, karakteres típus, többféle is lehet)
  • 10 dkg vaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A hagymát felkarikázzuk, megsózzuk, és zsiradékban aranybarnára pirítjuk, majd félretesszük. A lisztből, szódavízből, tejből, sóból, és 4 tojásból nokedlitésztát készítünk. A hozzávalókat csomómentesen elkeverjük. A tésztát nokedliszaggató (vagy nagy lyukú szűrő) segítségével forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. Amikor a nokedlik feljöttek a víz felszínére, készen vannak, szedjük ki és öblítsük le hideg vízzel. A sajtokat lereszeljük, és egy serpenyőben 10 dkg vajat felolvasztva összekeverjük a nokedlivel. A nokedli kész, borsozzuk meg ízlés szerint, szórjuk a tetejére a pirított hagymát és az apróra vágott petrezselymet. Tálaljuk melegen salátával. Hasznos tippek, változatok:
  • Karakteres ízű sajtokat használjunk, mint például ilmici, lajta, ementáli, camembert, kevés márványsajt, de beletehetünk mindenféle sajtmaradékot
  • A füstölt sajtokat mellőzzük
  • Hagyományosan vasserpenyőben tálalják, mely melegen tartja
  • Lehet pirítani egy kis szalonnát is a tetejére
  • Elkészíthető sütőben is, ilyenkor a nokedlit és a rávalókat rétegezzük, és aranybarnára sütjük
2011.10.14. 07:38:28 badzoli
Hivatalosan a nokedlit sörrel kell készíteni és "bergkase" kell rá.
2013.02.13. 14:32:21 vmate
este ez lesz!
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Szeretném megkapni a friss híreket és legjobb síajánlatokat.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 22 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több infó...