Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Védőfelszerelések síelőknek és snowboardosoknak

2010.09.17. 2013.10.14. Szmolka Tamás | frissítve: 2013.10.14.

Fontos a testi épséged? Bukósisakokról és védőfelszerelésekről is gondoskodnia kell annak, aki a téli sportok kipróbálására, vagy hobbi- esetleg versenyszerű űzésére adja a fejét.
A bukósisak ma már hozzátartozik a sí- és snowboard felszereléshez
A bukósisak ma már hozzátartozik a sí- és snowboard felszereléshez
h i r d e t é s
Évről évre egyre népszerűbbé válnak a téli sportok, és ennek köszönhetően a kiépített sípályákat és a hozzájuk kapcsolódó szűzhavas területeket és erdős részeket egyre többen használják. A statisztikák a megnövekedett számok mellett sajnos egyre több síbalesetről is beszámolnak. Ezek többsége kisebb esés, ütközés, de néhány esetben súlyosabb baleset!
RED Pure bukósisak Snowboard, illetve sí bukósisak nőknek. A fülvédő levehető, amibe füllhallgató csatlakoztatható. Zárható szellőző
RED Pure bukósisak Snowboard, illetve sí bukósisak nőknek. A fülvédő levehető, amibe füllhallgató csatlakoztatható. Zárható szellőző
Biztosan megtapasztalta már mindenki, aki kipróbálta a síelést, vagy a snowboardozást, hogy most jól jött volna egy bukósisak, egy térd-, vagy könyökvédő, snowboardosoknál egy csuklóvédő, vagy fenék-protektor!

Szerencsére az elmúlt néhány évben egyre többen ismerik fel a fenti problémát, és a szaküzletekben egyértelműen megfigyelhető, hogy a védőfelszerelésekre való kereslet soha nem látott méreteket öltött. Már a szezon közepén tapasztalható volt, hogy csak mérethiányos bukósisakokból lehetett választani. A kereskedők mára felkészültek a megnövekedett igényekre és mind bukósisakokból, mind egyéb védőfelszerelésekből sokkal szélesebb palettát kínálnak. Biztos, hogy mindenki megtalálja a számára legjobban féltett testrészére a megfelelő védelmet, legyen szó síelőről, snowboardosról, botladozó kezdőtől, korláton slide-oló freestyle-osig!

Segítség a választáshoz a Síelők.hu ajánlásával:
Ajánlott védőfelszerelés Síelőknek Snowboardosoknak
kezdőknek: Bukósisak
Gerincvédő
Bukósisak
Csuklóvédő/Protektoros kesztyű
Protektor short
Térdvédő
középhaladóknak, haladóknak: Bukósisak
Gerincvédő
Bukósisak
Gerincvédő
Csuklóvédő/Protektoros kesztyű
Protektor short
Térdvédő
versenyzőknek: Bukósisak - kötelező!
Sípcsontvédő
Bot-protektor
Gerincvédő
Alkar-/könyökvédő
Bukósisak - kötelező!
Gerincvédő (komplett)
Csuklóvédő/Protektoros kesztyű
Protektor short
Sípcsontvédő (Alpin)
Jó tanács: Sokan azért nem vásárolnak és használnak védőfelszerelést, mert bíznak saját magukban, saját tudásukban, óvatosságukban, figyelmükben. Ez azonban nem elég felelősségteljes gondolkodás, hiszen nem csak egyedül használják a pályát! Rajtuk kívül sok síelő és snowboardos is jelen van, ezért egy esetleges baleset már nem csak egy emberen múlik. Érdemes tehát az alapvető védőfelszerelések beszerzése még a legóvatosabb sportolóknak is a későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében!
R.E.D Impact Wristguard csuklóvédő  Csuklóvédő. Tépőzáras. Kesztyű alá is befér. Mindenféle sporthoz
R.E.D Impact Wristguard csuklóvédő Csuklóvédő. Tépőzáras. Kesztyű alá is befér. Mindenféle sporthoz
A megfelelő védőfelszerelés beszerzése fontos a sérülések számának és súlyosságának csökkentéséhez, de elengedhetetlen dolog, utazás előtt a megfelelő utasbiztosítás megkötése is!
KOMMENTEK
Pankasz | 2011.12.09. 11:21
Tapasztalatból tudom hogy a legtöbb műanyag protektor kényemetlen, én ezért nem viseltem korábban gerincvédőt sem. Az ajándékba kapott müanyag hátvédőt mindig "otthon felejtettem", de egy nagy esés után azzal kellett szembesülnöm hogy én sem vagyok törhetetlen. Ma kényelmes és biztonságos lágy hátvédőben snowboardozok, sosem hagyom otthon. Fő a biztonság!
Reddamaster | 2013.10.14. 11:26
Sziasztok!

Én a mountain bike-os márkás full protektoromat használom síeléshez és boardozáshoz is (anyagi okokból). Ez a protektor védi a gerincet és a karokat is. 2012-ben kijelölt pályán estem úgy, hogy 3 csigolyámból törött le darab, és a hátam sebes, foltos lett, ahol a gerincvédő megnyomta. Mi lett volna protektor nélkül?? Mivel protektoros kesztűm nem volt, az egyik csuklóm eltörött! A fejem kétszer csapódott a pályának, a bukó miatt enyhe agyrázkódással megúsztam! A lényeg: fél év alatt műtét nélkül meggyógyultam, 1 év múlva panaszmentes lettem!
Vegyetek bukót és gerincvédőt, és vegyétek is fel! :)
Szecsi | 2013.10.14. 19:31
2in1 megoldás lehet még a gerincvédős hátizsák.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.