Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Szélhámos útitársjelöltek topikból

ÜZENETEK (8)Időben csökkenő Időben csökkenő
robbp
16 élménybeszámolót írt
16
14 éve tag
2011.02.18. 08:42
A leírtak alapján fenn áll a csalás alapos gyanúja. (A csalás elkövetési tevékenysége a megtévesztés, ezen belül a tévedésbe ejtés és/vagy tévedésben tartás.) Ezen célzatos elkövető magatartás eredménye a kár, melyet követelni lehet.
Tehát ha bizonyítani tudod - az ebben az esetben akár több tízezer forintos - kárt, akkor azt a ptk szerint követelésedben érvényesítheted.
Keress meg egy ügyvédet, aki részletesen tájékoztat.
Előzmény: (mathesz 110615)
porszi
28 élménybeszámolót írt
28
14 éve tag
2011.02.18. 08:23
Nem semmi.
Nem tudom,ha a számlaszámodat megadtad volna nekik,hogy az út 25%-át pengessék át neked mi történt volna?
Lehet,hogy olcsóbb lett volna az az egy hét!?
Persze utólag okos az ember,és főleg nem feltételezi,hogy ilyen PARASZTOKKAL kerül kapcsolatba.
Előzmény: (mathesz 110615)
mitro
1153 élménybeszámolót írt
1153
16 éve tag
2011.02.17. 11:26
Ez felháborító, viszont nekem gyanús, hogy a két ember ugyanaz. Nagyon sok a hasonlóság a stílusukban, értem itt ezalatt a mondatszerkesztéseiket illetve a cselekedeteiket. Arra, hogy két emberből kettő se szó, se beszéd "lemondja" az utat, szerintem nagyon kicsi az esély. De hogy valaki ezzel szórakozzon! Sajnos sokan nem érzik át a döntésük felelősségét.
Idegenektől csakis az előleg - vagy akár a teljes ár - (hiszen ebben az esetben mindent 4 főre kellett kifizetni)lehet a megoldás.
A schladmingi utunkra én is kerestem útitársakat, volt is jelentkező, de szerencsére időben szóltak, hogy nem tudnak jönni. Ők még abban is partnerek voltak, hogy megpróbáltak maguk helyett keresni másokat. Viszont a szállásadót sem akartam hülyíteni, kb. 1 héttel az utazás előtt lemondtam a szállást. Tőlem egyik helyen sem kértek előleget (két külön szállás volt), de nem tudtam volna megtenni, hogy az utolsó napon mondom le vagy egyszerűen nem szólok, mint ahogy a jelentkezőim sem tették ezt velem.
Mathesz, sajnálom, hogy veled ezt történt, jó kis tanulság volt. "Az utitársjelöltek minősítését rátok hagyom" : BUNKÓ!
--
szabadesés
Előzmény: (mathesz 110615)
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2011.02.17. 09:12
Van erre egy olyan topik ,hogy : Akikben csalódtunk és akikben nem. Talán oda kellene áttenni az üzeneteket. Van már benne bőven üzenet.
Előzmény: (mathesz 110615)
Pulmy
869 élménybeszámolót írt
869
13 éve tag
2011.02.17. 08:23
Mint ahogy írod az egyetlen megoldás az ilyen galádok ellen az előleg kérése,ha kértek 30%-ot,biztos eltünnének ezek az emberek.Bárhol szervezel utazást,előleg nélkül nem állnak veled szóba.
Tudom,hogy önzetlenül, a sport szeretete és az vezérek,hogy hasonló érdeklődésű emberkéknek is örömöt szerezzetek ,de sajnos ez a mai átb@szos világban nem szabad gálánsnak lenni.
Tenni kéne valamit,hogy az ilyen lehúzós emberkéket ki lehessen zárni ebből a közösségből,biztos meg lehet találni a módját.
Előzmény: (Sörapu. 110621)
csabor
3475 élménybeszámolót írt
3475
14 éve tag
2011.02.17. 07:54
Sokan nem érzik át, hogy milyen sok munkával jár egy út megszervezése, sőt azt sem veszik figyelembe, hogy a szervezésel kapcsolatban a szervezőnek előzetesen és utólag is merülnek fel költségei. Tisztelem azokat akik itt a fórumon is, önzetlenül szervezik útjaikat, a síelés öröméért. Mindig jöhet közbe valami, de az esetek nagy többségében az embernek mindig arra van ideje amit fontosnak tart. Tiszteletlenség, mások személyének és munkájának teljes meg nem becsülése, lenézése, ha valaki jelentkezik, s aztán szó nélkül eláll az úttól. Egy nagyon jó szenvedély örömét tönkretenni nem emberhez méltó cselekedet. A felmerült költségek megfizetéséért nem önként
jelentkezni, illetve elfelejteni, pedig olyan tett, amit reggeli jóneveltségem okán minősíteni nem akarok.
Csabor
Előzmény: (Sörapu. 110621)
Sörapu.
1360 élménybeszámolót írt
1360
15 éve tag
2011.02.17. 07:33
Nagyon sajnállak és át tudom érezni amit leírtál. Január végén jártam hasonló cipőben, két útitársról derült ki az indulás előtti napon, hogy nem jönnek, annak ellenére, hogy mindent leszerveztünk. Az egyik írt egy sms-t(!), hogy nem tud jönni, mert a párja megvágta a kezét, a másik még csak ennyit sem tett, egy harmadik személytől tudtam meg, hogy nem jön. Aztán amikor csak megemlítettem itt a történetet (NÉV NÉLKÜL), a drága hölgy még jól leb@szott!!! Szerencsére nekünk volt egy last minuit beugrónk, így a 7 fős apartmanban azért lettünk hatan.
Mi ebből a tanulság? Előleget kell kérni! Persze én sem teszem, mert komplikált, de ez a módja, hogy a frissen regisztrált, esetleges szélhámosokat kiszűrjük. Macskesz barátom írta a topikjában, hogy amint megemlítette az előleg fizetést, a komolytalan jelentkezők nyomban eltűntek.
Más kérdés, ha valaki időben szól, mert őt esetleg lehet még pótolni, na de hogy időt, pénzt nem kímélve szervezzük az utakat és emeberek ilyen gusztustalanul járjanak el, na ez nem mehet!
Előzmény: (mathesz 110615)
mathesz
18 élménybeszámolót írt
18
16 éve tag
2011.02.17. 06:10
Hello mindenkinek.

Szeretném,ha sokan elolvasnák és levonnák a következtetéseket:
Febr. 06-tól egy hetes síutat terveztem a ski Amade régióba. 3 főt próbáltam toborozni a fórumon. Jelentkeztek ketten.Az egyik a fórumon KRISZTI44 néven szereplő hölgy . Visszaigazolta a postafiókomon többször is, hogy jönne ( idézem: "Rám számíthatsz", "Ellenvetés zéro", " A szállás szimpatikus, az ár is nagyon jó")A másik a forumon DZSOKISI néven szereplő férfi, akit Bélának hívnak, és megadta a telefonszámát is : +36 20 520****. Többször leveleztünk ( idézem: 100% -ra érdekel, Király, 100% megyek, Tetszik a szállás) és beszéltünk telefonon is. Nos ezek után lefoglaltam a szállást egy 4 fős apartmanban, St. Johann in Pongau-ba.Kriszti azt mondta, hogy elvesztette a mobilját, de majd szerez egy másikat, majd azon hív. Leleveleztük a vasárnapi indulás időpontját és helyét. Még a kocsit is leírta amivel ott fog várni. De nem hívott. Vasárnap reggel a találkozó helyen voltam. Sehol senki. 20 percet vártam, majd rájöttem, hogy átverés és tovább indultam. Bélával azt beszéltük meg, hogy Győrnél, a 120-as km. utáni benzinkútnál találkozunk, de mikor elindulok Pestről, még előtte hívom. Hívtam. Sokára egy női hang válaszolt. Azt mondta, Béla elment síelni és otthon felejtette a mobilját. Sebaj, velem is megtörténhet. A benzinkútnál senki nem várt. Hívtam újból Bélát. Ugyanaz a női hang azt válaszolta, hogy Béla elment síelni és azt üzente neki (vajon hogyan, ha otthon felejtette a mobilját?), hogy kapcsolja ki a telefonját, mert a mai nap már érdemlegesen senkivel nem akar beszélni. Újabb átverés. A negyedik , kedves utitársammal el kellett döntenünk: elkönyveljük veszteségnek a megtett útat, 140 km oda és 140 km vissza, a feleslegesen kifizetett magyar és osztrák matricát, telefonálunk a szállásadónak, hogy lemondjuk a szállást, vállalva a költségeket, ami az ő vesztesége ( ugyabár őt is kár éri, mivel a szobát kiadhatta volna másoknak), ezenkívül telefonköltségek, vagy tovább megyünk ketten, vállalva az utazási többletköltséget, és a szállás többletköltségét, mert 4 fő helyett csak ketten voltunk. Ez utóbbi mellett döntöttünk. Életem egyik legszebb síhete volt, de a legdrágább is.
Az utitársjelöltek minősítését rátok hagyom. Üdvözöl mindenkit, Mathesz
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.