Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Érdekes havas hírek röviden - december 14.

2006.12.14.

Érdekes havas hírek röviden - december 14. Megnyílt az első olyan síterep Oroszországban, amelyről már az oroszok is azt állítják, hogy megfelel a kor követelményeinek.
Bobrovy Log a távoli Krasznojanszk régióban fekszik és 15 pályával, valamint két ülőlifttel nyílt meg december 3-án. A megnyitó ünnepségen kb. tízezer ember vett részt.

Házilag épített hóágyút a feleségének ajándékba

Egy amerikai férfi kissé szokatlan ajándékkal lepte meg a feleségét: épített neki egy hóágyút. Felesége, aki a havas északi országrészből települt át a déli Georgia államba, gyakran panaszkodott arra, hogy mennyire hiányzik a szép, fehér hó. A derék férj miután kiokosította magát az interneten, gyorsan összedobott egy házi hóágyút. Az ajándék beüzemelését az időjárás is segítette, hiszen egész este hideg volt, és reggelre a boldog asszony a fehér kertben gyönyörködhetett.

Zdiar (Strednica) készül a karácsonyi nyitásra

A Magas-Tátra gyöngyszeme Zdiar már készül az idei szezonra. Végre beköszöntött a tél, már 10 cm hó természetes hó borítja a Strednica pályáit és megkezdték a pályák előkészítését. Az erősen hideg klímájáról ismert falu pályáin napközben is nulla fok alatt van a hőmérséklet, így a pályagépek nyugodtan dolgozhatnak. A nyitást a karácsonyi ünnepekre tervezik.

Már a görög hegyekben is lehet síelni

Kicsit irigykedhetünk, hiszen hétvégén kinyitott az első görög síterep is. A Kaimaktsalan síterep pályáira szombat-vasárnap kb. 30 cm friss hó hullott, így nyitásban és hóvastagságban több alpesi terepet is megelőz. A környéken lévő többi görög pálya is szépen fehérlik a webkamerákon.

Paris Hilton születésnapi buli Tirolban

Lehet, hogy jobb lesz Ischgl terepét február 17-e körül elkerülni, mert nagy felhajtás várható. A kiszivárgott hírek szerint a síterepen ünnepli 26. születésnapját az amerikai milliárdos 'médiakedvenc' Paris Hilton. A bulizásban határt ritkán ismerő ifjú hölgy rendezvényei és programjai sok síelőt csábítanak majd ide, vagy éppen tartanak távol a sítereptől.

Végül is bolgár színekben versenyez Kilian Albrecht

Véget ért az Albrecht sztori! Tseko Minev, aki Banszkó legnagyobb befektetője és mellesleg a bolgár sí szövetség elnöke megegyezett a magyar állampolgársággal is kacérkodó osztrák síelővel. Ez azt jelenti, hogy ezentúl Kilian Albrecht nem magyar, hanem bolgár színekben versenyez. Reményei szerint már a hétfői Alta Badia-ban rendezendő versenyen is.

Guiness világcsúcskísérlet sífutásban

Kanadai sífutók megpróbálják a leghosszabb sílécen és a legtöbb emberrel végrehajtott sífutás Guiness rekordját megdönteni. A tervek szerint 106 sífutó áll rá, egymás mögött egy 108 méter hosszú lécre és megpróbálnak vele legalább 100 métert haladni együtt. A korábbi rekordot 101 olasz síoktató állította fel egy 104,8 méteres lécen az olasz Selva Gardena terepén.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.