Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szenzáció! Gyarmati Panka világkupa futamot nyert!

2016.01.22. MSBSZ

Történelmi magyar siker snowboardban! Az egri snowboardos Magyarország első győzelmét szerezte havas sportágban! Lehetetlen érzékeltetni, mit jelent az, hogy egy magyar snowboardos abban az országban nyer nemzetközi versenyt, ahol a szabadstílusú snowboardozást feltalálták.
Panka 2011-ben junior világbajnok volt. Kétszer volt eddig nagyon közel a világkupa dobogóhoz, mindkét alkalommal negyedik helyet szerzett. A tavalyi kreischbergi felnőtt világbajnokságon slopestyle-ban bejutott a hatos döntőbe, de a bemelegítésnél elesett és agyrázkódást szenvedett. A döntőben már nem tudott rajthoz állni, de hatodik helye mindmáig a legjobb magyar eredmény havas sport világversenyén.

Most pedig megvan végre az első győzelem a FIS Világkupában. 10 hónappal az után, hogy a tavalyi szezon végén karját törte. Ez volt Panka első versenye a sérülése óta.

A győztes futam
Panka az utóbbi két hónap nagy részét a coloradói Breckenridge-ben, a Kirk’s Campben edzéssel töltötte.Elmondása szerint sokat fejlődött mind technikailag, mind mentálisan, mind pedig stílus terén. Ezek pedig elengedhetetlen összetevői a sikernek.

Panka 16 órás autóút után hétfőn érkezett a kaliforniai Mammoth Mountainra. A síterep már huszadik éve látja vendégül a legjobb amerikai snowboardosokat és freestyle sízőket, a US Grand Prix keretén belül.

A keddi edzést követően a szerdai nap eredetileg a selejtezőre volt szánva. A szervezők azonban a kedvezőtlen időjárási előrejelzés ismeretében, félve a péntekre várható 160 km/h-s szél miatt szombatról előre hozták a slopestyle döntőket is. A női mezőny számára selejtezőt sem rendeztek, az első csúszás rögtön élesben ment.

Kép: @Gyarmati Panka
Kép: @Gyarmati Panka
Gyarmati Panka másodikként csúszott, és már az első körben beadott egy olyan menetet, amit a bírák 82.75 pontra értékeltek a lehetséges 100-ból. Ez már akkor kiváló eredményt sejtetett. Bár sok erős ellenfél volt a mezőnyben, ilyen magas pontszámmal nem ritkán dobogón lehet végezni.

Pankát végül sem az első, sem a második sorozatban nem tudták felülmúlni. Megvan tehát a történelmi magyar siker, mégpedig egy snowboardostól!
KOMMENTEK
HofEE | 2016.01.22. 07:27
Mégegyszer gratula, hatalmas siker :) Csak így tovább!
sun2005 | 2016.01.22. 07:53
Hajrá Panka! Grat!
M61021 | 2016.01.22. 10:43
Szuper! Gratulálok!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.