Menü ≡

Zakopane - Kasprowy témájú cikkeink

2020.02.05.
Lengyel-Tátra: másfél méter vastag hó a csúcson
Az utóbbi napokban a Magas-Tátra mindkét oldalára megérkezett a régóta várt havazás. A lengyel oldalon található meteorológiai állomás ajtaján nem volt egyszerű ma reggel kilépni a frissen összegyűlt hóakadály miatt.
2020.01.27.
Zakopane: idén is megépítették a hatalmas hólabirintust
2015 óta folyamatosan megépítik Lengyelország téli fővárosában a hólabirintust. További hóból épített látványosságokat pl. iglu, piramis vagy szánkópálya is ki lehet próbálni, sőt még mini állatkert is várja a látogatókat.
2020.01.05.
Zakopane: ratrak szabadította ki a sípályára tévedt Audit
Nem telik el síszezon anélkül, hogy valamelyik autós tesztelné az autóját a sípálya haván. Legtöbben ilyenkor a GPS-t hibáztatják, de hallottunk már arról, hogy az alkohol is szerepet játszott ilyen kalandokban.
2019.10.07.
Bukovel: havazott az ukrán síterepeken is
A Kárpátok magasabb részein havazott a hétvégén, az ukrán síterepek is befehéredtek az első nagyobb havazás után.
2019.01.03.
Zakopane: hatalmas közlekedési káosz a havazásban
Nagyon sikeres napokat zárt a helyi turizmus, megteltek a szálláshelyek, sokan érkeztek a Lengyel-Tátra fővárosába szilveszterezni. Valószínűleg jól is érezték magukat, ám amikor tegnap hazaindultak a havazásban, kitört a közlekedési káosz.
2018.11.13.
Zakopane: ismét a lengyeleké a lifttársaság
2013-ban pályázatot írtak ki a Zakopane környéki sípályák üzemeltetésére. Akkor egy külföldi cég szerezte meg a tulajdon nagy részét, kis részben a környékbeli önkormányzatokkal közösen. Túl sok fejlesztés azóta nem történt, a politikai klíma is változott Lengyelországban, így a lifttársaságot visszavásárolták.
2018.10.24.
Szlovákia: 20-25 cm hó hullott a Tátrában
Viharos széllel rengeteg csapadék érkezett Szlovákia északi részére ma reggelre. Az alacsonyabb részeken sok eső hullott, míg a hegyekben szépen összeállt a hóréteg. Az erős szél nemcsak a hegyekben okoz gondokat, hanem szinte az egész országban.
2018.06.23.
Havazott a Tátra szlovák és lengyel oldalán is
Ma reggelre visszatért a tél a magasabb hegyekbe, így történt ez a szlovák-lengyel határon is. 1500 méter felett az eső már havazásba fordult át, és ebben a magasságban most vékony jég- és hóréteg nehezíti a túrázók dolgát a csillagászati nyár második napján.
2017.12.04.
Zakopane: szombaton megkezdődött a szezon
Az elmúlt napok lengyel havazásai után a Zakopane feletti Kasprowy Wierch (Gáspár-csúcs) pályáin is megkezdődött a síszezon december 2-től. Ritka kedvezőnek mondható a hóhelyzet a Lengyel-Tátrában, amit egy korai nyitással ki is használhatnak a lengyel síelők.
2017.10.30.
Szlovákia, Lengyelország: tél a Tátrában
A sarkköri eredetű hideg fehérré varázsolta északi szomszédunk és Lengyelország hegyeit az utóbbi napokban. Ma reggel a Lomnici-csúcson 80 cm havat mértek. A Csorba-tónál 39 cm, Chopokon 24 cm és Poprád településen 7 cm hó esett. Ezek ma reggel 6 órai adatok. A lengyel oldalon (Kasprowy) 65 cm vastag a hó.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »