Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Ne csússz rá a karanténra! Tesztelj, hogy biztosra menj!

2021.12.27. | Frissítve: 2022.01.10. | Szerző: (x)
A covid miatt a 2021/2022-es síszezon (is) extra utánajárást igényel, különösen, ha védőoltás nélkül, vagy keleti vakcinával vágnál neki a havasoknak. A magánlaborokban végzett hivatalos tesztekkel viszont tervezhetőbbé válik a téli kiruccanás. De milyen lehetőségeid vannak, ha teszteltetnél?
Kiemelt partnerünknél, a Whitelabnál többféle teszt közül is választhatsz, és csomó olyan extrát biztosítanak, amik segítik a zökkenőmentes utazást*!
  • Hagyományos PCR teszt esetében budapesti és budaörsi mintavételnél 15 órán belül, vidéki mintavételnél 24 órán belül megkapod a hivatalos leleted.
  • Sőt, ha repülővel utazol, extra garanciát is biztosítanak: ha azért késed le a járatodat, mert nem küldték el időben az utazáshoz szükséges PCR-teszted eredményét, akkor a Whitelab repülőjegy-garancia szolgáltatás keretében 200.000 forintig visszatérítik a repülőjegyed árát.
  • Last minute/spontán kiruccanás esetén, esetleg feledékeny utazóknak egy tuti tipp: országszerte egyedülállóan akár 90 percen belül is vállalják a hivatalos leletközlést, ha a páciens az Expressz PCR szolgáltatást választja.
  • Az antigén gyorsteszt esetében is hivatalos leletet állítanak ki (30 percen belül feltöltésre kerül az EESZT-be), így, ha a célországban ez a teszttípus elfogadott (12.09-én pl. Franciaországban, Olaszországban és Szlovéniában is), akkor 8.500 Ft-ból ez a tétel is kipipálható az előkészületek listájáról.
  • Utazás szempontjából talán kevésbé releváns, de ha betegség vagy oltás után kíváncsi vagy, hogy van-e/mekkora az ellenanyag-szinted, védettséged, többféle antitest-teszt és speciális védettségi vizsgálat (T-sejtes, B-sejtes immunválasz) közül is választhatsz náluk. Az antitest-tesztről készült leletet 2 munkanapon, sejtes immunválasz vizsgálat esetében 2-4 munkanapon belül kapod meg. A pozitív antitest eredményt tartalmazó lelet felhasználható (magyar) védettségi igazolvány igényléséhez.
Bármelyik szolgáltatást veszed igénybe, a leletet felár nélkül egy választott idegennyelven (angol/német/francia/olasz/spanyol) is kiállítják, ha foglaláskor jelzed ezt az igényedet. Mivel minden leletet feltöltenek az EESZT felületére, így a negatív PCR vagy antigén teszt alkalmas az uniós digitális védettségi (teszt-)igazolványhoz.

Speciális kivétel Ausztriában, ha eddig 2 (orosz) Szputnyik vagy 2 (kínai) Sinopharm oltást kaptál: az osztrákoknál a „2G”-szabály (geimpft, genesen = oltott, gyógyult) egyik pontja értelmében a laboratóriumban végzett, neutralizáló antitest-tesztek is alkalmasak az oltottság igazolásához, ha:
  • 1. harmadik (booster) oltásként egy EMA által jóváhagyott (a további „komplikációk” elkerülése végett lehetőség szerint Pfizer vagy Moderna ajánlott) vakcinát kapsz, ÉS
  • 2. annak beadása előtt legalább 21 nappal pozitív neutralizáló, azaz semlegesítő (S-fehérje elleni) antitest-teszt készült (ez igazolja, hogy elegendő ellenanyag van a szervezetedben – a Whitelabnál az Abbott IgG Spike, vagy Komplex védettségi vizsgálattal mutatható ki).
  • 3. Az antitest vizsgálat a mintavételtől számított 90 napig érvényes, ezen időszak alatt kell beadatni az oltást.
A két, angol vagy német nyelvű igazolás (3. uniós oltás és pozitív „S”-antitest teszt) együtt már megfelel a „2G”-szabálynak, 270 napig érvényes.

Ha tehát covid-tesztre van szükséged az utazáshoz, a Whitelabra számíthatsz, országszerte már 37 helyszínen!
A Síelők.hu olvasójaként pedig most 1000 Ft extra kedvezménnyel veheted igénybe a PCR tesztet és a Komplex védettségi vizsgálatot. Az exkluzív kedvezményed érvényesítéséért kattints IDE vagy az alábbi képre és foglalj időpontot!


* A célország aktuális beutazási szabályairól minden esetben tájékozódj a Konzuli Szolgálat oldalán!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel #Covid infók síelőknek FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »