Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Offtopik üzenetek mutatása bekapcsolva
Franciaország
La Clusaz
síterep infó oldal
ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2013.02.03. 23:07
Szia!
Mi szokás szerint a SKINET-tel utaztunk, busszal, Olaszországon keresztül. A bérlet árára nem emlékszem, de nem tartozott a legolcsóbbak közé, és azóta nyilván változott is. Az apartman a teljesen szokásos francia szint volt, semmi különös. De a terep - Grand Bornand-dal együtt - klassz élmény volt.
Előzmény: (randras66 153337)
randras66
18 élménybeszámolót írt
18
11 éve tag
2013.02.02. 07:10
Szia Petibá, érdekelne ez a terep.. Jól gondolom, hogy Svájcon át mentetek? Melyik iroda rendezte? Bérletárak nagyjából? Apartman kb a déliekkel egy szinten? Nagyon köszi, András
(2 éve Val d'Allosban vettünk érintőt :))
Előzmény: (petib 108540)
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2011.02.07. 16:50
Most érkeztünk haza La Clusaz-ból, szállásunk a Merdassier-hágónál, a L'Etale nevű helyen volt.
Az apartmanházak a domboldalon helyezkednek el, a boltok pedig lent, a felvonók lábánál vannak, így a reggeli baguette vásárlás kocsi nélkül kicsit időigényes. Itt a szállás kb. feleannyiba kerül, mint La Clusaz-ban, viszont aki esti bulikra vágyik, az inkább válassza az egyébként hangulatos városkát.

Az idei általános hóhiány meglátszott a pályákon, de azért lehetett jókat síelni. A mi oldalunkon hóágyúzott kék pályák vezettek le, a domb túloldalán (Domaine de La Croix Fry) pedig néhány jó, bár rövid piros péálya is volt, ráadásul itt az ülős felvonó 1/4 6-ig járt, pedig még csak január vége volt!

A síterep legjobb része kétségkívül a Massif de Balme területe. Itt a kedvencünk a Torchére nevű húzós felvonó két oldalán lévő két lendületes piros pálya volt, de nem rossz a Col de Balme felvonó tetejéről levezető két piros pálya sem, és ide már csak a panoráma miatt is érdemes felmenni.

Sajnos az ülős felvonók többsége elég lassú, üdítő kivétel a Telemix Etale, ahonnan - ha edzés miatt nincs lezárva - egy nagyon jó piros pálya jön le.

A terep nagy előnye, hogy az Aravis bérlet - ami csak kicsivel kerül többe, mint a La Clusaz-i - érvényes a szomszédos Grand Bornand 90 km-es pályarendszerére is. A két hely között fél óránként közlekedik az ingyenes síbusz, az út mindössze 15 percig tart, amihez hozzá kell adni a La Clusaz-i felvonók aljától a buszmegállóig tartó 3-4 percnyi gyaloglást. Így, a két terep együtt igen változatos síelést tesz lehetővé. És még valami: ez volt az a hely, ahol egy hét alatt rajtunk kívül egyetlen magyarral sem találkoztunk.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.