Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fórumszabályzat

2010.05.01. 2011.11.01. sielok.hu | frissítve: 2011.11.01.

A sielok.hu fóruma 2004 óta a havas sportok szerelmeseinek kulturált találkozóhelye az interneten. A fórum évekig szabályzat nélkül is jól működött, de a vitás esetek kezeléséhez szükségünk van egy egyszerű és áttekinthető szabályzatra, melynek betartását minden felhasználónktól elvárjuk.
Sokfélék vagyunk, de egy dolog közös bennünk: mindannyian szeretünk síelni / snowboardozni.
Sokfélék vagyunk, de egy dolog közös bennünk: mindannyian szeretünk síelni / snowboardozni.
A fórumot bárki olvashatja, de üzenetírásához regisztráció szükséges. A regisztrációval egyidőben minden felhasználó tudomásul veszi az alábbi szabályokat. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy bármely üzenetet, amely nem felel meg a lenti szabályoknak, akár értesítés nélkül is töröljön.

1. A fórum vezérfonala a síelés és a téli sportok, és célja a téli sportok rajongói közötti kommunikáció megteremtése. Ennek megfelelően kérünk minden fórumozót, hogy ehhez a témához kapcsolódóan írjon üzenetet. Egy üzenet csak egy példányban, a témájára leginkább jellemző topikban adható fel.

2. Tilos a többi fórumozót megtévesztő dupla regisztráció. Egy személy csak egy regisztrált névvel használhatja a fórumot. A duplikált profilokat a szerkesztőség törölheti.

3. Üzenetírás után csak 48 óráig módosítható vagy törölhető a beírt szöveg, kivéve, ha az adott topikban már érkezett újabb hozzászólás. Új szabály 2015.01.06-tól: Egy topikban mindig csak a topik utolsó hozzászólása módosítható.

4. Az üzenet témájában, szövegében tilos bármilyen üzleti tevékenység, utazási iroda, termék, szállás vagy egyéb vállalkozás, illetve más honlap reklámozása.

Üdülési jog ingyenes hirdetésére csak ebben a fórum topikban van lehetőség.


5. A fórumban tilos az útitárskeresésen túlmutató illegális utazásszervezés és nagyobb csoportos szervezett utak reklámozása.

6. Minden fórum tag köteles betartani a hatályos szerzői jogi, és egyéb a Büntető Törvénykönyvben fellelhető törvényeket.

7. A politika nem kívánatos téma a sielok.hu fórumában.

8. A durva, trágár, agresszív szóhasználat nem megengedett a fórumban.

9. A személyeskedő, illetve a másokat etnikai, kulturális, nemi, vallási, politikai odatartozásában támadó és sértő bejegyzéseknek nincs helye a fórumban.

10. A fórum moderátorai admin1, admin2, admin3 stb. néven segítenek abban, hogy a fórumozók betartsák az itt leírt szabályokat és a kommunikáció békében, megértésben és a megfelelő csatornákban folyjon.
A korábban a fórumon belül feladható apróhirdetéseket átírányítottuk apróhirdetőnkbe, ezeknek többé nincs helye a fórumban.

Offtopik üzenetek kezelése

A fórumokra illetve topikokra tagolás azt a célt szolgálja, hogy az egymástól jól elkülönült témákat áttekinthetően meg lehessen beszélni. A kijelölt témától eltérő üzenetet 'offtopik'-nak nevezzük. Az offtopikolás egyeseket feldob, másokat halálra idegesít, megint másokat hidegen hagy. Ez a szabályzat megpróbál mindenki számára elfogadható kompromisszumos megoldást hozni.

Csak egy példa: az, hogy Semmering síterepen melyik Hüttében van a legjobb pizza, nem offtopik a Semmering fórumban. De az ebből kiinduló beszélgetés a pizzatésztákról már offtopik a Semmering topikban, viszont nem offtopik a fórum Társalgó részében létrehozott Pizzatészta topikban. Tehát bármit meg lehet beszélni, ami törvényesen megbeszélhető, csak arra kérünk mindenkit, hogy a megfelelő helyen és a megfelelő formában tegye.

Az üzenet írásakor a feladónak lehetősége van beállítani, hogy egy üzenet offtopik, avagy nem. A moderátorok utólag is ítélhetnek egy üzenetet, vagy egy több üzenetből álló beszélgetést offtopiknak.

Az üzenetek listájának tetején mindenki beállíthatja, hogy látni szeretné az offtopik üzeneteket, avagy nem.

A főoldalon az 'Új fórumhozzászólások' dobozban az offtopik üzenetekkel frissülő topikok nem jelennek meg. A pizzatésztás példánál maradva: a pizzatésztagyártás rejtelmeit taglaló üzenet a Semering topikot nem emeli ki a főoldalra, viszont a pizzatésztás topikot igen, mivel ez az üzenet ott nem offtopik.

Szankciók

Alapvetően mindig a békés megoldás hívei vagyunk. Ha nézeteltérés, vitás eset előfordul, beszéljük meg! Azonban szabályzatot szándékosan és ismételten be nem tartó felhasználókat átmenetileg, végső szankcióként véglegesen kitiltjuk a fórumból. Végleges kitiltás még nem történt, reméljük ezután sem lesz rá szükség.

A szabályzatot szükség esetén a szerkesztőség módosíthatja.
KOMMENTEK
gabriella0503 | 2011.01.06. 09:25
Nagyon jó ez az oldal!!!
mr.steve77 | 2011.01.29. 19:09
Szeretem!!!
Mindig itt követem a hójelentést.
Itt keresem ki a hoteleket.
cannibale | 2011.02.16. 15:48
A leginformációdusabb síelős&boardos weboldal.
Kiválló!
Skyman | 2011.03.10. 00:23
Az kifejezetten olcsó: 15 euró/fő/éj és ez alatti Hoteleket ingyen kellene szerepeltetni a portálon, mert a mostani rendszer miatt nem szerezhetünk tudomást róluk és más hely sincs ahol rájuk találhatunk, pedig minden síelő őket keresné!

Jó lenne tenni valamit ennek érdekében! Külön linket is lehetne nyitni és oda beírni őket!

Köszönöm!
admin3 | 2011.03.10. 11:14
Kedves Skyman!

Sajnos ez nem lehetséges, több okból kifolyólag is!
- valószínűleg csak Ausztriában csak több ezer alacsony árfekvésű magánszállás létezik, ezekből egy adatbázist létrehozni és fenntartani hatalmas munka lenne, mindezt ráadásul ingyenesen nem tudjuk kivitelezni.
- nehéz elkülöníteni, hogy mik is az "olcsó" és a "nem olcsó" szállások: teszem azt az egyik apartmanban mellékszezonban tényleg 15 euró /fő /éj-re jön ki a szállás díja, de lehet, hogy szilveszterre ez az ár felkúszik akár 40 euróra is...

Olcsóbb kategóriájú szállásokat a szálláskeresőnk segítségével itt találhatsz (pl. pályaszállás turistaházban félpanzióval 22 euró /fő /éj..., vagy apartman pályaszállás 11 euró /fő /éj, szerintem elég jó árak...)
http://sielok.hu/szallasok/sporthot...el/
http://sielok.hu/szallasok/magansza...llas/
http://sielok.hu/szallasok/apartman.../
Dukay József | 2011.12.13. 13:26
Nagyon szeretem ezt az oldalt!!!!
százas | 2011.12.18. 11:18
Kedves Skyman!
Igaza van a szerkesztőnek, van ilyen szállás, csak meg kell keresni, időt kell rá szánni, de nem az irodák hirdetéseiben, mert az vagy nem is létezik vagy lehetetlen időpontra vonatkozik. Márciusban 11,25-ért megyek Karintiába. Nálunk 4-es szorzó van üdüléskor, pár Euro/fő is számít, 5 perc utazás a felvonóig szerintem belefér!
Thomas47 | 2012.08.04. 19:00
Kedvenc oldalam. Hasznos es fontos informaciok oldala.
adamikjo | 2018.03.25. 09:40
Arra várnék választ a sípályámat üzemeltetőktől, (kivétel Mátraszentistván) hogy nem ismerik azt a kifejezést hogy utószezon? Még. Ilyenkor is főszezoni árakkal üzemelnek pl. Eplény Síaréna, bízva az extraprofitban, közben a minőséget már nem tudják biztosítani és alig lézengenek a pályákon. Külföldön ilyenkor már sokhelyen utószezoni árakkal működnek! Persze ehhez már némi marketing ismeretekre is szükség volna! De úgy látszik nálunk a többség leragadt a lefölözéses árstratégiánál! Szóval van még hova fejlődni!😒
Via | 2024.02.24. 07:26
Kedves Adminok!

Miért nem lehet a Fòrumon belül a topic témàjàt is mòdosìtani, nem csak az üzenetet?
Via | 2024.02.27. 08:00
Valamint egy feltett hírdetést, ami már nem aktuális, miért nem lehet törölni?
admin2 | 2024.02.27. 15:39
Via kérdéseire:
Valóban nem lehet topikot törölni, ez általánosan érvényes a fórumban. Néhány speciális topikban (pl. síút átadó vagy üdülési jog meghirdetése) valóban esetenként jól jönne a törlési lehetőség, de emiatt nem bonyolítottuk a fórumot. Ezt a feladatot egyébként az adminok elvégzik: az elavult hirdetéseket rendszeresen töröljük. (A sielok@sielok.hu címre vagy itt belső üzenetben írjatok, ha valamit azonnal törölni szeretnétek, de nem engedi a rendszer.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ FÓRUM
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.