Menü ≡

Balesetmegelőzés témájú cikkeink

2020.10.29.
Franciaország: novemberi szigorítások a szezon érdekében
A franciák az olaszok példáját követve szigorításokat jelentettek be az előttünk álló hónapra. A december 1-ig érvényben lévő és a síterepeket is érintő intézkedések célja a járvány terjedésének megállítása a decemberi ünnepek előtt.
2020.10.26.
Olaszország: a síterepeket is érintik a covidos szigorítások
Vasárnap délután Giuseppe Conte olasz miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni újabb szigorításokat jelentette be, arra kérve a lakosságot, hogy csak munkavégzés vagy iskolába járás miatt hagyja el otthonát. A rendelkezések a sífelvonókat is érintik.
2020.10.19.
Hochkar: ingyenes nappal tesztelték a covidos szabályokat
Kisebb meglepetésre, vasárnap egy napra kinyitott a magyar határhoz közeli síterep Hochkar. Annak ellenére, hogy a síterep ingyenes síelést ígért, nagyobb tömeg a létszámkorlátozás miatt nem alakulhatott ki. Magyar állampolgárok nagy részének pedig jelen helyzetben nem volt opció az ingyenes síelés.
2020.10.08.
Zermatt: elvehetik a síbérletet a Covid-szabályok megsértőitől
A nagyobb és ismertebb svájci síterepek közül először Zermatt hozta nyilvánosságra az idei szabályokat, amelyeket a Covid-19 járvány idején be kell tartani a síterepen. A szabályok megsértőitől akár a síbérletet is bevonhatják.
2020.09.29.
Hatékony módszer lehet az osztrák kabinos liftek fertőtlenítésére
Egyre több módszer lát napvilágot mostanában az idei síelés biztonságának növelésére. Néhányról már mi is beszámoltunk, és a közeljövőben is figyelemmel kísérjük az újdonságokat. Egy tiroli cég a zárt terek vagy zsilipek fertőtlenítésre használt módszert alkalmazná a síterepek kabinos liftjeiben.
2020.09.25.
Ausztria: az idei szezonban betiltják a síelés utáni bulizást
Ahogy ezt várni lehetett és akár nagy pénzben is fogadni rá: az idei szezonban nem látunk olyan síelés utáni bulikat, mint korábban. Az idei szezon megmentésének egyik legfontosabb intézkedése, hogy kocsmákban, vendéglőkben és bárokban jelentősen szigorítanak, így búcsút mondhatunk az apres-ski buliknak.
2020.09.17.
A franciák betartható szabályokkal várják idén a síelőket
France Montagnes, a hegyvidéki turisztikai szolgáltatásokban érdekelt francia vállalkozások legnagyobb szervezete. Tagjai között közel 100 ismert francia síterepet, számos idegenforgalmi egyesületet és régiós turisztikai hivatalt találunk.
2020.09.09.
Új típusú símaszkot készít egy svájci kanton
Nem mondhatni, hogy nem készülnek a síterepek az idei szezonra. Bár a koronavírus miatt vannak bizonytalan pontok, de az látszik, hogy a sí ipar minden szereplője próbál mindent megtenni, hogy a lehető legjobban felkészüljön a szezonra.
2020.09.07.
Köss utasbiztosítást 10% kedvezménnyel!
A sielok.hu olvasói a biztositas.hu portálon kötött utasbiztosításokból idén is folyamatosan 10% kedvezményt vehetnek igénybe. A biztosítás online megkötésekor már automatikusan beíródik a kedvezmény. Mobilon is! Nem csak télen, minden évszakban!
2020.07.26.
Ellenőrzés eredménye: biztonságosak a hazai kalandparkok
Jobban odafigyelnek az üzemeltetők a kalandparkok biztonságosságára az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt, hagyományos szezonindító vizsgálat tapasztalatai szerint.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »