Menü ≡

Balesetmegelőzés témájú cikkeink

2021.01.23.
Körkép: hol lehet síelni januárban?
Korlátozottak a lehetőségek január elején azoknak, akik síelni szeretnének. Az ilyenkor leginkább látogatott külföldi síterepek nagy része ideiglenesen bezárt. Síelni itthon lehet, vagy Svájcnak, délnek, keletnek, vagy a messzi északnak kell elindulni Európában.
2021.01.22.
Szlovénia: szombattól ismét kinyithat néhány síterep
Két hét szünet után ismét engedélyezik azoknak a szlovén síterepeknek a megnyitását, ahol a régióban javultak a koronavírus fertőzöttségi adatai. Hétvégétől nyithat Maribor-Pohorje, Kope, Vogel, Krvavec és Velika planina.
2021.01.19.
Lavina: biztonságosabbá vált a Magas-Tátra
Lavinaveszély szempontjából jóval biztonságosabbá válhat az idei szezontól a Magas-Tátra legmeredekebb sípályája, a Lomnici-nyereg alatti rész. Itt található a "híres" fekete pálya, valamint mellette egy olyan rész, ahol kedvező hóviszonyok esetén a freeride síelők szeretnek lejönni.
2021.01.13.
Péntektől kötelező regisztrációval lehet csak belépni Ausztriába
A koronavírus-járvány megfékezését célzó intézkedések részeként január 15-étől kötelező előzetes elektronikus regisztrációval lehet csak belépni Ausztriába - áll az Egészségügyi Minisztérium közleményében.
2021.01.09.
Megemelték a gyorshajtás büntetését Ausztriában
2020 első felében ötvenen vesztették életüket az osztrák utakon gyorshajtás miatt kialakult balesetekben. Ezek után néhány osztrák tartomány keményebb fellépést sürgetett a gyorshajtókkal szemben, amelynek eredménye a január 1-től életbe lépett módosítások.
2021.01.08.
Franciaország: január 20-ig zárva maradnak a síterepek
Tegnap este bejelentették a francia kormány döntését, amelynek értelmében az eredetileg január 7-ig érvényben lévő tiltást január 20-ig meghosszabbítják, így a következő két hétben továbbra sem üzemelhetnek a francia síterepek.
2021.01.01.
Szlovénia: ismét engedélyezték a síelést, negatív teszttel
Több országban is hetente változnak a dolgok mostanában. Szlovéniában nagyon kell követnie a fejleményeket annak, aki síelni szeretne. A karácsonykor bevezetett zárás után január 1-től ismét kinyithatnak a szlovén síterepek, igaz csak negatív teszt eredmény bemutatásával lehet használni a lifteket.
2021.01.01.
Utasbiztosítás kalkulátor síelőknek
A síelők.hu és a biztosítás.hu közös utasbiztosítás kalkulátorával könnyen megtalálhatod a számodra optimális utasbiztosítást. Az oldalon bárki pár perc alatt kiválaszthatja a Magyarországon elérhető biztosítási palettáról a számára legkedvezőbb ár-érték arányú utasbiztosítást.
2020.12.31.
Január 1-től bezárják a síterepeket Szlovákiában
Szlovákia újabb szigorításokat vezet be a koronavírus elleni küzdelemben. 2021. január 1-től az összes síterepet be kell zárni Szlovákiában, és a szállodák sem fogadhatnak új vendégeket.
2020.12.30.
Mátraszentisván: tilos a belépés a sípálya területére!
Napok óta küzd a Mátraszentistváni Sípark a "hívatlan betolakodókkal". Az ünnepek között sokan kirándulnak a szabadba, ahol havat jobbára csak a hóágyúzott sípályán találtak. A tiltás ellenére sokan másznak át a kerítésen és élvezik a havat a még félkésznek sem mondható pályán.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »