Menü ≡

Balesetmegelőzés témájú cikkeink

2021.07.06.
USA: covid ellenére ez volt az ötödik legjobb szezon
Az elmúlt hónapban látott napvilágot az amerikai síterepeket tömörítő szervezet (NSAA) jelentése az előző szezonról. Talán meglepő lehet, hogy a járvány alatt és a szigorúbb intézkedések mellett is sokan látogatták az amerikai síterepeket, amelyek a fennállásuk ötödik legjobb szezonján vannak túl.
2021.05.07.
A síelők térdére vigyáznak a Thuasne térdrögzítők
A Thuasne termékek anyaga extra kényelmes, alakja illeszkedik a térd formájához, rögzíti a térdízületet és megtámasztja a szalagokat.
2021.04.28.
Bemelegítés és nyújtás - pontosan mit és hogyan?
Nagyon sokan megfeledkeznek a bemelegítésről és edzés végi levezetésről, nyújtásról egy-egy mozgás alkalmával. Sportágtól függetlenül sosem érdemes testünk átmozgatása nélkül elkezdeni az edzést, hiszen egy jó bemelegítéssel sok más pozitívum mellett a sportsérülések nagy része is elkerülhető. Azonban nem mindegy, hogy miként végezzük ezeket az átmozgatásokat – szakértő tippjeivel.
2021.03.29.
Val Thorens: drónokkal teszik biztonságosabbá a síterepet
A francia síterep bejelentette, hogy hőkamerával felszerelt drónokkal pásztázzák a hegyoldalakat, hogy segítséget nyújtsanak a hegyimentőknek az esetleges beavatkozások alkalmával.
2021.03.14.
Kérdőív a síelők biztosításkötési szokásairól
A síelők segítségét kéri Sallay Kinga, a Testnevelési Egyetem végzős hallgatója. Szakdolgozatának témája: a szabadidő eltöltésével összefüggő síelés kérdései kiemelten a biztosítások témakörére. Kutatásában az emberek sport(sí) biztosításkötési szokásait vizsgálja.
2021.03.01.
Ausztria: az éttermek kerthelyiségei kinyithatnak húsvét előtt
Ausztriában csak az éttermek kerthelyiségei nyithatnak ki húsvét előtt, továbbá engedélyezik az ifjúsági sporttevékenységet szabadtéren, de a részvétel feltétele a negatív koronavírus teszt lesz - erről döntött az osztrák kormány hétfőn.
2021.02.25.
Körkép: hol lehet Európában síelni februárban?
Még februárban is korlátozottak a lehetőségek azoknak, akik síelni szeretnének. Síelni itthon lehet, vagy Svájcnak, délnek, keletnek, vagy a messzi északnak kell elindulni Európában.
2021.02.22.
Nassfeld: kötelező a negatív koronavírusteszt a sípályákon
Hétvége óta szigorítottak a legnagyobb karintiai síterepen is. Mostantól csak 48 óránál nem régebbi negatív koronavírusteszttel (akár PCR vagy antigén) lehet síelni. A síterep tesztállomásokat hozott létre a síelőknek.
2021.02.16.
Tirolban negatív tesztet kérnek a síeléshez
Az osztrák vírushelyzet jelenleg a tiroli tartományban tűnik a legsúlyosabbnak, itt a vírus mutációja okoz gondokat. Hétfőtől az összes tiroli síterepen csak negatív teszttel lehet síelni.
2021.02.16.
Ausztriában továbbra is zárva maradnak a szálláshelyek
A koronavírus terjedését gátolni hivatott korlátozások további enyhítésére valószínűleg csak húsvét körül kerülhet sor - jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár a szakértőkkel, az ellenzékkel és a tartományfőnökökkel tartott több órás tanácskozása után.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »