Menü ≡

Balesetmegelőzés témájú cikkeink

2021.10.20.
Hochkar: kórházban végződött a szezon első szánkózása
Még szezon előtt vagyunk, tehát idejében elvégezhetjük szokásos feladatunkat: szeretnénk felhívni a figyelmet a biztonságos téli sportolásra. Természetesen, amint elkezdődött a szezon, egyre többször fordulnak meg a mentősök a sípályákon.
2021.10.01.
Courchevel: megsérültek a kabinok a biztonsági tesztelés alatt
Courchevel, a francia Három-völgy egyik legismertebb síterepe. A tavalyi elmaradt szezon után mostanában már komolyan készülnek az idei szezonban. Most zajlik a síliftek biztonsági tesztelése is, amelynek során kisebb baleset történt a két nagykabinnal.
2021.09.23.
Utasbiztosítás kalkulátor síelőknek
A síelők.hu és a biztosítás.hu közös utasbiztosítás kalkulátorával könnyen megtalálhatod a számodra optimális utasbiztosítást. Az oldalon bárki pár perc alatt kiválaszthatja a Magyarországon elérhető biztosítási palettáról a számára legkedvezőbb ár-érték arányú utasbiztosítást.
2021.09.21.
Covid-összefoglaló: így lehet síelni Ausztriában az idén
Tegnap az osztrák egészségügyi és turisztikai miniszterek közösen ismertették a téli szezonra meghatározott szabályokat. Ezekre kell odafigyelni síelésnél, vendéglőben vagy a szálláshelyeken.
2021.09.20.
Ausztria: ilyen szabályok várnak ránk a téli szezonban
Szigorú szabályozás mellett, de lesz Ausztriában téli síszezon - jelentette be Elisabeth Köstinger turizmusért felelős miniszter a Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszterrel tartott közös sajtótájékoztatóján hétfőn Bécsben.
2021.09.04.
Hóágyúkkal harcolnak az erdőtűz ellen az amerikai síterepeken
Már három hete ég az erdő Kaliforniában. Az utóbbi napokban egyre több síterep került veszélybe. Volt, ahol kisebb károkkal megúszták a tüzet, de vannak olyan síterepek, ahol most éjjel-nappal üzemelnek a hóágyúk a védekezésben.
2021.08.10.
A téli gumi sokkal biztonságosabb és még spórolhatunk is vele
A téli szezon Magyarországon is meglehetősen hektikus lehet. Rövidebb nappalok, kemény viharok, hűvös időjárás, sűrű felhők, hózápor és még hosszan sorolhatnánk mi minden vár az utakon közlekedőkre. Megfelelő gumiabroncs nélkül el sem érdemes indulni az utakon. Érdemes időben meghozni a megfelelő óvintézkedéseket és például kihasználni a különféle biztosítótársaságok által nyújtott kedvezményeket. Ne felejtsük el még a tél beállta előtt felszereltetni a téli gumit a gépjárművekre.
2021.05.07.
A síelők térdére vigyáznak a Thuasne térdrögzítők
A Thuasne termékek anyaga extra kényelmes, alakja illeszkedik a térd formájához, rögzíti a térdízületet és megtámasztja a szalagokat.
2021.04.28.
Bemelegítés és nyújtás - pontosan mit és hogyan?
Nagyon sokan megfeledkeznek a bemelegítésről és edzés végi levezetésről, nyújtásról egy-egy mozgás alkalmával. Sportágtól függetlenül sosem érdemes testünk átmozgatása nélkül elkezdeni az edzést, hiszen egy jó bemelegítéssel sok más pozitívum mellett a sportsérülések nagy része is elkerülhető. Azonban nem mindegy, hogy miként végezzük ezeket az átmozgatásokat – szakértő tippjeivel.
2021.03.29.
Val Thorens: drónokkal teszik biztonságosabbá a síterepet
A francia síterep bejelentette, hogy hőkamerával felszerelt drónokkal pásztázzák a hegyoldalakat, hogy segítséget nyújtsanak a hegyimentőknek az esetleges beavatkozások alkalmával.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »