Extrém-Freeride témájú cikkeink

Elképesztő videó a gleccserhasadékba esett síelőről

2023.04.26. Bata Attila
Hihetetlen szerencsével úszta meg a kalandot a francia síelő, aki a franciaországi La Grave környéki freeride paradicsomban csúszott. Hirtelen eltűnt egy gleccserhasadékban, ahol fennakadt egy hópárkányon, majd a társai húzták ki kötéllel.

Fenyőcsapdába esett snowboardos életét mentette meg egy síelő

2023.04.02. síelők.hu
Most hozta nyilvánosságra az alábbi döbbenetes videót Francis Zuber amerikai fotós, freerider. Hetekkel ezelőtt egy sporttársa életét mentette meg, amikor egy porhavas lesiklás közben észrevette, hogy egy snowboard látszik ki a hó alól. Puszta kézzel, majd lavinalapáttal szabadította ki a fenyőcsapdába esett boardost.

Ausztria: 40-90 cm friss hó a hegyekben

2023.03.28. Stánicz Balázs
Március utolsó napjai megmutatják, hogy milyen is, amikor úgy igazán tél van a hegyekben, sok-sok friss hóval és komoly mínuszokkal. Kedd reggelre sok alacsonyabb alpesi völgy is fehér ruhát öltött.

A freeride olyan, mintha az embernek szuperképessége lenne

2023.03.21. síelők.hu
Ha a GoBeyonddal utazol, felejts el mindent, amit az utazási irodákról gondoltál. Janó és guide-jai az igazán autentikus, kevesek számára ismert megoldásokat és úticélokat keresik. A csapat idestova 12 éve szervez sportutakat a kalandvágyó közönségnek, azt azonban kevesen tudják róluk, hogy minden a sível indult. Vértes János Benjáminnal, a cég alapítójával, hétszeres magyar freeride sí bajnokkal beszélgettünk.

Új lift épülhet a francia freeride paradicsomban

2023.03.02. Bata Attila
Hosszú ideje tartott már a huzavona, amelynek a végén megszületett a döntés. Megépülhet az új lift a francia La Grave síterep tetején. A síterep a freeriderek Mekkájának számít, nem mindenki fogadta örömmel a döntést.

171 km/órás sebességgel síeltek le a Magas-Tátrában

2023.03.01. Bata Attila
Ma reggel ismét gyorsasági síversenyt rendeztek a Magas-Tátrában, a Lomnici-nyereg alatt. A kimondott cél a korábbi tátrai rekord megdöntése volt, amely ugyan nem sikerült, de az elért 171,44 km/órás tempót senkinek sem ajánljuk kipróbálni.

Inferno Race: idén is lesz pokoli futam a svájci Mürrenben

2023.01.17. síelők.hu
1928 óta minden januárban megrendezik a ma már elismerten legjobb európai extrém amatőr lesiklóversenyt, az Infernót. A "Pokoli verseny" helyszíne Mürren, a svájci Jungfrau régióban.

Freeride World Tour 2023: síelés a világ körül

2022.10.17. síelők.hu
A Freeride World Tour egy egyedülálló világkörüli versenysorozat, melyet idén 16. alkalommal rendeznek meg. A szervezők freeride sízőket és snowboardosokat várnak 5 ország kiváló síterepein rendezett futamokra.

Itt van az ősz, itt van újra: síelés faleveleken

2022.10.12. Bata Attila
Természetesen ez az időszak, amikor néhány bátor vállalkozó előveszi a már sokat látott léceit, és amíg a havazás meg nem érkezik, addig máson is lehet csúszni, mondjuk például a faleveleken.

Első magyarként síelt le az Ibn Szína-csúcsról Győrffy Ákos

2022.08.08. MTI
Győrffy Ákos a Kalifa Alpin Csapat tagjaként gyors, nem mély akklimatizációval augusztus 7-én reggel 5 körül indult fel a Kirgizisztán és Tádzsikisztán határán magasodó, korábban Lenin-csúcs néven ismert Ibn Szína-csúcsra (7134 m) - közölte hétfőn az expedíció.

facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.