Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Extrém-Freeride témájú cikkeink

Meghalt a világ egyik legjobb női extrémsíelője Koszovóban

2024.02.22. Fóris Gábor
A végzetes baleset a koszovói Brezovica síközpontban történt február 13-án. Az 54 éves Catherine Kasha Rigby a pályán kívül sízett, amikor egy fának csapódott. Rigby, akit a világ egyik legjobb női telemark sízőjeként tartanak számon Koszovóban járt a Tour de Piste rendezvényen, amelyen szakértő síelők feltérképezetlen sípályákat próbálnak ki.

Aki nélkül nem lennének hegyimentők

2024.02.10. (x) szponzorált cikk
2024. február 10-én, a Nemzetközi Hegyimentő Napon a hegyimentőket és azokat a szakembereket ünnepeljük, akik nap, mint nap azon dolgoznak, hogy biztonságban tudhassuk magunkat a hegyekben, a pályákon élvezettel csúszhasson minden korosztály és tudásszintű sí-és snowboard kedvelő.

Chopok: hegyoldalon rekedt freeridert mentettek meg

2024.01.29. Bata Attila
A síelős rémálmok egyike vált valóra vasárnap délután Chopokon egy 34 éves lengyel síelő számára. Pályán kívüli területen síelt, majd a hegyoldalban egy olyan részre tévedt, ahonnan már nem tudott se lefelé csúszni, se visszamenni, vagyis fennakadt a hegy közepén, ahogy a képeken is látszik.

Elképesztő videó a gleccserhasadékba esett síelőről

2023.04.26. Bata Attila
Hihetetlen szerencsével úszta meg a kalandot a francia síelő, aki a franciaországi La Grave környéki freeride paradicsomban csúszott. Hirtelen eltűnt egy gleccserhasadékban, ahol fennakadt egy hópárkányon, majd a társai húzták ki kötéllel.

Fenyőcsapdába esett snowboardos életét mentette meg egy síelő

2023.04.02. sielok.hu
Most hozta nyilvánosságra az alábbi döbbenetes videót Francis Zuber amerikai fotós, freerider. Hetekkel ezelőtt egy sporttársa életét mentette meg, amikor egy porhavas lesiklás közben észrevette, hogy egy snowboard látszik ki a hó alól. Puszta kézzel, majd lavinalapáttal szabadította ki a fenyőcsapdába esett boardost.

Ausztria: 40-90 cm friss hó a hegyekben

2023.03.28. Stánicz Balázs
Március utolsó napjai megmutatják, hogy milyen is, amikor úgy igazán tél van a hegyekben, sok-sok friss hóval és komoly mínuszokkal. Kedd reggelre sok alacsonyabb alpesi völgy is fehér ruhát öltött.

A freeride olyan, mintha az embernek szuperképessége lenne

2023.03.21. sielok.hu
Ha a GoBeyonddal utazol, felejts el mindent, amit az utazási irodákról gondoltál. Janó és guide-jai az igazán autentikus, kevesek számára ismert megoldásokat és úticélokat keresik. A csapat idestova 12 éve szervez sportutakat a kalandvágyó közönségnek, azt azonban kevesen tudják róluk, hogy minden a sível indult. Vértes János Benjáminnal, a cég alapítójával, hétszeres magyar freeride sí bajnokkal beszélgettünk.

Új lift épülhet a francia freeride paradicsomban

2023.03.02. Bata Attila
Hosszú ideje tartott már a huzavona, amelynek a végén megszületett a döntés. Megépülhet az új lift a francia La Grave síterep tetején. A síterep a freeriderek Mekkájának számít, nem mindenki fogadta örömmel a döntést.

171 km/órás sebességgel síeltek le a Magas-Tátrában

2023.03.01. Bata Attila
Ma reggel ismét gyorsasági síversenyt rendeztek a Magas-Tátrában, a Lomnici-nyereg alatt. A kimondott cél a korábbi tátrai rekord megdöntése volt, amely ugyan nem sikerült, de az elért 171,44 km/órás tempót senkinek sem ajánljuk kipróbálni.

Inferno Race: idén is lesz pokoli futam a svájci Mürrenben

2023.01.17. sielok.hu
1928 óta minden januárban megrendezik a ma már elismerten legjobb európai extrém amatőr lesiklóversenyt, az Infernót. A "Pokoli verseny" helyszíne Mürren, a svájci Jungfrau régióban.

h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.