Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Gleccserek témájú cikkeink

2022.01.13.
Ankogel: csak hétvégenként üzemelnek igazán
Érdekes döntést hozott a karintiai Ankogel (Mallnitz) síterepe. Január hátralévő részében igazából csak hétvégenként indítják be a lifteket, hétközben csak a gyerekek számára üzemel egy húzólift.
2021.12.20.
Kaunertal-gleccser: átadták az új sífelvonót
Hat hónap építkezés után, pénteken hivatalosan is átadták a tiroli gleccser legújabb büszkeségét, a 3000 méter feletti magasságba emelkedő Weißseejoch felvonót.
2021.12.14.
Hóbiztosság garantálva: francia gleccsersíterepek
A síelés tervezésekor az egyik legfontosabb szempont a hóbiztosság. Ha gleccserterepet választunk, akkor ez szinte garantált, nézzük hol találunk ilyen síterepeket Franciaországban!
2021.12.07.
Újabb fél méter hó esett Ausztriában
Az osztrák havazásokat szinte már nehéz követni; november 25-óta csaknem kétnaponta havazik. A hóesések jellemzően Karintiára, Salzburg tartomány déli részeire (Magas-Tauern, Alacsony Tauern, Lungau) korlátozódnak, de időközben jelentős jó hullott északon is.
2021.12.04.
Ausztria: itt az újabb havazás fél méter hóval
A szerdai szünnap után Holle Anyó ismét visszatért az osztrák hegyekbe, különösen Karintia egyes részein és a Magas-Tauernban (Salzburg) esett nagyobb hó péntek reggelig, a szerencsésebb helyeken fél méter feletti. A következő havazás ma kezdődik.
2021.12.01.
Ausztria: újabb 50-80 cm friss hó
Kedden hatalmas havazás érte el Ausztriát, különösen a délutáni órákban valóságos hóbomba terítette be az ország északi részét.
2021.11.28.
Ausztria: 50-100 cm friss hó és nincs vége!
A tél igazán komolyan gondolta az elmúlt napokban és különösen Karintiában, valamint Salzburg tartomány délebbi részein hatalmas hóval takarta be a hegyi világot.
2021.11.27.
Ausztria: fél méter friss hó és a nagyja csak most jön
Péntekre virradóra egy mediterrán front érte el Ausztriát, a havazásból Bécsbe is jutott. A legtöbb hó Karintia egyes részein, Kelet-Tirol déli hegyvidékében és Salzburg tartomány déli területein, elsősorban a Magas-Tauern és Alacsony-Tauern hegyekben esett.
2021.11.22.
Újranyitnak az osztrák gleccserek hüttékkel együtt
A tegnap kevéssel éjfél előtt megjelent rendelet engedélyezi a sífelvonók használatát. A módosított feltételeknek köszönhetően több, eddig is üzemelt síterep döntött úgy, folytatja a síszezont.
2021.11.14.
Fél méter friss hó esett Ausztriában
Szombat este észak felől egy hidegfront érte el Ausztriát. Önmagában sok havat nem hozott a hegyekbe, azonban Olaszország felől egy csapadékzóna érte el Tirolt, különösen Innsbrucktól délnyugatra jelentős hó esett.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »