Gleccserek témájú cikkeink

Ausztria: itt a tél, akár méteres hó is eshet

2023.01.09. Stánicz Balázs
A tavaszias évkezdet után a január bekeményít. A hétfő Ausztria nagy részén téliesen kezdődött a hegyekben és a folytatás is sok havat ígér.

A tavaszias hetek után hétfőtől havazás várható Ausztriában

2023.01.08. Stánicz Balázs
Miközben az alacsonyabb síterepeken továbbra is hiánycikk a hó, a magashegységi síterepeken, beleértve a gleccsereket, továbbra is porhavas pályákon síelhetünk a januári tavasz kellős közepén. Jó hír, hogy nagyobb havazás jöhet Ausztriába a következő héten.

Ahol már elkezdődött a szezon: osztrák gleccsersíterepek

2022.11.15. síelők.hu
Nagyon várod a telet és minél hamarabb csúsznál egyet? Az osztrák gleccserekre mindig számíthatsz. Íme 8 síterep Ausztriában, ahol már beköszöntött a síszezon.

November 10-én nyit a Mölltal-gleccser!

2022.11.07. Bata Attila
Végre az utolsó gleccser is megnyitja kapuit Ausztriában. Csütörtökön a Karintiában található Mölltal egy pályával indítja a 2022/23-as téli szezont.

Ausztria: félméteres hó a gleccsereken

2022.11.07. Stánicz Balázs
Hétvégén megérkezett a várva várt havazás az osztrák hegyekbe. Valljuk be, a gleccserekre már nagyon ráfért a friss hó. Pénteken helyeként 1000 méter alatt is havazott és átmenetileg befehéredett a táj. A magashegységekben átlagosan 30-50 cm friss hó hullott.

Újabb svájci síterep kezdte meg a téli szezont

2022.10.07. Bata Attila
Ezen a hétvégén két gleccser fogad ismét síelőket az Alpokban, amely azt jelenti, hogy biztatósan indul a szezon. Sokan attól tartottak, hogy a pusztító nyári kánikula után nehezen indul be a síélet a gleccsereken, de az átlagosnál jóval csapadékosabb szeptember és október eleje mindent visszaállított a régi kerékvágásba.

Kaprunban friss hóval kezdődik a szezon október 7-én

2022.10.06. Stánicz Balázs
A tiroli gleccsernyitások után nyit Salzburg is, Kaprunban pénteken, azaz október 7-én kezdetét veszi a szezon. A sípályákat már beratrakolták, minden kész a startra.

Hogyan óvjuk bőrünket a gleccsereken?

2008.04.23. 2022.10.05. Hernádi László | frissítve: 2022.10.05.
A hazai sízők körében is kinőtte már a síelés a klasszikus "téli sport" státuszt, egyre többen utaznak már októberben vagy késő tavasszal az Alpok gleccserpályáira, hogy ragyogó napsütés és kellemes időjárási viszonyok között űzzék ezt a sportot.

Cervinia: szezonkezdet és világkupa premier októberben

2022.09.30. Bata Attila
Igazán mozgalmasnak ígérkezik az október az olasz síterepen. A svájci Zermatt szomszédságában október elsején kezdődik az idei síszezon. Október végén kerül sor a világkupa sorozatban most először megrendezendő és hatalmas érdeklődéssel várt futamokra.

Három újabb tiroli gleccseren kezdődik meg a síszezon

2022.09.29. Bata Attila
Újabb három osztrák sítereppel bővül a választék azoknak, akik már ősszel is szeretnének síelni. Pénteken Stubai, szombaton pedig Kaunertal és Pitztal fogadja az első síelőket.

Covid-19-re is Útlemondás Extrém sportok Téli sportok Sportfelszerelés Gépjármű asszisztencia
Hova utazol?info
Bezárás Az ország nevét a legördülő listából kell kiválasztanod. Kezdd el írni, hogy hova utazol, majd kattints az ország nevére a listában!
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.