Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gleccserek témájú cikkeink

2022.09.23.
Október elején újabb síterepek nyitnak Ausztriában
Ausztriában jelenleg három gleccseren lehet síelni, de a többi gleccserpályán is lázasan készülnek már a nyitásra. Néhány helyen már ismert a nyitás dátuma. Ha az előre jelzett havazás valósággá válik, akkor október első hetére az összes osztrák gleccsersíterep kinyithat.
2022.09.22.
Csak sífutóknak: szezonkezdet a Dachstein-gleccseren
Ma reggel újabb gleccserrel bővült az Alpokban nyitva tartó síterepek száma. Igaz, az osztrák Dachstein-gleccseren az idén nem fogadnak lesiklókat, így várhatóan az egész terület a sífutók paradicsomává válhat.
2022.09.20.
Sölden: pénteken kezdődik a szezon a gleccseren
Újabb osztrák sítereppel bővül az üzemelő síterepek száma az Alpokban. Szeptember 23-től a tiroli Sölden gleccserén kezdődik meg a szezon, az első hétvégén egy pályával.
2022.09.20.
Dachstein: idén a sífutók terepe marad a gleccser
Az idei forró nyár rengeteg kárt okozott a magasan fekvő síterepeknek. Ennek egyik legutóbbi példája a Dachstein-gleccser, ahol az idén lezárják a pályákat az alpesi síelők elől. A jelenlegi állapot szerint a sífutók továbbra is gyakorolhatnak a gleccseren, egész szezonban övék a síterep.
2022.09.20.
Kigyulladt a svájci gleccser liftállomása kb. 3000 méteren
Ma hajnalban tűz ütött ki a svájci Glacier 3000 síterepén. A Mario Botta sztárépítész által tervezett panorámavendéglő is a felvonó hegyállomásában kapott helyet. Sérültekről nincs információ, a tűzoltás és a mentés a nehéz terepviszonyok miatt nem egyszerű.
2022.09.19.
Zermatt és Stelvio: újra lehet síelni ezen a két gleccseren
Szeptember 20-án kedden ismét lehet síelni az Alpok két nyári síterepén. Ahogy a svájciak közleménye fogalmaz, folytatódik a "nyári síelés". Az újra nyitáshoz kellett az előző hétvége havas időjárása, és a mostani mínuszok a magasabb régiókban.
2022.09.18.
Befehéredett Ausztria: van, ahol fél méter hó esett
Valósággal berobbant a tél a hétvégén az osztrák hegyekbe, a gleccserek mellett az alacsonyabb hegyek is befehéredtek. A hóhatár helyenként 1000 méterig süllyedt, így a magasabb hegyi utakon csak téli gumival, hólánccal lehetett közlekedni.
2022.09.16.
Két olasz gleccseren indítják be a sílifteket
Azt is mondhatnánk, hogy hamarosan megduplázódik az Alpokban üzemelő síterepek száma, hiszen az elkövetkező napokban két olasz síterep is csatlakozik a jelenleg üzemelő két síterephez. Apró üröm az örömben, hogy két gleccseren csak versenyzőknek biztosítanak edzési lehetőséget.
2022.09.13.
Ausztria: megérkezett az első havazás a gleccserekre
Az elmúlt hétvégén megérkezett az ősz első havazása az osztrák gleccserekre is. Átlagosan 10-15 cm hó esett a tiroli és salzburgi gleccsereken, Karintiába ennél kevesebb jutott, de ott is fehér ruhát öltöttek a gleccserek.
2022.08.20.
Havazás szakította meg a kánikulát a francia hegyekben
A 2003-as nyárhoz hasonlóan az idei forró nyár is nagy pusztítást végez a hegyek gleccsereiben. Csapadékhiány, aszály, csökkenő vízszintű tavak és folyók, valamint kiszáradó folyómedrek képeit láthattuk az előző időszakban. Ebben a helyzetben minden csapadéknak örülünk, sőt lassan minden hópihét megünneplünk.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.