Menü ≡

Gleccserek témájú cikkeink

2021.10.24.
Les 2 Alpes: pazar időjárással nyitott a francia gleccser
Franciaországban a hétvégén már a második gleccseren is lehet síelni. Tignes után Les 2 Alpes is fogadja a síelőket, igaz az utóbbi helyen csak az őszi szünet végéig, november 7-ig nyitották meg a pályákat.
2021.10.21.
Magyar induló a söldeni világkupa futamon
Ismét magyar sízőnek szurkolhatunk az alpesisí világkupában, ugyanis Tóth Zita rajthoz áll a söldeni szezonnyitó versenyen. Ezzel régi álma teljesül a pekingi téli olimpiára készülő sportolónak. Utoljára a kétszeres világkupa dobogós Miklós Edit versenyzett a világ elitjében, 2018 januárjában.
2021.10.17.
Cervinia: covid-szabályokkal indult a szezon az olasz síterepen
A hétvégén újabb olasz síterepen indították be a lifteket, ezúttal Zermatt olasz oldalán Cervinián kezdhették meg a szezont a síelők. A szezonra bevezetett olasz szabályoknak megfelelően indult a szezon, csodás idő fogadta a síelőket fenn a hegyen.
2021.10.16.
Tignes: elkezdődött a síszezon Franciaországban is!
A hétvégén újabb ország került a térképre, ahol már síelni lehet. Az osztrák, svájci, olasz és skandináv pályák után újabb síelő nagyhatalom, Franciaország indította be az első lifteket. A franciák vélhetően síelésre kiéhezve várják az idei szezon, hiszen tavaly nem üzemelhettek a síliftek.
2021.10.15.
Mölltal: megnyitott a karintiai gleccser
Tegnap óta Mölltalon is lehet síelni, snowboardozni, immáron hét osztrák gleccseren hódolhatunk kedvenc téli sportunknak. A karintiai gleccser egyelőre két pályával várja a téli sportolókat
2021.10.14.
Ausztria: 30-50 cm friss hó és januári hideg
Keddre virradóra egy újabb, ezúttal a múlt hetinél jóval markánsabb hidegfront érte el Ausztriát. Az északi hegyek magasabb részein jelentős hó esett. A havazás mellett októberhez képest szokatlanul hideg van az osztrák Alpokban, 3000 méteren napközben is -10 C fok uralkodik.
2021.10.11.
Kaprun: remek hóviszonyokkal kezdődött a szezon
A hétvégén a tiroli Stubai gleccseren és Kaprunban, a Kitzsteinhornon is elkezdődött a szezon. A múlt heti havazásoknak és télies időjárásnak köszönhetően nagyszerű hóval és pályákkal.
2021.10.10.
Stubai gleccser: elkezdődött a téli szezon
Az ötödik tiroli gleccseren is kezdetét vette a síszezon, Stubai október 8-én pénteken nyitott ki.
2021.10.09.
Kaunertal gleccser: új kabinos az olasz határig
12,5 millió euróért épül a 10 fős kabinos a tiroli gleccsersíterepen. A felvonó hegyállomása az olasz-osztrák határon helyezkedik el. Új sípályák és freeride területek is kialakításra kerülnek, melyek így jelentősen felértékelik a síterepet.
2021.10.08.
Ausztria: igazi tél a hegyekben, 60 cm friss hóval
2000 méter felett igazi tél uralkodik az osztrák hegyekben, különösen a Dachsteintől nyugatra esett sok hó. A mostani havazásból a gleccserek átlagosan 30-60 cm friss havat kaptak, a legtöbb hó a Zillervölgyi-Alpokban (Hintertux) és a Magas-Tauernben (Kaprun) esett.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »