Menü ≡

Időjárás témájú cikkeink

2020.10.22.
Kitzbühel: szombaton kezdődik a szezon
Október 24-én rajtol a téli szezon Kitzbühelben. Elsőként a nem gleccserterepek közül kezdődik az idény a tiroli síparadicsomban.
2020.10.20.
Dachstein gleccser: elkezdődött a síszezon
A múlt hétvégén Dachsteinon is kezdetét vette a 2020/21-es téli szezon. Immáron az összes osztrák gleccser nyitva, és várja a síelőket és snowboardosokat.
2020.10.19.
Hochkar: ingyenes nappal tesztelték a covidos szabályokat
Kisebb meglepetésre, vasárnap egy napra kinyitott a magyar határhoz közeli síterep Hochkar. Annak ellenére, hogy a síterep ingyenes síelést ígért, nagyobb tömeg a létszámkorlátozás miatt nem alakulhatott ki. Magyar állampolgárok nagy részének pedig jelen helyzetben nem volt opció az ingyenes síelés.
2020.10.18.
Nagyszerű hóviszonyokkal nyitottak a francia gleccserek
A hétvégén újabb alpesi országban indult be az élet a síterepeken. Az osztrák, olasz és svájci gleccserek után ezúttal a francia gleccsereken indították be a lifteket. Tignes és Les 2 Alpes is nagyszerű hóviszonyok között kezdte meg az idei szezont.
2020.10.17.
Hochkar kinyit vasárnapra, újabb havazás Ausztriában
Az idei október kitesz magáért, havazás havazást követ Ausztriában, legutóbb csütörtökön és pénteken esett jelentősebb hó.
2020.10.16.
Így néztek ki havazás után az osztrák hegyek
Havazás után szerdán kiderült az osztrák hegyek felett. Október közepéhez képest csodás tél van a szomszédban.
2020.10.15.
Hétvégén nyit Svájc első nem gleccser síterepe!
A 3000 méteres magasság felé emelkedő svájci síterep, Diavolezza október 17-én kezdi meg az idei szezont. A korai nyitás annak köszönhető, hogy ezen a síterepen is a szezon végén "eltették" a tavalyi havat, amelyet most szétterítettek a pályákon.
2020.10.14.
Kékestető: 14 cm! Első havazás a hazai hegyekben!
Ma reggelre megérkezett hazánkba a szezon első havazása. Az Északi-középhegység (Mátra, Börzsöny és Bükk) magasabban fekvő részein fehér a táj. A webkamerákon jól látható, hogy több hazai síterepen, pl. Kékestetőn, Mátraszentistvánban, Nagy Hideg-hegyen és Bánkúton is havazott.
2020.10.14.
Ausztria: országszerte dübörögnek a hóágyúk
A gleccsereken vasárnap, míg az alacsonyabb síterepeken hétfő óta üzemelnek a hóágyúk. Egyre több síközpont csatlakozik az októberi hógyártáshoz. Utoljára tíz éve volt ilyen korai hóágyúzás több síterepen.
2020.10.13.
30 centiméter hó a Magas-Tátrában, havazott Szlovákiában
Igazi tél köszöntött be ma reggel Szlovákia és Lengyelország magasabb régióiban. A nyugat felől érkező hideg már Csehországban is komoly havazást okozott, ma pedig Szlovákia északi, valamint Lengyelország déli részén is összefüggő hótakaró fedte a tájat sok helyen.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »