Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Időjárás témájú cikkeink

Ausztria: ismét méteres friss hó és kemény mínuszok

2023.12.04. Stánicz Balázs
A hétvégén ismét nagyobb havazás terítette be Ausztriát, ezúttal a keletibb országrészben is szépen havazott és Bécsben is összefüggő hótakaró alakult ki. Rövid idő (24-30 óra) leforgása alatt sok helyütt 40-50 cm hó esett a völgyekben és méter feletti friss hó a hegyekben.

December 4-én, hétfőn 11-kor Eplényben kezdődik a síszezon!

2023.12.03. 2023.12.04. sielok.hu | frissítve: 2023.12.04.
Ahogy a közösségi oldalukon írták, ma reggelre a viharos északi széllel megérkezett végre a várva várt lehűlés és fagy. Ennek köszönhetően kora reggel óta folyamatosan, maximális kapacitáson dolgoznak a hóágyúk.

Ausztria: 40-80 cm friss hóval érkezik a hétvége

2023.12.01. Stánicz Balázs
A múlt heti nagy havazást próbálja lemásolni az időjárás, a mai naptól egészen vasárnap reggelig jelentős hóra számíthatunk Ausztriában, leginkább Salzburgban, Karintiában és Stájerországban, a hóhatár Karintiában kezdetben igen magas lesz, másutt jóval alacsonyabb.

Havazás után: hazai síterepeink készülnek a szezonra

2023.11.30. 2023.12.01. Bata Attila | frissítve: 2023.12.01.
A héten kb. 20-25 centiméter hó hullott az északkeleti országrészben. Legtöbben az első hazai havazás után kezdenek el a síszezonról gondolkozni vagy a síeléseket tervezgetni. Ha síelni még nem is lehet a mostani havon, de arra jó, hogy többen „téli hangulatba” kerültek tőle.

Chopok, Csorba-tó, Donovaly és Zdiar: indul a szlovák síszezon!

2023.11.29. Bata Attila
Sokkal jobb hóviszonyok között indul el az idei síszezon Szlovákiában, mint az előző években. Chopokon már közelít a méterhez a természetes hó vastagsága, és még sosem lehetett ennyi pályán síelni az első napon. Csorba-tó egy héttel előbbre hozta a nyitást, közben Zdiar mindenkit megelőzve elsőként szeretne kinyitni.

Ausztria: méteres friss hó a hegyekben

2023.11.26. Stánicz Balázs
Véget ért a hétvégi nagy havazás, ami valóságos téli csodavilággá változtatta Ausztria nyugati és északi felét. A „Nordstau” régiókban egy méter körüli friss hó esett, így a tiroli Arlberg hegyi világában vagy éppen az Innsbrucktól egy hógolyódobásnyira emelkedő Seegrube hegyvonulatban.

Kékestetőn 4 centis hó, Zabarban mínusz 10 fok ma reggel

2023.11.26. MTI
Az idei ősz leghidegebb reggelén a Nógrád vármegyei Zabarban mínusz 10,5 Celsius-fokot mértek vasárnap, ennél alacsonyabb hőmérséklet eddig nem fordult elő a szezonban - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Hatalmas havazás várható Ausztriában a hétvégén

2023.11.24. Stánicz Balázs
Észak felől egy markáns hidegfront érkezik a kora délutáni óráktól Ausztriába. Vorarlbergtől Salzburgon keresztül egészen Semmeringig szinte mindenütt befehéredhet a táj, azonban Karintia nagy része csaknem teljesen kimarad a nagy hóesésből.

Osztrák nyitások: Obertauern, Ischgl, Sportgastein és Leogang

2023.11.23. Bata Attila
Ezen a héten újabb síterepek nyílnak meg Ausztriában. Részben a tervek szerint, részben a jó hóviszonyok miatt korábbi nyitással, de olyan is előfordul, hogy késik a szezonkezedet.

Fél méter hó hullott a Tátrában az elmúlt hét napban

2023.11.22. Bata Attila
Egyre havasabban néz ki a november a környező magashegységekben. A szlovákiai Magas- és Alacsony-Tátrában, valamint a Lengyel-Tátrában is beköszöntött a tél. A meteorológiai állomások már most kb. 70-90 centimétert mérnek a felsőbb részeken.

h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.