Menü ≡

Időjárás témájú cikkeink

2021.10.27.
Kalifornia: méteres hó hullott 36 óra alatt
Rendkívül csapadékos időszak vetett véget a hosszú ideje tartó aszálynak Észak-Amerika nyugati részén. Főleg Kalifornia államban, ahol az utakon okozott gondokat a havazás. A síterepeken már inkább örültek neki, hiszen több síterep is a nyitásra készül a hatalmas havazás után.
2021.10.26.
Jelmezes síeléssel indult a szezon Japánban
Túl nagy tétekben az idén sem kellett volna fogadni, hogy melyik síterep kezdi meg először a szezont Japánban. Október 22-én idén is a Fudzsi (Fuji) hegy mellett található Snowtown Yeti síterepén nyitották meg a japán szezont. Ahogy a mostanival együtt, minden évben az elmúlt 23 évben!
2021.10.26.
Havazás előrejelzés minden európai országra
Szeretnél porhóban síelni? Érdekel, mely európai síterepeken várható friss havazás? Havazás előrejelzés oldalunkon folyamatosan, naponta többször is frissülnek az adatok, melyeket már térképen is megjelenítünk!
2021.10.25.
Livigno: már lehet sífutni a "tavalyi havon"
Ahogy már az előző években is megszokhattuk, az olasz település az idén is megépítette októberben a sífutópályáját, ahol a hétvége óta a profik és az amatőrök is róhatták a köröket.
2021.10.15.
Mölltal: megnyitott a karintiai gleccser
Tegnap óta Mölltalon is lehet síelni, snowboardozni, immáron hét osztrák gleccseren hódolhatunk kedvenc téli sportunknak. A karintiai gleccser egyelőre két pályával várja a téli sportolókat
2021.10.14.
Ausztria: 30-50 cm friss hó és januári hideg
Keddre virradóra egy újabb, ezúttal a múlt hetinél jóval markánsabb hidegfront érte el Ausztriát. Az északi hegyek magasabb részein jelentős hó esett. A havazás mellett októberhez képest szokatlanul hideg van az osztrák Alpokban, 3000 méteren napközben is -10 C fok uralkodik.
2021.10.14.
Havazott a Mátrában és a Bükkben, Bánkúton reggelre 20 cm!
A lehűlést követően havazás kezdődött ma délután az ország legmagasabb pontján, Kékestetőn. Néhány centi hó esett a Mátrában és még több a Bükkben. Bánkúton a hóréteg vastagsága késő estére elérte a 10 cm-et és az éjjel tovább havazott.
2021.10.11.
Kaprun: remek hóviszonyokkal kezdődött a szezon
A hétvégén a tiroli Stubai gleccseren és Kaprunban, a Kitzsteinhornon is elkezdődött a szezon. A múlt heti havazásoknak és télies időjárásnak köszönhetően nagyszerű hóval és pályákkal.
2021.10.10.
Stubai gleccser: elkezdődött a téli szezon
Az ötödik tiroli gleccseren is kezdetét vette a síszezon, Stubai október 8-én pénteken nyitott ki.
2021.10.08.
Finnországban is elindult a síszezon
Bár a komolyabb havazásra még Finnországban is várni kell, azonban két síterepen is olyan hatalmas mennyiségű havat tároltak el az előző szezonból, hogy semmi akadálya annak, hogy hétvégén megkezdődjön az idei finn síszezon.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »