Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Időjárás témájú cikkeink

2022.04.01.
Webkamera válogatás - nézegess havas sípályákat!
Kiválogattuk a legszebb webkamerákat, a legtöbb hóval borított sípályákról, hogy kedvet csináljunk a síeléshez. Nézegess havas hegycsúcsokat, lejtőn suhanó síelőket!
2022.03.31.
Jelentős havazás kezdődött Ausztriában és Szlovéniában
Úgy néz ki, hogy a tél még nem lőtte el az összes puskaporát és a mostani hétvégére visszatér a szomszédos országokba. A várható hómennyiségeket érdemes óvatossággal kezelni, azonban a még üzemelő magashegyi- és gleccserpályák elég utánpótlást kapnak ahhoz, hogy hétfőtől visszatérjen a téli hangulat.
2022.03.31.
Szlovákiában havazással indul az április a hegyekben
A kellemesen tavaszias napok után Szlovákiában is hidegebbre fordul az időjárás és a hegyekben a hétvégén ismét beköszönt a tél. Még találunk nyitvatartó síterepeket, de értelemszerűen egyre csökken a számuk.
2022.03.23.
Már 101 napja tart nyitva a Mátraszentistváni Sípark
A síszezon századik napja mindig különleges. Az elmúlt 10 évben ez a második alkalom, hogy elérték. Először 2012/2013-ban, majd most idén. Az eddigi leghosszabb szezon 106 nap volt, és most ez is megdőlhet március 29-én.
2022.03.13.
Kopaonik: 2006 óta nem hullott ilyen sok hó
Az elmúlt időszak rendkívül sok havat hozott a szerb síterepen. Hét nap alatt közel fél méterrel vastagadott a természetes hóréteg vastagsága, amely péntekre már elérte a 152 centimétert. Legutóbb 2006 márciusában mértek ilyen vastag havat.
2022.03.13.
Látványos videó egy hatalmas tetőlavináról Japánból!
Az idei japán havazással egyszerűen nem lehet betelni. A szokásos japán mértékekhez képest is bőségesen érkezik az idei szezonban az égi áldás. Több helyen évtizedes rekordokat dönthet meg szezon végére a hómennyiség.
2022.03.10.
Három hazai terepen lehet síelni az ünnepi hétvégén
Március 15-i ünnepi hétvége következik és három hazai pályán is lehet síelni a négynapos ünnep alatt. Az üzemelő hazai pályák száma kellemes meglepetés a február közepén tapasztalt enyhe időjárás után. A következő napokban ideális időjárás ígérkezik a tavaszi síeléshez.
2022.03.07.
Hatalmas hó fogságából ásták ki a japán síterepet
A japán síterepek az idei szezonban is hozzák havas formájukat. Az ország középső részén található síterepen február vége felé már közel hétméteres hóban lehetett síelni pályán kívül.
2022.03.03.
Appenninek: hatalmas havazás Olaszország középső részén
Hétvégén kissé délebbre húzódott a havazás Olaszországban. Ezúttal az Appenninek-hegység legendásan havas Abruzzo része kapott annyi havat, hogy néhány településen komoly fennakadásokat okozott a havazás.
2022.02.25.
Videó: viharos szél fogadta a síelőket a szlovén síterepen
Az utóbbi napokban nem volt olyan közeli ország, ahol a hatalmas szél miatt ne kellett volna leállítani egy kis időre az ülőlifteket. Ezúttal a szlovéniai Krvavecről tudjuk megmutatni, hogy milyen lehet kiszállni a liftből és egyből érkezik a tomboló szél.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »