Időjárás témájú cikkeink

Ausztria: 40-90 cm friss hó a hegyekben

2023.03.28. Stánicz Balázs
Március utolsó napjai megmutatják, hogy milyen is, amikor úgy igazán tél van a hegyekben, sok-sok friss hóval és komoly mínuszokkal. Kedd reggelre sok alacsonyabb alpesi völgy is fehér ruhát öltött.

30-50 cm friss hó érkezett a szlovén hegyekbe

2023.03.27. Bata Attila
Kicsit megkésve, de újabb adag havat kaptak a szlovén síterepek, amelynek a még mindig üzemelő néhány síterep örülhetett a legjobban. Lassan itt is befejeződik a szezon, de jövőre tényleg brutális fejlesztéseknek lehetünk tanúi a szlovén hegyekben.

Havazik Szlovákiában! Helyzetkép a síterepekről

2023.03.27. Bata Attila
Ha ideiglenesen is, de visszatért a tél Szlovákiába. A ma reggel kezdődött havazás még nem adta ki magából az összes csapadékot, holnap reggelre már nem csak a magasabb részek fehérednek be. A nyitvatartó síterepek száma ugyan lecsökkent, de a lehűlés és a friss hó után javul a pályák állapota.

Ausztriába megérkezett a havazás

2023.03.25. Stánicz Balázs
Péntekről szombatra virradóra friss hó esett az osztrák hegyekben, elsősorban a nyugati tartományokban jött össze említésre méltó hó.

Ausztria: méteres hóval érkezik a márciusi tél

2023.03.24. Stánicz Balázs
Nagy léptekkel érkezik a tél az osztrák hegyek felé, az optimistább előrejelzések szerint szerdáig a magasabb hegyekben egy méter friss hó sem kizárt. A legtöbb hó a nyugati tartományokban várható, de a friss hóból szinte mindenhova jut.

Kreischberg, Schladming: áprilisig kitart a síszezon

2023.03.21. Bata Attila
Stájerországban már lecsökkent a nyitvatartó sípályák száma, de szokás szerint márciusban még nincs vége a szezonnak. Néhány, magyar fülnek ismerősen hangzó síterepen pl. Kreischberg, Lachtal, Planai vagy Stuhleck még áprilisban is lehet síelni.

Utolsó hétvége: véget ér a síelés a Mátrában

2023.03.17. Bata Attila
Egy jó és egy rossz hírrel jelentkezett a Mátraszentistváni Sípark. Sajnos, a szezon utolsó hétvégéjén tartanak nyitva, azonban szombatra ismét „formába hozták” és megnyitják a 4-es pályát és vele együtt a négyszemélyes felvonót.

A hó fogságából kell kiásni a sílifteket Kaliforniában

2023.03.16. Bata Attila
Amíg itthon a második, Ausztriában a hatodik legenyhébb telet zártuk, addig Észak-Amerikában, de főleg Kalifornia síterepein sokáig emlékezni fognak az idei hóban gazdag szezonra.

Tíz éve volt az emlékezetes hókáosz az M1-en

2023.03.15. síelők.hu
Örökre emlékezetes marad ez a nap! Kereken 10 évvel ezelőtt, 2013. március 14-15-én hatalmas káoszt okozott a hófúvás az M1-es autópályán, ahol rengeteg síelő is rekedt.

Havazás érkezik március 15-re az osztrák hegyekbe

2023.03.12. Bata Attila
Hiába írunk tavaszt, a tél még nem ért véget az Alpokban. A hétvégén is komoly mennyiség hullott a nyugati részeken, valamivel kevesebb a keleti (osztrák) hegyekben. Szerda reggelre (március 15.) úgy néz ki, hogy az alacsonyabban fekvő osztrák síterepek is újra havat kapnak.

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.