Menü ≡

Időjárás témájú cikkeink

2021.07.02.
Véget ért a hórekord sí- és szánkószezon Szlovéniában
Az előző hónapban még síelni, az előző héten még szánkózni lehetett a szlovén Kanin síterepén. Hóban páratlanul gazdag szezont zártak a szlovén hegyek.
2021.06.21.
Afrika, Ausztrália és Új-Zéland: megkezdődött a síszezon
A Föld déli féltekén néhány síterepen már ezekben a hetekben elkezdődött az idei síszezon. Több helyen még várni kell a nyitásra, és a járványügyi szabályozások miatt még kétséges az idei dél-amerikai szezon sikere.
2021.06.01.
Megkezdődött a nyári síszezon Franciaországban!
A hétvégén az első gleccser megnyitásával végre megkezdődött a nyári szezon Franciaországban is. Bár nem túlzás azt állítani, hogy igazából a "rendes" síszezon is most kezdődhetett el végre.
2021.05.19.
Szlovénia: hatalmas hó a Júliai-Alpokban és rekord Krvavecen
Ha valaki az egykori jugoszláv régió vagy a balkáni síelés megszállottja, akkor az idei szezont a legmagasabb polcra tehetné a hóviszonyok miatt. A koronavírus miatt azonban csak sajnálni lehet, hogy mi lett ebből a szezonból.
2021.05.18.
Olaszország: május 22-től kinyithatnak a síterepek
A hétfői döntés értelmében szombattól ismét lehet síelni Olaszországban, bár ez május közepén csak néhány síterepet érint igazából. A nyári szezon szempontjából azonban bíztató, hogy ismét járhatnak az ülőliftek.
2021.05.13.
Tízméteres hó alól ásták ki Ausztria kedvenc panorámaútját
Szinte minden évben beszámolunk arról, hogy ismét járható Ausztria legnépszerűbb alpesi panorámaútja, a Grossglockner Hochalpenstrasse.
2021.05.05.
Nyit a Lomnici-nyereg, remek májusi hóhelyzet a Tátrában
A mostani hétvégén továbbra is három síterepen lehet síelni északi szomszédunknál. Májushoz képest remek hóviszonyokkal, és a tervek szerint május 9-ig biztosan üzemelnek a pályák Szlovákiában.
2021.04.23.
Chopok: 110 nap után szabad a pálya a síelőknek!
Szlovákiában ezen a héten jutott el a járvánnyal kapcsolatos intézkedések enyhítése arra a fokra, hogy a síterepek ismét fogadhatnak látogatókat. Rövid körkép az első napról, képes beszámolókban.
2021.04.18.
Szlovákia: ismét nyitnak a síterepek a Tátrában
Szlovákiában hétfőtől ismét lehet síelni. Az idei évben először nyithatnak a szlovák síterepek. Az április időszakhoz képest meglepően jó hóviszonyokat találunk a szlovák magashegységekben.
2021.04.14.
Áprilisi havazás: a Bakonyban 20-30 cm hó esett
A síszezon már véget ért, mi is lezártuk a 2020/21-es évadot egy összefoglaló cikkel, de a természet adott még egy ráadást a télből. Április 14-én reggelre jelentős hómennyiség esett az ország hegyvidékein.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »