Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Időjárás témájú cikkeink

2022.09.26.
Újabb nagyobb havazás érkezik a héten az Alpokba
Az időjárás úgy tűnik valamit pótolni akar a nyáron elmaradt adósságából, főleg, ami a csapadékot illeti. A héten bőven hull majd az égi áldás, amely az Alpok magasabb régióiban havat hoz. A Nyugati-Alpokban, 2700 méter felett, több helyen akár fél méter hó is hullhat.
2022.09.23.
Október elején újabb síterepek nyitnak Ausztriában
Ausztriában jelenleg három gleccseren lehet síelni, de a többi gleccserpályán is lázasan készülnek már a nyitásra. Néhány helyen már ismert a nyitás dátuma. Ha az előre jelzett havazás valósággá válik, akkor október első hetére az összes osztrák gleccsersíterep kinyithat.
2022.09.23.
Webkamera válogatás - nézegess havas sípályákat!
Kiválogattuk a legszebb webkamerákat, a legtöbb hóval borított sípályákról, hogy kedvet csináljunk a síeléshez. Nézegess havas hegycsúcsokat, lejtőn suhanó síelőket!
2022.09.22.
Csak sífutóknak: szezonkezdet a Dachstein-gleccseren
Ma reggel újabb gleccserrel bővült az Alpokban nyitva tartó síterepek száma. Igaz, az osztrák Dachstein-gleccseren az idén nem fogadnak lesiklókat, így várhatóan az egész terület a sífutók paradicsomává válhat.
2022.09.19.
Zermatt és Stelvio: újra lehet síelni ezen a két gleccseren
Szeptember 20-án kedden ismét lehet síelni az Alpok két nyári síterepén. Ahogy a svájciak közleménye fogalmaz, folytatódik a "nyári síelés". Az újra nyitáshoz kellett az előző hétvége havas időjárása, és a mostani mínuszok a magasabb régiókban.
2022.09.18.
Befehéredett Ausztria: van, ahol fél méter hó esett
Valósággal berobbant a tél a hétvégén az osztrák hegyekbe, a gleccserek mellett az alacsonyabb hegyek is befehéredtek. A hóhatár helyenként 1000 méterig süllyedt, így a magasabb hegyi utakon csak téli gumival, hólánccal lehetett közlekedni.
2022.09.16.
Két olasz gleccseren indítják be a sílifteket
Azt is mondhatnánk, hogy hamarosan megduplázódik az Alpokban üzemelő síterepek száma, hiszen az elkövetkező napokban két olasz síterep is csatlakozik a jelenleg üzemelő két síterephez. Apró üröm az örömben, hogy két gleccseren csak versenyzőknek biztosítanak edzési lehetőséget.
2022.09.15.
Mintha havazott volna: hatalmas jégeső a francia városban
Mintha havazott volna a dél-franciaországi város, Gap utcáin, igazából hatalmas jégeső érte el a települést. A fényképeken havazásnak tűnhet a felgyülemlett jég, és a helyiek is hólapátokkal tudták csak eltüntetni a jégverés maradványait.
2022.09.13.
Megérkezett a szezon első havazása a Tátrába!
Vasárnapról hétfőre virradóra fehérlett a Lomnici-csúcs és környéke. A Magas-Tátra legmagasabb részeit néhány centiméteres hóréteg fedte be. A szeptemberi hó nem tartott sokáig, hamar olvadásnak indult.
2022.09.13.
Ausztria: megérkezett az első havazás a gleccserekre
Az elmúlt hétvégén megérkezett az ősz első havazása az osztrák gleccserekre is. Átlagosan 10-15 cm hó esett a tiroli és salzburgi gleccsereken, Karintiába ennél kevesebb jutott, de ott is fehér ruhát öltöttek a gleccserek.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.