Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rekordok témájú cikkeink

Megdőlt az október elejei hórekord a Magas-Tátrában!

Eléggé bíztatóan indul az október a Tátrában a havazás mennyiségét illetően. A Lomnici-csúcson ma reggel 84 cm vastagon állt a hó, amely a legmagasabb érték, amit eddig mértek október első felében.

Világrekorder libegőt építenek a karibi térségben

Az osztrák Doppelmayr cég a turizmusból élő karibi szigetország kérésére libegőt épít az eddig nehezen megközelíthető látványosság, a Boiling-tó mellé.

Íme, az Instagram legnépszerűbb osztrák hegyei!

Jó kis vita lehetne belőle, hogy kinek melyik a kedvenc osztrák hegye? Nincs egyértelmű módszer ennek eldöntésére, azonban egy osztrák cég egy érdekes módszerrel próbálta kideríteni, hogy melyik hegyet szeretik leginkább fényképezni az osztrákok.

Első magyarként síelt le az Ibn Szína-csúcsról Győrffy Ákos

2022.08.08. MTI
Győrffy Ákos a Kalifa Alpin Csapat tagjaként gyors, nem mély akklimatizációval augusztus 7-én reggel 5 körül indult fel a Kirgizisztán és Tádzsikisztán határán magasodó, korábban Lenin-csúcs néven ismert Ibn Szína-csúcsra (7134 m) - közölte hétfőn az expedíció.

Új rekord a Tátrában: síelés 174,57 km/órás sebességgel

Megdőlt a gyorsasági síelés sebességi rekordja a Magas-Tátrában, a Tátralomnic feletti részen. A Lomnici-nyeregből induló fekete pályán a szlovák Michal Bekeš közel 175 km/órás sebességgel repesztett le.

Új rekord: ennyi síterepen sikerült csúszni 24 óra alatt

Újabb világrekord dőlt meg egy olyan kategóriában, amelynek az értelméről szép kis vitákat lehet folytatni. Azonban az biztos, hogy egy ilyen vállalkozást megszervezni sem lehet könnyű, a végrehajtásba pedig nem csúszhat hiba.

Az idei lesz Jahorina történetének legjobb szezonja

A boszniai síterepen idén is pörög az élet. Az elmúlt évek fejlesztései után és a lazább járványügyi intézkedések hatására az idén minden eddiginél nagyobb forgalmat könyvelhetnek el. Már most megdőltek a tavalyi szezon látogatottsági számai.

Elkészült Franciaország leggyorsabb kabinos liftje

2022.01.19. Wesselényi Andrea
A franciaországi Trois Vallées, azaz 3-völgy sírégió új büszkesége az új 10 személyes kabinos felvonó, mely Les Menuires völgyéből 8 perc alatt teszi meg az ezer méteres szintkülönbséget és repít fel a 2804 méteres la Masse csúcsra. Itt egy óriási 800 nm-es kilátóterasz is létesült a felső állomáson, káprázatos körpanorámával.

Sátoraljaújhelyen világrekord hosszú gyalogos híd épül

2022.01.17. sielok.hu
Az első előkészítési munkálatokkal elrajtolt a majdani világrekorder hosszúságú gyalogos híd kivitelezése Sátoraljaújhelyen, és a tervek szerint 2023-ban már átsétálhatunk rajta.

Megdőlt a maratoni futás rekordja síbakancsban

Egy újabb érdekes rekord dőlt meg az október elején tartott londoni maratoni futóversenyen. Abszolút minden tisztelet azoknak, akik a maraton távját (42,195 km) bármilyen lábbeliben teljesítik, külön elismerés azoknak, akik ezt síbakancsban teszik meg.

h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.