Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rekordok témájú cikkeink

Tényleg ennyire rossz volt a február a síterepeknek?

2024.03.13. Bata Attila
Igen, de azt is mondhatnánk az alábbi statisztikák alapján, hogy a lehető legrosszabb. Vagyis, ami a számokból is visszaköszön, sok esetben az eddigi legrosszabb. Sok sítereppel együtt mi is csak emésztjük még ezeket a számokat, az apró síterepek nehéz helyzetbe kerültek.

Francia síterepen épült az Alpok leghosszabb zipline pályája

2024.01.02. Bata Attila
Az idei téli szezonban fogadja az első síelőket a franciaországi Chamrousse síterepén épült drótköteles átcsúszó pálya, amelyet nemzetközi nevén zipline-nak hívunk, de a franciák továbbra is a tiroli (tyrolienne) kifejezést használják erre.

Új világrekord született szánkózásban

2023.12.26. Bata Attila
December közepén új Guinness-rekord született szánkózásban Olaszországban. Az egykori osztrák extrémsportoló „közönséges” szánkóval 1815 méteres szintkülönbséget csúszott le megállás nélkül.

Zipline: átadták Lengyelország leghosszabb kötélpályáját

2023.10.15. Bata Attila
Szeptember végén egy helyi fesztivál keretében megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt Lengyelország leghosszabb átcsúszója. A Besszádok-hegység síterepén épült turisztikai látványosság hamar népszerűnek bizonyult.

Tavaly zárta története legjobb szezonját a Dolomitok sírégió

2023.08.31. Bata Attila
A világ egyik legismertebb és legszebb sírégiója, az olaszországi Dolomitok-hegység pályarendszere a tavalyi rekordszezon után az idén bizakodva tekint a novemberi szezonkezdet elé.

Elképesztően síelnek Bode Miller hároméves ikrei

2023.08.21. Bata Attila
Szokták mondani, hogy az alma nem esik messze a fájától. Ebben az esetben az egykori síelő világklasszis, az amerikai Bode Miller hároméves ikrei mutatják meg, hogy minden esély megvan arra, hogy apjuk nyomdokába lépjenek.

A hó fogságából kell kiásni a sílifteket Kaliforniában

2023.03.16. Bata Attila
Amíg itthon a második, Ausztriában a hatodik legenyhébb telet zártuk, addig Észak-Amerikában, de főleg Kalifornia síterepein sokáig emlékezni fognak az idei hóban gazdag szezonra.

Rekordbeállítás: Shiffrin 86. világkupa győzelme

2023.03.10. Bata Attila
Az idei szezonban fantasztikus teljesítményt nyújtó amerikai Mikaela Shiffrin megszerezte a 86. világkupa elsőségét, ezzel pedig a győzelmek számát tekintve utolérte a svédek egykori világklasszisát, Ingemar Stenmarkot.

Megdőlt a fáklyás síelés résztvevői rekordja

2023.03.06. Bata Attila
Február végén a francia Les Arcs síterepén megdőlt a fáklyás síelés rekordja, ami a résztvevők számát illeti. Az új rekord 3593, ennyien csúsztak le a kezükben egy fáklyával Les Arc 1800 pályáin.

Megér egy napi síbérlet 110 ezer forintot?

2023.03.05. Bata Attila
Természetesen a kérdés költői, hiszen valószínűleg az igen és a nem válasz mellett is lehet érveket találni. Mindenesetre az idei szezonban ennyibe került a valószínűleg a világ legdrágább napijegye, amellyel az egyik amerikai síterepen lehetett csúszni néhány hete.

facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.