Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

reszetelek által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (8)Időben csökkenő Időben csökkenő
reszetelek
8 élménybeszámolót írt
8
17 éve tag
Topik: Val Cenis
2010.09.21. 18:46
Hát az a helyzet hogy busszal mentünk és csak azt tudom biztosan, hogy a hágót elméletileg használható hacsak nincs lezárva. Mi ott akartunk menni de egy "tábla" visszafordított minket:(. Muszáj volt az alagutat használni. Hogy az mennyibe került nem tudom de időben km-ben valószínűleg megéri.
Az alagút gyakorlatilag az olasz francia határ...onnan már csak kb. fél óra Val Cenis.(Termignon 25perc:)).
Remélem segítettem...
Üdv.:Á
Előzmény: (coolman 89961)
reszetelek
8 élménybeszámolót írt
8
17 éve tag
2010.09.20. 09:01
Szia Coolman!

2 éve voltunk ezen a síterepen de a szállásunk Val Cenisben volt így a Termignoni faluról nem tudok semmit. Az átjutás háromféleképpen lehetséges. -vagy átcsúszol egy elég keskeny néhol ráadásul elég meredek 180 fokos kanyarokkal tűzdelt turistaúton.(egyszer a szemem láttára tűnt el egy kisebb szakadékban egy idős úriember...Nem kicsit hálálkodott mikor kihúztam). Az út vége ráadásul emelkedik így a végén le kell csatolni....Egyszer azért érdemes kipróbálni csak hogy ezt is kipipálhasd, de kezdőkkel szerintem nem érdemes
-vagy beülsz egy kényelmes felvonóba és átviteted magad.
-vagy beülsz autóba és azzal átmész.
Ami a történethez tartozik hogy ezek a felvonók elég lassúak...
Ami a síterepet illeti a Termignoni rész jóval kisebb de már nem emlékszem pontosan mennyi volt a szintkülönbség csak itt csúszható be. Az itteni pályák nagyon jók de ahhoz kicsi hogy egy hetet itt síelj. A Val Cenisi rész nekem kicsit olyan volt mintha egy nagy Szlovák pályarendszeren lennék.Vannak jó pályák de Franciaországhoz képest szerintem rövidek. Amúgy egy gyönyörű kis hely az Olasz, Francia határ után szinte ez az első falu.
Ha van még kérdésed írj. Ha tudok szívesen válaszolok.
Á.
Előzmény: (coolman 89903)
reszetelek
8 élménybeszámolót írt
8
17 éve tag
2009.10.23. 16:07
Sziasztok!
Úgy néz ki hogy erre a síterepre megyünk jan.30.-febr.5. között.Az lenne a kérdésem hogy ez főszezonnak számít már vagy még nem.Ha a síelés egyik része főszezon a másik nem akkor hogy kell fizetni?(Síbérletre gondolok)
Sok jót hallottam már a terepről.Ez valóban így van.....???
Üdv.:Ádám
h i r d e t é s
reszetelek
8 élménybeszámolót írt
8
17 éve tag
2009.01.22. 17:53
Szia!
Úgytudom van lehetőség szűzhavazásra bár ahhoz, hogy igazán jó legyen SOK friss hó kell!Tavaly Isolan voltunk az szuper volt!
Vannak képeim de most úgy néz ki csak 3 hét múlva jutok haza így csak utána tudok feltenni néhányat.De hidd el csudaszép kis hely!
Viszont vannak élő webkamerák a https://www.j2ski.com oldalon!
Jó nézelődést!Ha most indulnánk lehetne szűzhavazni:)
reszetelek
8 élménybeszámolót írt
8
17 éve tag
2009.01.22. 08:47
Szia Márió!
Mi is erre a síterepre megyünk márc.6-14-ig.Én voltam már itt még 2006-ban.Tapasztalataim alapján bátran mondhatom, hogy itt a kezdő síelőktől a haladóig mindenki talál magának megfelelő pályát.A kezdőknek vannak Zöld pályák amire ha a haladó rátéved mire leér kitépkedi a haját.Val elég sok kék ill. piros pálya amiken lehet ereszteni rendesen.Talán fekete pályából lehetne több mert aki csak ilyenen síel annak lehet kevés.Szerintem jól választottatok mindenki megtalálja majd a számára ideális lejtőket.
Jó havat nektek!!!
reszetelek
8 élménybeszámolót írt
8
17 éve tag
2008.12.08. 17:50
Szia Cool!
Hát ha nem voltál még busszal Franciaországban akkor ez most nagy kaland lesz!!!Szegedről való indulással az út 22-24 óra.Ennél kevesebb nem nagyon lesz de több lehet:(....(dugók nagy havazás...)A Buszokon már általában DVD lejátszó van de vigyél magaddal filmeket mert ott a keresztapa 1 2 3 4 5 től a 101 kiskutyáig minden előfordulhat.Általában 3 óránként van kb. féórás szünet de este amikor mindenki alszik ill.próbál aludni van hogy 4-5 órát is megy a busz.Ha nem zavar nagyon a lábszag vigyél magaddal hálózsákot és akkor letudsz feküdni a járófolyosóba(ott még aludni is lehet kicsit. Mire odaértek olyanok lesztek mint a mosottsz....:)A piálással kicsit vigyázni kell(mármint a sörrel mert nem minden buszban lehet használni a WC-t.Nálunk ugyan lehetett de volt egy srác aki annyira berugott hogy vagy 3órát ült benn....Tehát kell egy kis rutin hogy túléld de végülis síelni megyünk az meg mindent megér...
Kellemes utazást.....:)
reszetelek
8 élménybeszámolót írt
8
17 éve tag
2008.12.02. 18:53
Szia Noblemes!
Én voltam ezen a síterepem még 2006-ban! Akkor nem tudtuk használni azt a pályát.Valószínűleg azért mert akkor (Jan.végén) nagyon kevés hó volt.
Idén azaz 2009-ben márc.elején megyünk.Ha hamarabb nem megy senki megírom hogy mi a helyzet a pályával. Ha esetleg valaki hamarabb megy....:)
Addig pedig sok-sok havat mindenkinek!
reszetelek
8 élménybeszámolót írt
8
17 éve tag
2008.11.28. 09:26
Sziasztok!
Nemtudom tudtok-e róla hogy a síterephez hozzákapcsoltak egy 35km-es másik rendszert is(Termignon) így már több mint 100km a sípályák összhossza!Márc 7.-14-ig én is tesztelem.:)!!!

A https://www.valcenis.fr honlapon megtekinthető!

Jó havat mindenkinek!
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE