Ahogy látom, én elég "lálytosan" nyomhatom, mert 78 kilós testsúlyhoz és 176 centi magassághoz a következő beállításokat használom:
1. könnyű, kis tanítgató sí, 160cm, pályára oktatgatni, meg pályán kívül néha, tempó visszafogott. Kötés: egyszerű kis rental Tyrolia (Elan néven). Elöl: 8 alá, hátul:10
2.rendes szlalomsí. 165 centi, gyakorlatilag csak pályán, tempó: léchez képest normál-néha sietős. Kötés: Marker Titanium 1200. Elöl: 8,5, hátul:10
(amikor van mindenevő all-mountain lécem, az is kb így beállítva)
Cipő 42-es, térdsérülés még nem volt, sítudás ramaty.
Ilyesmi beállításokkal talán háromszor volt "indokolatlan" leoldás mondjuk az elmúlt pár évben.
Egyik pályán kívül, akkor tényleg jó lett volna, ha rajtam marad a léc (akkor nem fejeltem volna le).
Másik: túrt, elég nehéz, olvadós hó, rövidlendület meredeken (pont a felvonó mellett, basszus...). Igaz, valamit nagyon elcsesztem a terhelésekkel, arra még emlékszem, hogy nagyon előre terheltem, azt hiszem átestem a léc csőrén, de közben valahogy forgatva. Utólag nem vagyok benne biztos, hogy feleslegesen oldott, lehet, hogy volt erősebb csavarás.
Harmadik szlalomsí, de úgy rendesen megeresztve a pálya alsó kifutó részén, egyenesen. Valami jéggöröngy megüthette a léc csőrét, az meg egyszerűen elszállt a lábamról. Én "természetesen" rutinból visszaterheltem a sí nélküli lábra is. Pofáncsúszás szép hosszan...
Olyan, hogy normál körülmények között, menet közben elhagytam volna a símet, nem volt.
Bemelegítés nélkül természetesen nem síelek. Ha mégis gyorsan menni kell, akkor odafigyelve "besízem magam".