Előzmény és válaszok a Síkötés-beállítás topikból

ÜZENETEK (9)Időben csökkenő Időben csökkenő
Lackó
3286 élménybeszámolót írt
3286
21 éve tag
2011.01.03. 20:50
Na, kezd visszatérni az önbizalmam, amit az a morcos Stani csúnyán megrongált! :-)
Előzmény: (AAron 101700)
Lackó
3286
21 éve tag
2011.01.03. 20:49
Plágium, grrrr....
:-D
Előzmény: (maci-laci 101696)
AAron
2621 élménybeszámolót írt
2621
18 éve tag
2011.01.03. 20:48
Lackó, én is felemásra állítom, de ez itt a kutyát sem érdekli :D
Előzmény: (Lackó 101695)
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
20 éve tag
2011.01.03. 20:46
Fele pontot átadom mivel gyorsabb voltam, és a vesszőparipádat lovagoltam meg.
Előzmény: (Lackó 101695)
Lackó
3286
21 éve tag
2011.01.03. 20:41
Azért egy nyamvadt kis rózsaszín pontot kioszthatnál nekem is :-(, miután mindenhol (itt is) sokan hülyének néznek, amikor kifejtem, hogy a túlsúlyos síelőknél gyakran (kezdőknél mindig) eltérőre állítom elöl-hátul... ;-)
Slalom Sport
568 élménybeszámolót írt
568
19 éve tag
2011.01.03. 10:32
most maci-lacinál a pont, túlsúlyosnál szinte kötelező lenne, még ha nem is gyakorlat, pont azért mert ennyire mélyen még sok síszervizes sem gondol bele a kötésbeállításba.

Bartus Péter - Slalom Sport
Előzmény: (maci-laci 101504)
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
19 éve tag
2011.01.03. 10:22
Most már (majdnem) mindent értek...:)
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
20 éve tag
2011.01.03. 10:05
Akkor, hogy még jobban megkeverjük a témát a következő motoszkál bennem. A magasságból és súlyból következtet a táblázat a testalkatra. Így a teltebb emberkéknek kisebb erőt javasol ami előre Ok is lenne de hátul már lehet, hogy indokolatlan oldást eredményezhet mert ez a lüke fizika már csak ilyen a tömeg az tömeg. Akkor ilyenkor jön(célszerű) a felemás beállítás előre, hátra ? Azért nem bevett gyakorlat valljuk be.
Slalom Sport
568 élménybeszámolót írt
568
19 éve tag
2011.01.03. 09:19
Sziasztok!

Az utóbbi topik oldal teljesen állatorvosi ló, rendkívül izgalmas témákat feszegettek, szinte az összes félreértés megjelent:
huligan: bármily furcsa elhinni (nekem sem sikerült elsőre, pedig Műegyetemen végeztem közlekedésmérnökként, kötelező Mecha szigorlattal), a kötés beállítás szempontjából nincs szerepe a síléc hossznak. A kötést arra állítod be, hogy mit bír ki a térded. A hosszabb léc valóban nagyobb erővel tudja megcsavarni a lábad, de ugyanúgy egy nagyobb esés is, de téged nem ez érdekel, hanem az hogy milyen erőnél oldjon a kötésed, a csavaró erő pedig a cipőd elején ébred, az erőkar addig tart.
maci-laci: magasság kérdés: Ismét szemlélet probléma: a kötésbeállítás onnan indul ki, hogy meg kell védeni az ember tibia csontját és szalagjait. Előre bocsátom, hogy átlagos emberekre van méretezve a táblázat, a jó sízők maguknak találják ki a beállítást, ami magasabb, mint a táblázat érték. A szalagok erőssége, átmérője nem mérhető kívülről, csak a tibia csont, ennek a méretéből lehet következtetni a szalagokra is. Régebben tibia mérője volt a szervizesnek, de ez elég macerás, mivel rájöttek, hogy egy átlagos, NORMÁL TESTALKATÚ, X tömegű embernek Y méretú a tibia csontja, így elég a tömeget megadni, nem kell a tibiaval sz@rozni, és készítettek ehhez egy táblázatot. És itt jön a képbe a testmagasság: az ember tibiacsontja nem lesz vastagabb, ha meghízik a duplájára, és nem lesz vékonyabb, ha anorexiás lesz. A magasság azért kell, hogy megtudjuk, hogy milyen testalkatú az a 80 kg-os ember, mert ha elhízott 80 kg-os, de amúgy 60 kg lenne, akkor 60 kg-ot kell figyelembe vennünk a Din értéknél, mert a tibiaja annak megfelelő, anorexiásnál fordítva, így gaboca-é a hangszóró.
huli: a verseny kötés azért indul 10-ről, mert a versenyző ha esik, megfeszíti a kurva erős IZMAIT (hacsak el nem ájul, olyankor tekeri körbe a léc a lábát), egy átlag síző pedig elengedi magát, az IZMAI nem segítenek, hanem szakad a szalag majd törik a tibia.
Összefoglalva látszik, hogy pusztán tömeg alapján rulett beállítani egy kötést, mivel abból sem a megvédendő részre nem tudunk következtetni, sem a fellépő nyomatékot nem tudjuk.

Bartus Péter - Slalom Sport
h i r d e t é s