Köszi az információkat, a Gosau-i oldalt már megsíeltem. A hóviszonyokról is van képem (tavaly én is 60 centit takarítottam le az autónkról).
Most kifejezetten a Sporthotel Dachstein West feltételei érdekeltek volna. Eddigi válaszok (és előzmények) alapján 2:2, tehát nem lettem sokkal okosabb. A "pályaszállás" fogalmába nekem bőven beletartozik, hogy 150 m-t (ha nem muszály, nem többet) sétálok sícipőben, mindegy, hogy kabinosig, ülősig, "franciáig" (tárcsásig), netán néhány "átszállásos" csákányosig (ne legyünk már olyan kényeskedők - 15 év sízés után találkoztam először egyáltalán "felvonós" pályával, csak a következő 40 évben kezdtem elkényelmesedni).
Más: nem tudom miért hiszi a többség azt, hogy mindenki irtózik a csákányos felvonótól.
Sokszor "pihentetőbb" (egyben egy laza bemelegítés is a következő menetre), mint mereven ücsörögni egy szélfújta ülősön. Még a párom sem kifogásolja (30 évesen tanítottam meg síelni, azóta is minden évben legalább egy hetet velem tart), csak a rövid nyelű (egyre kevesebb ilyennel találkozunk, már hosszabbak azok a rudak) csákányoson nem szeret egyedül felmenni.
Lehet, hogy a felvonó használatához is kell egy bizonyos sítudás, a síelés "szeretetén" (divatján?) túl?
WFeri