Szia!
"a fórum síoktatásról szóló vitáiban olvasottak alapjában véve - legalábbis szerintem - csak jól előkészített (ratrakolt) pályákon érvényesek."
Lehet ám, hogy vihart kavarsz ezzel a megállapításoddal.
1. Vannak akik azt mondják, hogy mindenhol egyformán kell síelni, (vannak kigyűjtött idézeteim).
2. És vannak, akik azt mondják, (én ezek közé tartozom), hogy különbözőképpen.
Csak a magam nevében tudok beszélni, (lásd ez évi Kaprun besízésünkről írt beszámoló):
1. Ha az időjárás úgy hozza, hogy buckásodik, akkor kihasználom a lehetőséget, és tanuljuk. Több lehetséges formája van, én a mélytehermentesítéses formát szoktam favorizálni, azért, mert ehhez jól kapcsolható a hagyományos mélyhó sízés technikája.
2. Én tanítom továbbá, hogy amatőröknek, (értsd nincsen állandó tréninggel karbantartott izomzat), hogyan lehetséges a legkönnyebben alkalmazkodni a hirtelen megnövekedő elölről ható hóellenállás hatásával szemben.
3. A ködöt személy szerint annyira utálom, (nem jó a szemem), hogy ha 3 méternél nem látok tovább, akkor én bemegyek a kocsmába, és ezt javaslom másoknak is, mert a balesetveszély kockázata olyan szinten nő meg, amit már (szerintem) nem érdemes bevállalni.
Summázatként! Szerintem szükséges felkészíteni a tanulókat az eltérő körülményekre.
Üdvözlettel: Replaci