A puhább sí megoldás lehet az erőnléti problémádra, de agresszív síelést azt ne várj tőle, valamit, valamiért. Megoldás lehet elmenni a nagyobb rádiusz irányába, vagy gyakrabban megállsz a szlalom sível és fújsz egyet, ha igényeled az agresszív rövid íveket.
Múlt hétvégén kivittem a bolti WC SL Stöcklit, nem mentem vele már vagy három éve, nap végén amikor már túrtabb volt a pálya leraktam a gyári WC SL-t és gondoltam most megyek egy két faja menetet a puhább léccel. Hát minden volt csak faja menet nem, ijesztően puha és fingilingi volt a gyárihoz képest, könnyebb volt vele, de azt a stabilitást és agresszivitást nem adta meg amit már megszoktam, így továbbra is marad a ,,fogcsikorgatás"!
Tavaly volt egy nap amikor nagyon jeges volt a pálya, nem is tűnt fel az elején mert 2-3 órát a GS-el szoktam menni, az SL-re átállva kínlódtam, nem igazán találtam az élt, enervált voltam, ,,szakadtak" az izmok a combomban nem volt egy nagy élmény, az utolsó órában vissza álltam a GS-re és nagyon meglepődtem, mennyivel kevésbé tépi a combomat és menyivel jobban tart a hosszú él jégen, sokkal kevesebb erő befektetésével.
Szóval ha kevés az erő egy hosszabb, de jól megépített léc sokat tud erőben spórolni.