Előzmény és válaszok a Legrosszabb sípályák topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
szebe
3 élménybeszámolót írt
3
9 éve tag
2025.08.19. 14:20
Alpe d'Huez Olmet és Alpette abszolút adom.

Szerintem az Alpette rosszabb. Viszonylag keskeny, középen jéglap, műhó meg kitúrva oldalra.
Délután megindul a tömeg haza, olyankor közepesebb sítudással borzalmas. Vigyázni a kezdőkre előtted, miközben mögötted a komolyabb tudású sporttársak eszement tempóval veretik lefelé, és amit látsz, abból egyáltalán nem vagy abban biztos, hogy urai a helyzetnek, és nem fognak elkaszálni, ha nem arra fordulsz, amerre ő gondolja.
Előzmény: (D.Dani 223120)
D.Dani
79 élménybeszámolót írt
79
16 éve tag
2025.08.19. 10:15
Sziasztok!
Így az uborkaszezon vége fele arra gondoltam megoszthatnánk egymással pár tapasztalatot, érdekességet. Ha lesz érdeklődés, dobok fel más témát is.
Elsőként arra gondoltam, hogy osszuk meg, hogy melyek az általunk tapasztalt legrosszabb sípályák (nem síterepek), esetleg véleményezzük egymásét. (A legjobbakról úgyis sok vélemény van) Ezalatt nem feltétlenül azt értem, hogy 1-1 alkalommal volt rossz élményünk rajta, hanem olyan pályákra gondolok, ami rendszeresen pocsék, amelyeken szinte sose nagy élmény csúszni, és legszívesebben kikerüljük őket, már ha lehetséges. Nálam a nagy része sajnos pont olyan, hogy ha el akarsz jutni A-ból B-be, akkor nem lehet kikerülni, vagy max levonóval. Kezdem is a sort:

Bad Hofgastein H31 - keskeny átvezető, gyakran jeges, annyira nem lapos, mint amennyire keskeny, tömeges. Szerencsésebb esetben nyitva van mellette a piros.

Hinterglemm 40 - régen ez a terep legbrutálisabb feketéje volt. Kb 10 éve aztán kicsit szélesítettek rajta, akkor 2 évig jó volt, aztán rájöttek, hogy ez akár lehetne piros is... Ráadásul átvezető. Azóta megint borzalmas, mert rengetegen mennek rajta, amihez nem elég széles, és sok olyan síelő is rátéved, akiknek ez bőven túl nehéz.

Zillertal Arena 55 - utószezonban jártam erre leginkább, ekkor soha, de soha nem volt jó az az utolsó szakasz a híd után. Szerencsére rövid.

Schadming 4 hegy: Planai West 6, Reiteralm 2a. Egybe írom őket, mert ugyanaz a betegségük: alacsonyan fekvő, nem teljesen északi, nem igazán széles, relatíve meredek átvezető pályák. Vagy jegesek, vagy buckásak. Különösen a szomszédos völgypályák (Herrenstrecke, Finale Grande) mellett tűnnek rossznak. A Planai Westnek jót tett, hogy pár éve feketére minősítették.

Katschberg 8a - keskeny átvezető, szerencsére rövid, de nem igazán lehet kikerülni. A szélességéhez képest meredek, és forgalmas.

Chopok: 5a, 34a, 34b, 34c középső, alsó része. Ezek az egynyomsávos, fékezés nélkül már nem megtehető "kékek" kemény büntetések itt. Inkább jöjjön a siratófal :)

Alpe d'Huez: L'Olmet - levezető pálya, keskeny, tömeges, általában jeges, buckás, a többi körülményhez képest meredek. Érdekesség, hogy a listám többi eleméhez a szintén Ozba vezető Alpette pálya passzolna jobban, de azzal valahogy jobb tapasztalataim voltak, mint ezzel.

Kíváncsian várom a ti listátokat
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE