Előzmény és válaszok a Legrosszabb sípályák topikból

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
D.Dani
80 élménybeszámolót írt
80
16 éve tag
2025.08.26. 18:47
Nekem a Hochsölden környéki piros és fekete pályák egészen tetszettek. A kékek a Giggijoch környékén tényleg nem olyan nagy eresztés, de bajom sincs velük. Ha már Sölden, a Gaislachkogel középállomása környékén a kék szerpentinek. Na azokat nem szeretem túlságosan. Zell am See-vel nekem is vegyesek a tapasztalataim, az Areit levezető tényleg gyorsan tud romlani. A feketék jók :-)
Előzmény: (racztamas 223134)
racztamas
2 élménybeszámolót írt
2
1 hónapja tag
2025.08.26. 14:04
Valamint még egy híres hely jutott eszembe, Zell am See-ben a Schmittenhöhe. Ez is nagyon híres hely, de nekem kevés rajta a jó pálya. Az Areit és Breiteck felőli, "bal oldali" részeken nekem túl sok a lapos kék pálya, az Areithez lejövő 4-es piros sokszor van rossz állapotban. A "jobb oldali" Sonnenalm és Sonnkogel pályák jók, de nagyon süti a nap őket, az állaga emiatt kérdéses. A hegy közepén jövő Trassexpress alatti pályákat szeretem, de az meg végig fekete, szóval nem mindenkinek opció. Én összességében ezen a hegyen is úgy érzem, hogy nem annyira jó, mint híres, de ez az én véleményem csak. Mióta Saalbacchal össze van kötve, nem voltam.
Előzmény: (racztamas 223133)
racztamas
2 élménybeszámolót írt
2
1 hónapja tag
2025.08.26. 13:59
A híresebbek közül próbáltam válogatni....
Én ide sorolnám Kitzbühel pályáinak nagy részét, már ami a Hahnenkamm-hoz tartozik. Lehet, hogy ez sokaknak furcsa, de ahhoz képest, hogy ez milyen híres és ikonikus hegy, a pályák nagy része átcsúszás, erdei út, ellenlejtő emlékeim szerint. Mikor ott jártam, nekem egészen elképesztő volt, hogy a lesiklók ezeken a szűk erdei utakon mennek 140-el. A Steinbergkogel felé eső felső katlan kivétel, ott van egy pár jó, de rövid pálya. Persze az ízléseink különböznek.
Ami szintén nagyon híres, de nekem személy szerint nagy csalódás, az Sölden Hochsölden és a Giggijoch felőli része. Ránézésre (számozás szerint) sok pálya, de ugyanaz a lapos hegyoldal, egymás mellett futó pályákkal.
A Hinterglemm 40-es nekem nagy kedvencem, de nem értem miért piros, az egy fekete pálya, ráadásul sokszor jó jeges, ráadásul aki Hinterglemmbe akar visszamenni a Zwölfer felől, nincs más opciója. Fent a gombában 1-2 sör után utolsó csúszásnak majdnem egy 1000 méter szintkülönbségű ilyen pálya.... okoz gondot sokaknak rendesen....
Előzmény: (D.Dani 223120)
szebe
5 élménybeszámolót írt
5
9 éve tag
2025.08.19. 14:20
Alpe d'Huez Olmet és Alpette abszolút adom.

Szerintem az Alpette rosszabb. Viszonylag keskeny, középen jéglap, műhó meg kitúrva oldalra.
Délután megindul a tömeg haza, olyankor közepesebb sítudással borzalmas. Vigyázni a kezdőkre előtted, miközben mögötted a komolyabb tudású sporttársak eszement tempóval veretik lefelé, és amit látsz, abból egyáltalán nem vagy abban biztos, hogy urai a helyzetnek, és nem fognak elkaszálni, ha nem arra fordulsz, amerre ő gondolja.
Előzmény: (D.Dani 223120)
D.Dani
80 élménybeszámolót írt
80
16 éve tag
2025.08.19. 10:15
Sziasztok!
Így az uborkaszezon vége fele arra gondoltam megoszthatnánk egymással pár tapasztalatot, érdekességet. Ha lesz érdeklődés, dobok fel más témát is.
Elsőként arra gondoltam, hogy osszuk meg, hogy melyek az általunk tapasztalt legrosszabb sípályák (nem síterepek), esetleg véleményezzük egymásét. (A legjobbakról úgyis sok vélemény van) Ezalatt nem feltétlenül azt értem, hogy 1-1 alkalommal volt rossz élményünk rajta, hanem olyan pályákra gondolok, ami rendszeresen pocsék, amelyeken szinte sose nagy élmény csúszni, és legszívesebben kikerüljük őket, már ha lehetséges. Nálam a nagy része sajnos pont olyan, hogy ha el akarsz jutni A-ból B-be, akkor nem lehet kikerülni, vagy max levonóval. Kezdem is a sort:

Bad Hofgastein H31 - keskeny átvezető, gyakran jeges, annyira nem lapos, mint amennyire keskeny, tömeges. Szerencsésebb esetben nyitva van mellette a piros.

Hinterglemm 40 - régen ez a terep legbrutálisabb feketéje volt. Kb 10 éve aztán kicsit szélesítettek rajta, akkor 2 évig jó volt, aztán rájöttek, hogy ez akár lehetne piros is... Ráadásul átvezető. Azóta megint borzalmas, mert rengetegen mennek rajta, amihez nem elég széles, és sok olyan síelő is rátéved, akiknek ez bőven túl nehéz.

Zillertal Arena 55 - utószezonban jártam erre leginkább, ekkor soha, de soha nem volt jó az az utolsó szakasz a híd után. Szerencsére rövid.

Schadming 4 hegy: Planai West 6, Reiteralm 2a. Egybe írom őket, mert ugyanaz a betegségük: alacsonyan fekvő, nem teljesen északi, nem igazán széles, relatíve meredek átvezető pályák. Vagy jegesek, vagy buckásak. Különösen a szomszédos völgypályák (Herrenstrecke, Finale Grande) mellett tűnnek rossznak. A Planai Westnek jót tett, hogy pár éve feketére minősítették.

Katschberg 8a - keskeny átvezető, szerencsére rövid, de nem igazán lehet kikerülni. A szélességéhez képest meredek, és forgalmas.

Chopok: 5a, 34a, 34b, 34c középső, alsó része. Ezek az egynyomsávos, fékezés nélkül már nem megtehető "kékek" kemény büntetések itt. Inkább jöjjön a siratófal :)

Alpe d'Huez: L'Olmet - levezető pálya, keskeny, tömeges, általában jeges, buckás, a többi körülményhez képest meredek. Érdekesség, hogy a listám többi eleméhez a szintén Ozba vezető Alpette pálya passzolna jobban, de azzal valahogy jobb tapasztalataim voltak, mint ezzel.

Kíváncsian várom a ti listátokat
INGYENES TANÁCSADÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE