Tisztelem a gusztusodat. Én több mint 30 azaz harminc évig (nem kalandvágyból, vagy katasztrófa-turistaként) síeltem (Cseh)Szlovákia "szockó" pályáin illetve terepein, és nagyon örülök annak, ha már nem ilyen körülmények közé kerülök.
Miért probléma az, ha egy szállás barátságos, kényelmes? A fürdőszoba nem közös (ebből következően a nap elején és a végén nem kell előtte sorban állva várakozni)a folyosó végén ( esetleg a közepén)? Miért baj az,ha a fűtés megfelelő hőmérsékletű, vagyis nem jégverem, de nem is szauna (mert gyakorlatilag ezt a két végletet élvezhettük)? Miért zavar az, ha a recepción, az étteremben vagy a pályánál a büfében vendégként kezelnek, és nem kegyet gyakorolnak azzal, hogy eléd méltóztatnak tenni valamit.
Én már nem érzem férfiénem kihívásának a kezeletlen, jeges, sziklás pályát, és a katapult-felvonók használatát.
Szeretem, és elvárom viszont a tisztességes kiszolgálást, úgy a szálláshelyen, mint a pályán. Nem ingyen kérem, megfizetem.
Ingyen a "szockó"-t sem kapod meg. Sehol a világon, még Szlovákiában sem.
És végezetül: én sohasem szerettem azt a "technikát", hogy hajnalig iszunk, délig alszunk, és erősen másnaposan megpróbálunk síelni.
Ebből következően fontos számomra, hogy milyen környezet vesz körül a síelés (pihenés) ideje alatt is.