Kapcsolódnék az utazás témájához. A fr.o.-i síterepre vezető utat Olaszo.-ban meg szoktuk szakitani, már legalább negyedszer mentünk így. Időben foglalva 50-60 EUR körül büféreggelis szállást kaptam a 4 fős családnak - tegnap szlovén Marché-ban ebéd 40 eur. Az estét és hazaútban a délelőttöt egy kis olasz hangulat átélésére, városi csatangolásra (Milano, Verona, Vicenza) szánjuk, "kultúrcseppecskék" a gyerekeknek, óvatosan adagolva. Többször mentem a Velence - Bologna - Piacenza - Torino utvonalon (Viamichelin: 84km-rel több csupán! de nyugisabbnak is tűnt, meg az idő is jobbnak), így szálltunk már meg Ferraraban, Bolognaban, láttuk Modenat, és jártunk Canossát Reggio nell Emiliaból. Végül is vasárnap estére bőven ráérünk hazaérni. Sőt Orcieres-be egyszer a Monaco Nizza utvonalon mentem, feb. közepén nyíltak a mimózák és rövidujjúban sétáltunk, de aztán Provence-on át az szívás. Na és ez hosszú még szállással is, 1700km nél is több.
Ja, és a kaját nem itthonroól viszem, hanem az olaszoknál egy nagy bevásárlóközpontban veszem meg, "célközelben", így nem romlik meg, és alig drágább a magyar áraknál, a zöldség pedig friss. Pl. friss tej 0.75 Eur, a hegyen a SPAR-ban francia, az íze vacak de 2.03. Csirkehús - u.ilyen arány. Sajna egy. tanárként nem sűrűn éttermezünk.
Hát ez is egy alternativa - végül is a változatosság gyönyörködtet.