Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síkötés-beállítás

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
AAron
2621 élménybeszámolót írt
2621
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síkötés-beállítás
2012.02.01. 21:30
Aurélia !
Még mindig nem tudom eldönteni, hogy hibázott-e a bolt.
Beállított egy értéket, ami, ha kell megvédhető.
felhívta a figyelmedet, hogy a síléc életveszélyes és ajánlott egyet a boltból ( bár még elküldhetett volna a konkurenciához).
Egy 10 éves síkötés rugója már közel sem tudja azt, amit egy "nullkilóméteres" az is lehet, hogy ezt vette (vagy hasonlót) figyelembe és állította kisebbre az értéket.

ÉN visszaolvastam a témában, jó lenne, ha más is ezt tenné.

TAVALYI BEJEGYZÉSEK

1.
vegyünk egy családot (apa, anya, gyerek1, gyerek2)
Lécet kölcsönöz, a síterepen befizeti oktatásra.
Apa elmegy a kölcsönzőbe és bérel a családnak (jobb esetben nála vannak a bakancsok)4 pár sílécet.
Méretre állítják a kötést majd jön a kérdés: "mennyire húzzam"
Apa: Ő az alfahím, az apa, a legjobb síelő, "húzza meg főnők, maga vagyok Tomba a'la bomba.
Anya: a bemondott súlya, inkább a 10 évvel ezelőtti állapot vagy a vágyott súly
Gyerek1: a gyereket a suliban csak kis Hermannak hívják, tekerje fel azt is.
Gyerek2: a nyámnyila kislány minden tornaórán ott van, figyel a súlyára, akrobatikus alkat "a picilánynak inkább vegye le a mínusz tartományba".

A családunk kimegy a síterepre és átadja magukat a síoktatónak, a síoktató meg fogja a fejét, hogy milyen kreténül vannak beállítva kioldóerők.

Mindez bemondott adatok alapján.

2.
Most történt a hétvégén, "Fannin".
Ember (bot nélkül, Metronnal, bazi drága ornátusban) csoszog a lifthez.
A léc csőre megragad a havon, puff, ember kilép a kötésből.
Nem is habozik visszalép a kötésbe, csakhogy a kötés zárva maradt, így sikerült belépnie a kötésbe.
Megszólítottam és felhívtam rá a figyelmét, hogy ez így nem lesz jó, de rám se bagózott.
Tanulság:
Se a kioldóerő nem volt helyesen beállítva, sem a kötés nem volt beállítva a síbakancshoz.

LACKÓVAL "vívunk" :)

Áron:

Lackó, ej, ej.
Nem kóstolgatni akartalak.
De változatlanul nem értek egyet azzal, hogy a szervízben korrektül be tudjanak állítani egy kioldóerőt.
Nem azért, mert nem tudják, hanem azért, mert a kapott "adatok" lehet, hogy nem felelnek meg a valóságnak.
Az őn sílécének a kioldóerejét, az Őn által bemondott adatok alapján állítottuk be.
Ügyvéd-jegyző-tanú-aláírás.

Azt írod, hogy : "10-ből legalább 7-nél át kell állítanom a kioldást, az előfeszítést kb 10-ből 8-nál"
Lehet, hogy 7 esetből, 5 esetnél a szervíz a legjobb szaktudása szerint állított kioldőerőt, csak fals adatokat kapott.
A rutin és a tapasztalat "faktor" is jelentősen esik latba.

"Miért a szervíz?"
Mert még mindig jobb, mintha teljesen laikusként össze-vissza tekerészi a csavarokat a kötésen.
Igazad van.

"Az "inkább oldjon le" gondolkodás meg nagyon téves."
Ezen gondolkozom, de egyenlőre tartom az álláspontom (persze csak azért, hogy folytathassuk :D)

Az alapkérdés:
Ki állítson kioldőerőt?
Szervíz
Oktató
A többit hagyjuk (barát, feleség, szomszéd)és nem a rutinos, tapasztalt síelőkről beszélek.

Lackó:

"Lackó, ej, ej.
Nem kóstolgatni akartalak."
Hát itt már senkibe sem lehet tisztességesen belekötni???
:-DDD

"De változatlanul nem értek egyet azzal, hogy a szervízben korrektül be tudjanak állítani egy kioldóerőt.
Nem azért, mert nem tudják, hanem azért, mert a kapott "adatok" lehet, hogy nem felelnek meg a valóságnak.
Az őn sílécének a kioldóerejét, az Őn által bemondott adatok alapján állítottuk be."
Persze, hogy így van. De ezt mégsem írhattam le... :-)
Az ész nélküli -házmester unokaöccsének haverja által mondott "tuti"- állítgatásnál mondjuk még mindig jobb valamivel.
(azért hogy egy (tisztelet a kivételnek!) kölcsönzőben az előfeszítést sem állítják be korrekten,az nem igényel kommentet... )

"Ügyvéd-jegyző-tanú-aláírás."
:-D

"Lehet, hogy 7 esetből, 5 esetnél a szervíz a legjobb szaktudása szerint állított kioldőerőt, csak fals adatokat kapott."
Meg szoktam kérdezni a tanítványaimtól, hogy milyen kérdéseket tettek fel, mielőtt azt az észbontó beállítást elkövették. A válasz 95%-a: "súlyt és sítudást". Brutál...
Nálam vajon miért egy 3 perces beszélgetés előzi meg a beállítást? (mármint ugye a "javaslat tételét"...)
Helyesebb lányoknál ez egyébként 10-15 perc is szokott lenni, valami érthetetlen oknál fogva... ;-)

"A rutin és a tapasztalat "faktor" is jelentősen esik latba."
Sőt!

"Ezen gondolkozom, de egyenlőre tartom az álláspontom (persze csak azért, hogy folytathassuk :D)"
Helyes, folytassuk! :-D

"Az alapkérdés:
Ki állítson kioldőerőt?"

Az én sorrendem -szívem szerint- ez lenne:
1.oktató
2.saját maga, ha veszi a fáradságot, és utánaolvas-kérdez
3.szervíz, kölcsönző
4.mindenki más csak a sajátját állítgassa (ha van nője, akkor ő...)
;-)

Őszinte tisztelettel:

Lackó

Más: nagyon sajnálom, de egyéb okok miatt nem tudtam részt venni a nemrég volt síszervizes bemutatón, pedig nagyon szerettem volna. Nem lesz újabb?

Ha van kérdés, jöhet
Előzmény: (Aurélia 132891)
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.